Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - blagun

Pages: 1 ... 735 736 [737] 738 739 ... 743
14721
В началото ориетрировъчно трябва да маркираме два етапа  

Етап 1. Метрото е до Деница (прогноза 2009 г.)
От обръщалото на тролеите се осъществява пробив през бул.Ляпчев към Младост 2. Пуска се редовен довозващ тролей 15: Окръжка болница-Ерусалим-Младост 2.
Закриват се А306, А313, А305 (тъй като бул.Ал.Малинов ще е разкопан за строежа на следващия етап, достъпът до Младост-3 и 4 ще е само през Патиланци). Обръщалото на А1,3,5,6,7 се прави в Младост. Номера 1,3 и 6 минават през Горубляне, така че те изпълняват довозващата функция за Горубляне. Запазва се А4 в сегашния си вид заради отпадналите А305 и 313 и даже се сгъстява сериозно графика и. Ако е неефективна отсечката в Горубляне - свива се до досегашното обръщало на А305. Ако при строежа на метрото е ликвидирана бензиностанция Темпо и е направен пробив на ул.Сахаров към Младост-1А, А4 може да минава оттам, после по Кр.Раковски зад Билла - в Младост-3.
Нека не забравяме, че и А111 ще изпълнява довозващи функции и маршрутът и в Младост предлагам да си остане.
А413 се насочва през Плиска-Онкологията-Студентски град, а А280 се закрива (или обратното - А280 се променя през гара Подуене до Централна гара, а А413 се закрива). Така тя ще изпълнява довозването по Г.М.Димитров до метрото. Довозването по бул.Др.Цанков ще се осъществява от А88, който ще минава по Драган Цанков вместо през Дианабад, а през Дианабад ще върви ТМ2.


Етап 2 - Метрото е до Камбаните (прогноза 2012 г.)
А213 и А76 остават и се движат от двете страни на Младост-4. Така те изпълняват довозващи функции, пък и са единствена връзка на Младост с НДК и южните квартали от една страна и гарата - от друга страна. А1,3, 6 тръгват от последната станция на метрото. А111 също тръгва от последната станция на метрото, но прави отклонение за Симеоновския лифт.

14722
Quote from: CKD
За съжаление целият бъдещ (а и настоящ) трафик на околовръстното ще се окаже пагубен за планината.
То МПС-тата като стоят на място, изстрелват повече неизгорели газове и това замърсява повече. Пък и шосето не е непосредствено до планината, освен около Княжево. Разбира се, за подобен вид пътища в близост до населените места хората са измислили пластмасови прегради, дано се сетят да оградят околовръстното с такива.

За залесяването - надали посаждането на два реда дръвчета ще подобри положението. Трябва да се помисли за сериозни зелени площи в южната част, докато строителството не е погълнало цялото поле между Студентския град/кв.Витоша/Манастирски ливади и Симеоново/Драгалевци/Бояна. Още повече, че това ще намали ефекта на неприятните прашни летни ветрове, замърсяващи южните квартали. Грийн сити е добър пример за ново строителство - блокчетата са на прилично разстояние, има зеленина, дръвчета, беседки. Разрешения за застрояване трябва да се дават с ограничен процент за засттрояване (20-25%) и задължителен процент за озеленяване, и то с дървета.

14723
Quote from: bgpower
Май се поотплеснахте от темата...
Прав си, да се върнем към маршрутките. Не трябва да бъдат демонизирани водачите им. Не мисля, че те са единствената причина за хаоса в София. Трябва да отчетем желанието на водачите да обслужат бързо клиентите си. Да се надяваме, че монтажът на камери из центъра ще подобри контрола на движението спрямао ВСИЧКИ участници в него.

14724
Идеи / Re: Югозападна част на София
« on: 23.02.2006, 10:53:52 »
Quote from: Ivo
Освен това настилката по ул.Любляна е в много лошо състояние-с паваж,който явно не е пренареждан от години,на доста места има пропадания някои са дълбоки,а на места е кърпено с асфалт върху паветата.
Грешиш, два пъти седмично пътувам с кола по тази улица. Миналата година наистина беше разкопана на много места заради прокарването на газопровод, но сега положението е прилично за софийските стандарти. По Любляна развивам по-добра скорост от тази по Цар Борис ІІІ. Единствената досада са сервизите около светофара с Никола Петков, където има паркирали камиони и се преминава трудно.
Между другото, едното платно на Боряна беше разкопано също за газопровод, затова вероятно са го асфалтирали вместо да редят паветата.

14725
Quote from: Ivo
По мои наблюдения съм забелязал,че еднакви модели автобуси в София са в доста по-лошо състояние от същите модели в провинцията.
То се знае. В София навъртат повече километри, задръстванията винаги са били по-големи, а на всички видове МПС-та им се разказва играта на съединителя, двигателя и спирачната система при непрекъснат режим "първа-втора-стоп". Не твърдя, че в провинцията улиците са "слънце", но София съвсем определено е сред градовете с най-разбити улици. Предпоставка затова са климатичните условия - в София валежите са по-големи, а сутрешните температури през зимата са ниски, което предполага еженощно замръзване на водата по настилката, разтопяване към обяд и отново замръзване нощем. Това означава, че след всяка мразовита нощ ледът разширява съществуващите пукнатини и дупки. С това съвсем не искам да оправдавам всички кметски управи, които заровиха и заравят милиони в безсмислено запълване на дупки, вместо поетапна тотална подмяна на настилката.

14726
Quote from: CKD
Ами все нещо трябва да се закрие. Може да се обзаложим, че ще започнат от 76.
Добре, аз залагам на 306, 313 и 4.

14727
Quote from: Ivo
пътен възел "прибран диамант"
По принцип диамант се рисува като "каро". Това вероятно ще рече, че не се предвиждат въртележки на 270 градуса за ляв завой (както примерно излизаш от Ситняково на Цариградско в посока Плиска), а страните на "диаманта" се образуват от дъгите за десни завои. Вътре в дъгите ще има свързващ кръг за осъществяване на маневрите. Нещо подобно на Винарово колело, но с много по-малък радиус.

14728
Quote from: Kaiser Kar
Кога да се видим, да ме черпиш?
Що бе, тази сутрин минах оттам с кола към 9 часа, един Икарус по А120 се беше разположил като пет пари в кесия - в първа и част от втора лента. А да не говорим, каква част от тролеите ползват най-дясната лента по бул.Левски и П.Евтимий за спиране. То ако им стигаха жиците, и най-вляво щяха да спират!

14729
Идеи / Re: Източна част на София
« on: 21.02.2006, 13:54:57 »
Quote from: ozzy
Имам предвид последния, дето вървеше от Слатина , после се качваше по Цариградско, Евл.Георгиев, моста Чавдар, Суха река, Левски -Г
Това е ясно, но BGPower те пита, как ще аргументираш удвояването на пробега при дублиране на маршрутите на А120 и ТБ1? Северният клон на А75 беше от времената преди ТБ1 и ТМ22 и даже преди ТБ4, възстановяването му е тотално безсмислено.
Известно подобрение след пускане на метрото може да има, ако тръгва от СУ, за да прави връзка с метрото. Но по-добре е сливане на 75 и 9 в едно.

14730
Quote from: bgpower
Да, ама НЕ!Един Пилот(както обичам да ги наричам) ми каза че не им е разрешено да работят до по-късно от 22:00.
Ааа, значи такава била работата. Щото иначе ако се заредят пред дискотеките в Студентски град в 4.00 часа, пак ще са на печалба, но и бакшишите са хора, и те семейства хранят.

14731
Идеи / Re: Югозападна част на София
« on: 21.02.2006, 11:26:22 »
Quote from: bgpower
Еми да ви кажа, за мен вариантите със скъсява не на 260 според мен са нереални. Горна баня СИ е квартал и не може да се разчита на никаква гара, за връзка до центъра.
Може би грешно се изразих - нямам предвид съкращаване на А260 до Овча купел, а просто между Профсъюзната школа и Овча купел да върви по Любляна вместо по ЦБІІІ, а нататък да си продължава по досегашиня маршрут.
Мислел съм и  А260 (или част от него - примерно разделяне на А260 и 360) на излизане от Горна баня да завива по Княжевска и после по Любляна. Но лошото на това е, че увисва НБУ от практически единствената прилична връзка с центъра.
Друга възможност е А58 и 59 от Кнняжево да завиват вляво по мостчето и по Любляна да стигат до Овча купел.
За продължаване на А107 след Овча купел (примерно до обръщалото на А204) би могло да се мисли чак след разширяването на бул. Т.Каблешков. Иначе, колкото е нарядко, само задръстване му липсва.

14732
Quote from: Dragon
Явно не ме разбра правилно. Точно този парадокс исках да покажа.
На едно мнение сме! Аз точно от парадокса се възмущавам

14733
Quote from: Ivo
Добре,обаче ако направят бул.Черни връх да минава по естакада над околвръстното,ще се получи много голям наклон.
Дали Черни връх ще минава отгоре или отдолу на околовръстния път, денивелацията между точка А (началото на подлеза или надлеза) и точка В (края на подлеза или надлеза) ще е все една и съща. Преценката е правена според конкретното застрояване и релеф.
Височината на точката от Черни връх на 100 метра надолу е 2156 фута - 646.8 метра, а на 100 метра нагоре - 2189 фута - 656.7 метра, т.е. по-малко от 10 метра денивелация на 200 метра - под 5%. За сравнение - бул.Св.Наум - 5.9%, бул.Черни връх над х-л Хемус - 6.9%.

14734
Трамваи / Re: T8M 700-IT/Инекон (3401-3418)
« on: 21.02.2006, 10:41:27 »
Виж ти, значи обновяването на 1 трамвай - 755555 евро, а чисто нов автобус ВМС - 250000 евро. Тогава какъв е смисълът от трамвайния транспорт въобще? Интересно, колко струва 1 тролей? Явно трябва да преразгледаме нагласите си за безкрайно ефективния елтранспорт и безкрайно неефективния мототранспорт. Още повече, че за екологията се направи много напоследък - дизелови двигатели с евро-3, метанови инсталации и др. Отделно, че трамваите изискват и поддържане на релсово трасе, контактна мрежа, големи стълбове, подстанции и т.н. :unsure:

14735
Quote from: bgpower
Смятате ли, че трябва да работят до по-късно?
Че кой им забранява? Ще работят по линии, по които има интерес до късно.

14736
Идеи / Югозападна част на София
« on: 20.02.2006, 15:28:23 »
Отварям нова тема за дискусия и идеи. В този край на София ТМ5 е "скелетът" на МГТ. От другата страна имаме А260 до Горна баня. Обслужването на Павлово е поделено между ТМ5 и ТБ2, въпреки че тези, които са около колелото "Знаме на мира" имат прилични разстояния и в двете посоки.
Но между Цар Борис ІІІ и пътят за Горна баня остава квартал с доста странен транспорт - около Любляна и Карпузица. Имат една линия, отиваща "доникъде" - А107, а след Окововъстното се включва като "помагач" А73, отиваща също встрани от централните части в широк смисъл на думата. Този квартал се развива, а и към НБУ има доста пътуващи.

Какво е вашето мнение по въпроса, визирам най-вече Драгон, също в предния форум имаше участници от тази част на града - Боян Захариев.

Ще предложа някакви идеи, без да съм сигурен, че вършат работа.

Първо, А73 започва своя път в ОК-2 заедно с А102 и двете линии вървят дълго заедно. След това се разделят, за да се съберат отново. Мисля, че е добре А73 да се отреже откъм ОК-2 и да тръгва някъде по Монтевидео, а за сметка на това след Околовръстния да влиза в Карпузица по Миле Попйорданов, Княжевска и Любляна по пътя на А107.
Второ, А260 може да върви по Любляна вместо по Цар Борис ІІІ от Околовръстното до автогара Овча купел. И бездруго включването е трудно на светофара, а спирките бул.Н.Петков и Павлово се обслужват от ТМ5,11,15 и 19.

14737
Quote from: ozzy
В далечно бъдеще трябва да има и околовръстно метро - това е четвъртата линия!
Едва ли и в много далечно бъдеще ще има околовръстна линия. Всеки от диаметрите е с 15-на станции, т.е. за прехвърлянето от един на друг диаметър е необходимо пътуване от максимум 7-8 станции.  Околовръстна линия има в Москва, но това е 10-милионен град със съвсем други размери.
Освен това централното ядро на София е неголямо - то няма как да се разрастне и е по-вероятно диаметрите да се удължават и разклоняват по краищата, отколкото да се правят нови диаметри, пробождащи центъра.
А връзка между І и ІІ диаметър все пак се предвижда и това ще е трасе през надеждите. Вероятно и ІІІ диаметър ще го свържат по края му.

14738
Quote from: burtan
Същевременно на пресконференция миналата седмица неправителствената организация Гражданския общински съвет - София предложи изграждане на още 18 километра градско и локално метро, което да свързва този транспорт с трамвай и тролейбус. Да се използват съществуващи вече участъци и да се изградят нови тунели, които да свързват кръстовището при Ректората със Сточна гара и със зала "Универсиада", както и "Драган Цанков" с площад "Македония". За реализацията на проекта са необходими общо 180 милиона евро, каза Димитър Димитров от неправителствената организация.
Тази персона е от контингента на 4-ти километър и вероятно следващото, което поиска, ще е тунел от психоболницата до Интерпред. Припомням последните му две "идеи":
- от Мария Луиза трамваите да се пуснат по метролинията (заедно с метрото!), за да правели директна връзка с Младост и Люлин;
- да се построи киноцентър на поляните около Доброславци, а този на Бояна да се направи на парк;

Какво е това градско и локално метро, само той си знае и как изведнъж София ще стане най-тунелизираният град в света? Смешното е, че все се намират журналистки да му отразяват дивотиите.

14739
Quote from: Ivo
На А266,извънреден за последно се возих зимата на 2003/2004 оттогава не се сещам да съм виждал А266.А защо номера на 266 е задраскан,на този на който се возих беше със същата табела и не беше задраскан?
До 1982-3 с диагонална червена линия се бележеха бързите автобуси - в т.ч. А266. Те, за разлика от бавните, не спираха на спирките из планината.

14740
Quote from: Ivo
И сега имам няколко въпроса-значи колко такива Чавдар В 14-20 е имало в София,и в кой гараж са били?Защо тези модерни автобуси не са навлезли масово в Софийският градски транспорт както в други градове?
Иво, време е да пораснеш и да понамалиш писането на подобни детински глупости. По време на социализЪма и комунизЪма София беше привилегирована във всички отношения, вкл. в транспортно. Затова вместо "тези модерни автобуси" се купуваха Икаруси. Времето показа, че изборът е бил правилен - още в края на 80-те и началото на 90-те "тези модерни автобуси" надаваха квичащи и стенещи звуци, а Икарусите даянеха в София. Наблюденията ми са върху МГТ в Русе, където автобусите са при далеч по леки условия, отколкото в София - по-малко светофари и задръствания, по-малко натоварване с пътници.

Pages: 1 ... 735 736 [737] 738 739 ... 743