Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Не съм съгласен. Много често хората се прехвърлят на трамвая. Включително и аз. Сега ще е най-удобно да се направи пешеходна пътека след спирката

За да се прехвърля на трамвая слизам на 2780, взимам метрото за една спирка, излизам назад и се качвам от ул. Люботрън, така си спестявам хаоса на кръстовището и чакането на светофара, става най-лесно.
2
Засега температурният рекорд остава в Садово, Пловдивско от 1916 г. - 45.2⁰. Пловдив има регистрирани 45⁰ през 2000. Друг е въпросът в точността на измерването на температурата до десета от градуса преди 1 век.
Има няколко жежки през лятото градове. Пловдив и Сандански все пак не са далеч от планини и може да се очаква някакъв хлад през нощта. Докато Русе е на повече от 100 км от планина и няма милост и през нощта. В Търново може да е с 1-2 градуса по-хладно, но нагретите скали около града създават ефект на фурна с 2 реотана.
Като "компенсация " за жежкото лято в Русе има студена и ветровита зима. Изобщо най-приятно е през април и май,  когато пролетта е настъпила преди тази в София и не са дошли още жегите.
Разбира се,  в морските градове няма толкова екстремни стойности, но има и повече влага. А във Варна през зимата - безмилостен североизточен вятър от степите.

За полето между Сандански и Петрич винаги се чудя защо не се отглеждат маслини. Само на 20 км от границата оттатък Беласица е пълно с маслинови градини. При толкова пътувания на юг не ми се е случвало около Серес да е по-топло отколкото около Кулата. И там вали сняг за малко (за изненада на гръцките снегопочиствачи,  които са трагични). Според мен климатичната граница е Кресна,  а не Рупел.
3
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« Last post by Ники 1515 on Yesterday at 23:46:11 »
Радвам се, че пак се включваш в темата, Тризъбец!

2913 – 7  (ж.к. „Гоце Делчев”, 23.09.2023).  Поздрав за водача!  :)

4
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« Last post by Ники 1515 on Yesterday at 23:42:06 »
Страхотна снимка, Милене!

В другия край на маршрута: 916 – 11 (кв. „Овча купел”, 10.09.2023).  Поздрав за TRAMS SOFIA!  :)

5
Жегите са един от най-големите недостатъци на иначе хубавите ни градове. То просто са отвратителни жеги, става ти лошо не може да свършиш нищо навън. Не ми се мисли какво е да си шофьор на автобус например или началник влак при 40 градуса, тва сигурно всеки ден ще се прибираш с главоболие от жега или аз не знам с какво.

Обаче мисля че най големите жеги и рекорди са в Русе и Пловдив. 44 градуса в Русе и националния рекорд 45 градуса в Пловдив през 2000 та година. Юли 2000 та е било някакъв кошмар, това са стойности като в пустинята. Добре че няма вече чак такива лета като 2000 и 2012- та  Все пак Сандански мисля че по жега е след Русе и Пловдив. Освен ниското заплата жегите са едно от нещата което може да те отблъсне от един град.
6
Не знам защо е писан така, но 3117 сега се подвизава по 76, че даже е и с нов титуляр, който го е накичил малко...
7
Разни / Re: Фаст фууд
« Last post by bonbon on Yesterday at 22:41:34 »
То това не е ново. От пролетта е може би. Тогава вдигнаха с 1 лев всички артикули. Салатите станаха от 7.90 на 8.90, малката пица е 13.90 лв вече..
8
Разни / Re: Фаст фууд
« Last post by bagercho on Yesterday at 22:33:40 »
Доминос, доколкото ги числим към фаст фууд, но понеже нямаме  друга подобна тема, да отбележа, че съм неприятно изненадан от факта, че вече минималната стойност на поръчка е 14 лева. За който не е запознат - до по миналата година беше едва 7 лева и човек спокойно можеше да си поръча само паста или пиле, а сега започват на играят номерата на Глово и другите приложения, където отдавна е невъзможно да се поръча нещо за под двайсетина лева. Първо я вдигнаха на 10 лева, а сега и 14. Да не говорим, че вдигнаха цените и на всички пици и повечето други неща, но това все пак е донякъде оправдано. Можеха да откраднат доста клиенти на другите апове, където и без това от десетки предложения и ресторанти, няма почти нищо читаво, но скоро и при тях изглежда ще има резон да се поръчва само, ако сте компания от поне двама-трима човека...
9
Този е подарен на Албания, като част от хуманитарна помощ.
Подвизащ се под модела 150. Произведен е 1990.
10
Някой може ли да ми обясни защо 3117 свети като брак в този сайт

Изпратено от моят 9032X_EEA с помощта на Tapatalk

Pages: [1] 2 3 ... 10