Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 111
1
По принцип колкото по-малко предмети и прегради има по пероните в близост до краищата им, толкова по-добре. Увеличава се видимостта за машинистите и се намалява вероятността някой повлечен да се удари в тях, ако влакът все пак успее да спре или да бъде спрян преди да излезе от станцията. Това увеличава шансовете инцидентите да не са фатални.
По принцип колкото по-малко пътници има в метрото, толкова по-безопасно е. Намалява се вероятността за инцидент. Нека ходят пеш.

2
Тук не е информация!  :rolleyes:

3
Какво мислите за тази табела?


Смятате ли, че някой може да се ориентира според изобразената информация? :neznam: :neznam: :neznam:
Според мен е редно да се добавят и метростанциите, до които се достига по-бързо с М4/М2 в това направление, отколкото с прехвърляне на Сердика. Станциите след Обеля трябва да са в син цвят.

4
Разни / Re: Коронавирус
« on: 01.05.2021, 10:57:11 »
Българинът за да стигне до Гърция на Великден би се вързал и на възел, така че...  ;)

5
В Чалгистан е така.

6
Да защитаваш подобно спиране на спирка е безочие и дебилизъм от класа. И въобще не ме интересува колко хора ще ми заподскачат като ощипани госпожици, щото са се почувствали обидени.

7
То и някой голям умник е направил аварийната спирачка на бутон, при това на това място...

8
Разни / Re: Коронавирус
« on: 23.03.2021, 21:02:21 »
затова остава само изкуствения... който пък е със спорна безопасност при прилагане върху цялото население.
Е по принцип изкуствения начин за придобиване на имунитет има значително по-голяма безопасност от естествения. Да, и той не е на 100% безопасен, но разликата е огромна.
Най-добре са си в Нова Зенландия и Австралия. Хем живеят нормално, хем не са претърпели големи човешки загуби, хем ще имат възможността да се имунизират на спокойствие...

9
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.03.2021, 20:13:04 »
Май сте бая "професори"! Очевидни неща не виждате!
Втори закон на Нютон гласи, че всяко действие предизвиква равно по големина и противоположно по посока противодействие.. \
Не втори, а трети принцип  ;)
Относно принципа, който описваш. Можеш ли да ми покажеш достоверен източник, в който е описан? Особено частта „механизмът му на възпроизводство търси устойчивост“ ми е интересна, защото звучи сякаш вируса някак си е провокиран да мутира, което не ми е известно. Сериозно питам, не се заяждам.

10
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.03.2021, 19:01:12 »
Вирусът няма изкуствен интелект, че да мутира, защото „вижда“ ваксина. Той просто си мутира. Ако дадена мутация го прави по-устойчив, той се размножава повече от немутиралата версия и започва да се разпространява повече. Ако мутацията го прави по-неустойчив или по-слабо заразен, тя погива.

Мой колега миналата седмица изгуби майка си. Жената е била на възраст с доста заболявания, най-вече на сърцето.
По всяка вероятност се е споминала от инсулт или просто ѝ е дошло времето. Посмъртно са ѝ направили тест за Коронавирус, който се оказал положителен. В Епикиризата е записано че е починала от Коронавирус.
Сещам се какво намекваш. Обаче от площта на пиковете на смъртността може да се получи по-реалистична оценка за умрелите заради вируса.

11
От една страна разбирам недоволството да се отнема служебен автомобил за такива нарушения, но от друга страна го подкрепям. Няма по-добър стимул от финансовия да се избие менталната нагласа „това не е мой проблем“. Някой питаше какво става, ако спрат 10 автобуса – ами ще си имат огромна обица на ухото и ще си променят процесите така, че да не допускат такива водачи на работа повече!

12
Изглежда всякаш изцяло наново са ги направили.
Тъкмо напротив. Изглежда сякаш са побоядисани и със сменена предница, и сменени елементи по интериора. Е, управлението също си личи, че е сменено.

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 15.03.2021, 17:37:57 »
Ето "науката" - за него това било случайност, че е починал!!
В много страни така случайно загиват в ПТПта важни свидетели по дела, тука така от ваксини.
https://petel.bg/m/index.php?action=view&id=399433&opinion=

Това е същото като при инцидента с момчето, загинало пред Св. Иван Рилски от оголени кабел, да излезе шефа на ЧЕЗ и да говори за ползите от електрификацията.
Ам то случайност иначе!
Грешна ти е аналогията. Мрънкаш срещу манипулации и същевременно с това и т представяш фактите манипулативно. Ако никой ваксиниран досега не беше починал никъде по света (дори и да гледаме само първите ден-две след нея), то тя явно прави хората безсмъртни (евентуално за ден-два, ако гледаме само тях).

В ситуацията от втория ти пример щяхме да говорим за ползите от електрификацията само в случай, че токът в София се спре докато не се докаже, че всички тротоари са безопасни и/или хората започнеха да изпадат в паника, че ще ги удари тока и тях и съответно откажеха да го ползват.

14
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.03.2021, 21:00:23 »
Не е точно казано!
Ваксините не са лекарство в смисъла на лекуване на протичащо заболяване. Слагат се на условно здрави хора. Това да увредиш здрав човек под предтекст, че ако евентуално може би той би бил се разболял и би умрял е гола спекулация! Т.е. той може никога да не се разболее или дори да премине като настинка.
Освен това се върши груба манипулация в обратен аспект - щото се слага ваксина на здрави, се приписва безвредността като статистика и на тези с хронични заболявания.
Статистиките трябва да са две - върху потенциални жертви на вируса с хронични заболявания. Тогава се мери безвредността на ваксината и спасяването от смърт от вируса.
Другата статистика е за хора, които като вас тука си слагат ваксини за да вдигат стадия имунитет. Вас едва ли би ви убил вируса, ваксината и дори бой от футболни хулигани.
Демек вие сте една  група дето нито я предпазвате, нито я спасяавате от смърт.
Някои от нас ежедневно се виждат с високорискови близки и колеги. Проучванията са правени и върху хора с (разумен брой) придружаващи заболявания. Също така не съм споменавал, че ваксините са лекарство. Иначе си напълно прав. Коланите в колите също по-скоро пречат... докато не ти потрябват.

15
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.03.2021, 19:13:06 »
Доказателствата?
Цитираните от мен 1500 случая са детайлно описани във въпросната база данни.
Има известна част от тях, които не са описани професионално, но пък голяма част от тях са. Не ми се наложи да чета детайлите на всичките 1500. Много по-рано се уверих, че се вижда причинно-следствена връзка. При това, обикновено жертвите са хора с болести.
Но хайде, говорим за математика. Ако приемем, че вероятността даден смъртен случай да е случайно съвпадение е 99,7%, то тогава вероятността всички 1500 случая да са случайно съвпадение е 1%.
Нормалното е да се съпостави потенциалната вреда от прилагането на ваксина, умножена по вероятността ѝ и потенциалната вреда от лошо протичане на заболяването, умножена по вероятността да се случи. Тогава отговорът какво трябва да избере човек, става ясен. Парадоксът е, че хората предпочитат да поемат по-висок риск бездействайки, отколкото да поемат значително по-нисък риск, но за който са извършили проактивно действие.
Същият морален проблем го има и в момента със самоуправляемите коли. Дори и да намаляват тежките ПТП с 90%, хората ще се фокусират върху случаите, в които е имало смъртен случай заради грешно решение на изкуствения интелект. Фактът, че без него хората се убиват сами много по-ефективно някак се подминава, защото тогава обикновено се намира някой, който да е виновен за случилото се. Изглежда, че хората не искат да се разделят с илюзорното чувство за контрол над ситуацията и разчитат на „ама аз внимавам“ и „на мен ще ми се размине“ :)

16
Разни / Re: Коронавирус
« on: 13.03.2021, 14:14:58 »
Въпреки това, аз предпочитам по възможност да не се срещам нито с вируса нито с ваксините.
Интересно ми е защо предпочиташ да не се срещаш с ваксините?

17
От около седмица са пуснати кръговите при Горубляне и при Герман.

18
Разни / Re: Коронавирус
« on: 05.03.2021, 13:26:19 »
Хубаво си беше, когато никой не ти отговаряше и сам си пишеше. Очевидно е, че ти си приел твърдата позиция, че абсолютно всичко е конспирация, че електрическите автомобили имат скорости и т.н. Няма смисъл да се дискутира с теб.

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 01.03.2021, 10:53:32 »
Мой колега, на няма и 40 години, получи инфаркт на миокарда преди Нова година. Никой не се впечатли защото истинската атракция е COVID-19.
Сърдечните болести са си причина №1 за смърт в България  :/. За съжаление си напълно прав, че хората не се впечатляват достатъчно и не се опитват да намалят риска. Само като видиш колко много дебели хора (и деца!) има по улиците, ти става ясно  :(

20
Системата реално вече работи. И явно ще работи в бъдеще и с банкови карти.

Pages: [1] 2 3 ... 111