Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - xr1st0

Pages: [1] 2 3 ... 33
1
Какъвто и да е мол е абсурдно за наименование на станция. "Окръжна" болница така или иначе не съществува като име от години, макар така да е останало като топоним, подобно на Плиска. Цариградско шосе също е зле, заради съществуващата станция на ИЕЦ. Най-елементарно е просто да я нарекат "Света Анна", тъй като станциите с Младост в името си са в друг диамемтър и ще стават обърквания.
Със "Света Анна" би било много дълго, защото тогава трябва да стане МБАЛ"Св.Анна"- като спирката на наземния транспорт. Защото това е цялото име на болницата. Защото иначе тая светица идва от нищото. Друг логичен вариант е "Хермес парк" - пак по аналогия със спирката в близост, или улица Йерусалим
За абсурдни имена на станции иначе примери много - Европейски съюз, Софийска света гора.

2
Разклонението:

Ситняково
Елисавета Багряна
Слатинска
Шипченски проход или Асен Йорданов или ЦСКА
Арена София - Тех парк
Младост

Какво ще кажете?
Ситняково е идеално
Гео Милев ми се струва по-точно заради улицата
Слатина/Слатинска - и двете са добре - но сякаш името на квартала е по-добре
Шипченски проход - перфектно ми пасва
Арена София - също
Дъ Мол/Окръжна болница - предлагам го вместо Младост, за да няма дублаж със станциите от първи метродиаметър, а и това са двата най-забележителни обекта в съседство

3
Колкото до Братоев и сие, вие ги плюете, ама като се пенсионира не се знае кой ще дойде на неговото място. Да не стане от трън та на глог. Софиянци вече имат подобен опит, но май няма да им дойде акъла.
Мисля, че не "на софиянци трябва да им дойде акъла", а на тези, от които зависи назначението на тия директори на транспортните дружества. Защото пряко от софиянци нищо не зависи.

4
Сега вече разбирам каква е идеята и логиката. А в този ред на мисли не е ли логично и метростанция като на Централна жп гара да е с островен перон поради използването и от гости на града, които евентуално биха имали затруднение да си изберат от коя страна да слязат, защото от гледна точка информация в метрото мисля че има доста какво да се желае

5
Къде е Ялта да Ви каже, че не е ваша работа и какво им се бъркате в работите на водачите… :)
Няма да се бъркаме като става дума за личните им коли. Ще си преправят разни работи по автобусите като си ги купят и са си техни. Иначе са обществена собственост.

2076 е на 72/6 в момента... и изглежда потресаващо...
В смисъл?

6
Учудващо, планирали са четири коловоза след последната станцията. Направо е готово оттам да го разклонят още един път…
За тази, която ще е на Цариградско ли говориш? Интересно каква е идеята.
А по-нагоре из коментарите видях нещо че се говори срещу островните перони. Не разбирам къде е проблемът, при пожение че са по-удобни за пътуващите

7
Купили са ги след Промените... преди това никой не е разрешавал да се продават на живущите, а те са плащали символичен наем. Но е факт, че много хора са идвали да бачкат в Кремиковци именно заради жителството и осигуреното жилище. За сметка на това са били обвързани да работят поне 10 години там.
Подобно нещо съм чувал за ведомствените жилища на БДЖ от баща си. Каква е била идеята и всъщност как са го обяснявали по онова време това.
Като цяло е доста добра социална придобивка - служебно осигурено жилище

8
Стрелката посред гарата събра доста негативни емоции от страна и на работещи и на пътуващи. Иначе общата визия е добра - направи се нещо и се даде вид на гарата.
Моето впечатление е, че ремонтът на гара Своге е доста посредствен. Не знам кой ги е проектирал тези навеси на пероните, с единичните седалки, но ефективността им е нулева.
Това е така - има какво да се иска, има недомислени неща. Пак поне се пообнови гарата, постави се по-модерна централизация

9
Считано от вчера текат 72-часовите проби по пускане на изцяло новата гарова централизация на гара Своге, с което се счита, че ремонтът на гарата и прилежащите и гърловини е завършен

10
Тъй като отдавна не съм рисувал по карти и не съм споделял метрополитенските си мокри сънища, ще споделя с вас една идея, за която още не е съвсем късно да се заложи като бъдещо развитие.

Така проектиран, участъкът от Цариградско шосе до Военна Академия в бъдеще може да бъде обособен като отделен диаметър, който след бул Ситняково под парка на Военната Академия да направи десен завой, да се мушне под съществуващия МД3 и да продължи към ЦГС със следните спирки: Театрална (връзка с МД3), Сточна гара и ЦГС (връзка с МД2). Такъв един вариант може да допринесе за по-добрата свързаност между Младост, Гео Милев и гарата, като в същото време разтоварва трафик от МД1 и Сердика.

Такъв един нов МД би премахнал и дублирането на маршрути между потенциалният околовръстен трамвай от ОК по Каблешков/Кутев/Г.М. Димитров до Арената и МД3 ОК - Окръжна
Дали правилно те разбирам - предлагаш под Военна академия да се направи все едно триъгълник на две нива. Ами няма ли да е по-лесно да се направи кривата с използване на текущия тунел до театър София и от там да се направи чупката към Сточна и Централна гара?
То такава идея позволява след Централна гара да има удължение към Илиянци, за да не получаваме просто метростанция на две нива.
Иначе идеята ти ми допада, но ми се струва, че използване на общ тунел ще бъде по-добре, за да може да се захранва този лъч с мотриси - все пак депото е в Обеля

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.11.2023, 16:54:32 »
Като няма председател до 3 месеца след свикването на 13 ноември и ще има избори за нов СОС. Защо?
Защото без председател все се води заседание №1 а според закона на всеки три месеца трябва да се провежда заседание.
Това е  по аналогия с Народното събрание и му разбирам логиката. Но на местно ниво не ги ли натискат да се съберат до избор на председател. Защото така излиза че това са 2 заседания

12
И на мен ми се струва, че в момента транспортните проблеми на Горубляне могат да се решат с автобусни линии към Бизнес парк - или към Дружба - и в двете посоки има близки метростанции и линии на МГТ - така че да могат да се качат.

Не е казано, че ще стане в близките 5 години. За мен е дискусионно дали диаметърът да се удължи директно към ИЕЦ или под Цветан Лазаров през Дружбите в посока изток. За по-нататък просто трябва да има перспектива за удължаване, а това удължаване може да е след 20-30 години. От другата страна, Линия 1 след БПС също трябва да се ориентира в източна посока вместо да забие завинаги в Симеоновския лифт. Дали оттам ще бъде удължена към Панчарево или към Герман и Лозен, пак може да е въпрос на 20-30 години.
Това като идея за по-далечен хоризонт на развитие след като се види накъде ще има по-значимо разрастване на града ми звучи много смислено и разумно. И двата варианта, които даваш звучат перспективно

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.11.2023, 15:52:07 »
Нещо май сглобките в СОС не могат да се получат. Нали се ПП се бяха кръстили - Спаси София - айде значи да спасят и СОС.

14
Мисля че конкретно в Младост 2, по-точно в горната част има блокове с апартаменти на кремиковски служители.
Да помоля за малко яснота, че все пак съм роден в онези години, в които нещата бяха спрели да са държавни и социалистически. Блоковете за служители на Кремиковци не са ли само в Ботунец, Левски - всичките части, и отчасти Суха река.

15
Въжени линии / Re: Витоша
« on: 30.11.2023, 15:39:07 »
Само на мен ли оправданието на Витоша ски - публикувано в БНТ новините: https://bntnews.bg/news/okonchatelno-dragalevskiyat-lift-tryabva-da-se-remontira-reshi-vas-1257854news.html - звучи като в израза - "Искаме, ама нещо нямаме желание".

Не знам защо някой мисли за беззакония. Територията на лифта и без друго е взета и използвана. Не мисля, че е драма да се направи такова възстановяване. Дори да има някакви законови изисквания тук е ролята на Столична община и така прехвалвания кмет Васко да съдействат с каквото има нужда.

16
Реално погледнатов Горубляне е изцяло ниско строителство. Аз там не знам откъде ще съберат пътникопоток за метростанция

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.11.2023, 15:00:43 »
Не се интересувам от политика. Интересувам се от това как се случва живота на обикновените хора като мен. .....................Ето това е много добър, кратък и ясен пример защо тогава беше по-добре от сега. Държавата взима решение и го прави.
И ако този роман в защита на комунизма/социализма е при липса на интерес към политиката - не ми се иска да си представя какво щеше да бъде ако се заинтересувате от нея...
А цената, която е е плащала за този "земен рай" е - зверски репресивен апарат, Държавна сигурност, доноси срещу всеки, досиета. Ако някой каже мнение настрани от държавното - затвор.
Нещо не споменавате тези прекрасни страни на социализма. И я се замислете дали щяхте да можете да пишете в интернет всевъзможни коментарчета срещу държавата и партията и да недоволствате. За справка - случаите в Русия срещу опозиция и опозиционни лидери.

18
Въжени линии / Re: Витоша
« on: 29.11.2023, 14:44:59 »
То това не е нищо ново за Витоша ски. Те постоянно показват че нямат ясна концепция освен да ползват до скапване. А дано успеят да ги натиснат да се случи нещо.
В съдебното решение, което беше публикувано се споменават Въжени линии ЕООД, а те нали не съществуват?

19
Въжени линии / Re: Витоша
« on: 29.11.2023, 14:22:20 »
Доколкото си го представям като трасе там мисля, че няма резерват в непосредствена близост. А и някой има ли представа какъв е проекта за ремонта

20
От кондуктора се разбра, че конкретните четири вагона не са били предвидени за 2615.
Това е информация, която кондукторът не може да даде. Ако са се създавали легенди и митове.....

Независимо кое от двете е вярно, ситуацията можеше да ескалира до сериозни телесни повреди или дори по-лошо.
Тук не сме някоя печатна медия, в която да минават подобни високопарни изрази.
И конкретно казано - никой транспортен оператор - независимо дали е БДЖ, дали е Метрополитен София, Дойче бан или Папата не може да оварди хората от желанието им да се държат като говеда.

Тогава трябва да има някаква система, при която въпросната служителка вижда/получава в реално време информацията от служба Движение.
Виждам, че не сте запозната, но няма как да се прави дублаж на информацията от централизацията за да я вижда гише Информация. Не съм и чувал никъде по света да се дава достъп на външни лица към информацията която е на пулта на гаровата централизация

И във връзка с последните пасажи от коментара Ви - Моля да не политизираме темата

Pages: [1] 2 3 ... 33