Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Magirus deutz

Pages: [1] 2 3 ... 160
1
А някой дали може да обясни каква е логиката да се избягват сериите ХХ ? Както и защо не се използва буквата У в сериите?
Логиката да се избягва серите ХХ... ами няма такава. По - интересното е, че някой по - назад бше пуснал отговор от КАТ - Пловдив, където бяха посочени "разрешените" серии и ММ и ХХ отсъстваха от списъка, нищо, че (вече) и двете са издавани в Пловдив.

2
РВ0012ХХ

Много интересна ситуация, очевидно искат да уплътнят максимално кода РВ, което пък дава надежда и, че все пак ще видим  СВ **** ХХ.

3
Кратко точно и ясно най-лошите градове са 1.Пазарджик (такава цигания никъде няма в България), 2.Варна, 3.Видин (град стоящ някъде между 73-88 година). Хубави градове са малките до 5к души. Примерно Стрелча ми хареса, Златоград също.
Аргументирай за Варна.

4
Но за сметка на това тук от година и нещо, вече руските немера ги сменят с  :arrow: такива без всякакви отличителни знаци важащи само за страната. При излизане - официалният номер все пак е запазен и се връща.
Да не са мобилизационни номера? По време на строежа на НДК мобилизираните от държавните (то други тогава нямаше) предприятия тежки машини носеха червени номера А ******
Не, това си е стандартен руски номер, препчатан с друг шрифт, за да не си личи, че е руски.

5
I преди също не се използваше в украинските номера, макар че официално си присъства в тяхна кирилица.
Използваше се, включително два от регионалните кододве го съдържат в себе си.

6
И в латифундиите няма желаещи да работят. В нормални кооперации тип акционерно дружество може и да има желаещи.  :rolleyes:
Кооперациите и акционeрните дружества са разлчини видове търговци и няма как едното да бъде вид на другото.

7
Мен ме изненада, че Враца има по-ниска заплата само от София. Дори Пловдив, Варна, СЗ имат по-ниски заплати.

Не забравяйте, че статистиката отчита заплатите по области, а не по градове. В област Враца се намира АЕЦ Козлодуй, който доста сериозно изкривява статистиката.

8
В Габово вече върви ЕВ **** ВР.

Ако пропуснат ХХ, ще трябва до края на годината да се търсят два областни кода - за София и Пловдив.
Със сегашната скорост и ако в София пропуснат ХХ, СВ **** ХТ ще приключи около средата на февруари.

9
В Софийска област вече върви СО **** СТ.

Въпреки силно завишените цени на вторичния пазар, изглежда вноса върви, защото сериите минават по-бързо.
Да, последните месеци изглeжда има някакво раздвижванe на автопазара, защото освен в София, сериите в Пловдив, Варна и Бургас също вървят една идея по - бързо от обикновено.

10
Автобусите бяха доставени през ноември 2015 и са произведени през първата половина на годината. Иначе и на мен ми е неясно защо са тръгнали да ги бракуват - толкова ли не могат да намерят части?

11
Може би офтопик, но има ли някой по-запознат с Румънските номера. До офиса ни спира нова KIA с номер TC 251153 със сини цифри на бял фон.
Това е дипломатически номер.

04.07: В Кърджали вече върви К **** ВР.

12
В Монтана вече върви М **** СВ.

13
В Бургас вече върви А **** РК.

14
Току-що ми се стори, че видях една сребриста R-класа с номер СО **** СТ.
До СО **** СТ има още около месец и половина, по - скоро си видял СВ **** СТ.

15
Очевидно няма да има СВ **** ХЕ, а и въобще друга "нормална" серия с "Е" в края:
Quote
Днес 26.05.2023 г. в отдел "Пътна полиция" към СДВР ще бъдат приемани заявления за номера по избор от СВ0001XК до СВ1000ХК тип 1, съгласно заповед 4332з-173/28.02.2023 г. на директора на СДВР.

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.05.2023, 22:49:55 »
Ама да прекръстим поне темата на правилна -  Градския транспорт в бившите Съветски Републики!

Понеже имам доста добра памет, ти напомням, че преди няколко години бях направил същото предложение, а ти тогава ми отговори следното:
В тоя ред на мисли преди една години казах, че е редно темите за Украйна и Грузия да не са в "Градския транспорт в ОНД", защото не са членове на това нещо! И най-важното - в самите държави в момента, олицетворението на това нещо - Русия не им е много приятелска държава, а агресор.
Не се опитвай да намесваш политиката навсякъде. Въпросната тема е достатъчно да бъде прекръстена на “Градският транспорт в страните от бившия СССР”.

Така ги разбирам нещата, така са чисто юридически, така ги смятам за редни!
Бившия СССР е вярно, както е ВЯРНО, че вместо Балкабите можем да изпозлваме израза страните от бившата Османска империя! Само, че никой не желае да му се напомня, че е бил някъде протов волята си!
Освен това пък е крайно нелогично прибалтийските държави да ги нахакаш в тоя кюп щото например Литва е член на Еврозоната и дори ние имаме да и дишаме парите!
Не виждам никаква причина, да са нещата не както са ДЕЮРЕ и ДЕФАКТО, а на исторически принцип!
Обратното означава да смяташ, че и Полша и Финландия трябва да са в обща тема с Русия, Казахстан и т.н. на исторически принцип!
Освен това, не приемам да ми казваш как да виждам света около себе си! Не знам на колко години си, но предполагам съм доста по-голям от теб, за да ми казваш как да виждам нещата! Аз не се дразня от твоите интереси, просто ги приемам и разбирам и моля да отвърнеш със същото! Погледни града, в който живееш и неговия градски транспорт! Мисля, че е доста видно, че има трески за дялане колкото за цяло дървопреработвателно предприятие и по-добре енергията да се впрегне във вкарването на  някакъв ред там!

И едно лично мнение: Ако не си разбрал максимата, че ти може да не се занимаваш с политика, но политиката се занимава с теб, след някоя и друга година ще я разбереш.

Та какво ти е в крайна сметка, мнението по въпроса?

17
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 09.05.2023, 13:49:09 »


Автобуси до 01:00 през туристическия сезон
Похвално е, че няма нито една "късна" линия, която да обслужва направленето между сп. Почивка и Златни пясъци. :crazy:

18
Във Враца вече върви ВР **** СН.

19
изключение, авторско. ;)
Да, поради някаква причина "квадратния" интервал В19** РХ е  с българското знаме,  предполагам самите табели са били произведени по - рано.

20
Под междинен номер разбирам последния рег. номер на дадена серия с Бг знаме и първия с ЕС знам. За Разград го намерих кой е - АР. Понеже уча в София и имам повече наблюдение тук, искам да имам снимка и на последния (по възможност) номер с Бг знаме и първия (по възможност) с ЕС знаме. За следващото обозначение на София, според мен ще е "СК" като си прав, че не това е моя лична спекула на база С, СА, СВ поредицата. Не знам за такова предложени, което номерата да са единни, което от една страна ще премахне дискриминацията по области от местно население и служители на реда, но пък ще се обезмисли това "следене" от наша страна на номерата.
"Междинните" номера по области са горе долу така:


Без да ми се сърдиш, но за по - голямата част от областите всъщност не си уцелил междинните серии:
Благоевград - ВС, някъде от 5***
Бургас - КН, някъде от 5***
Варна - РХ, започва "на чисто" като такава със звезди
Велико Търново -   7301 ВК
Видин - ясно е -  3001 ВМ
Враца - не съм виждал ВА със звезди може би наистина стартират с ВВ "на чисто"
Габрово - АР, някъде от 6***
Добрич - КХ, може би 6001 КХ
Кърджали - АС, може би от 7***
Кюстендил - АТ от 8***
Ловеч - АТ изцяло "на чисто" започната
Монтана - АТ, от 9***
Пазарджик - ВА, от 9***
Перник - АС, някъде от 9***
Плевен - ВМ, от 5***
Пловдив - КА, от 4***
Разград - 1001 АР
Русе - РК, от 4***
Силистра - СВ, от 1***
Смолян - АМ, от 4***
Сливен -  7501 ВВ
Софийска област - АН, наистина изглежда е запончната "на чисто "
Стара Загора -  7501 АМ(Ланча Дедра)
Търговище - КТ, от 2***
Хасково - ВМ, изцяло "на чисто"
Шумен - 3001 АХ
Ямбол - АК, от 5***

Pages: [1] 2 3 ... 160