Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 693940 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #8300 on: 18.09.2023, 16:15:19 »
Украйна докъм 2014г. си беше на практика под проруско управление, нормално стандартът на живот да е нисък. За 9 години, с продължаващата с различен интензитет война, няма как да се вдигне стандартът.

На мен обаче ми е много интересно, ако в Русия е толкова прекрасно, стандартът е висок и има свобода, защо никой западняк не емигрира там? Също и yogimax би могъл да отиде да живее в тази по-уредена и свободна страна. Защо всички азиатци и африканци предпочитат Западна Европа и САЩ, а не Русия? И самите руснаци някакси също бягат на запад, явно не им харесва много тази свобода...

Защото yogimax иска да докара високия руски стандарт и при нас, и то иска да ни го наложи със сила ако трябва, както деветосептемврийчетата ни докараха 45 години радост и благоденствие. Сега ни замазва очите с някаква "свобода", "конституция" и други такива глупости, ама като му свирнат от Москва ще почне ако трябва да обира мандри и да взривява църкви. Тези неговите другари само така умеят.

Та неслучайно украинците се бият на живот и смърт с руския "освободител", защото знаят какво е. Финландия и тя веднага зави към НАТО, знае какво е да се радва на руско благоденствие в съседство и решиха че предостатъчно са препатили, по-добре да заложат на НАТО преди да дойдат и да ги направят пак губерния.
« Last Edit: 18.09.2023, 16:18:19 by fafan »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8301 on: 18.09.2023, 16:23:59 »
Финландия и Естония трябва да бъдат присъединени към Русия, като населението се премести в прародината - Урал и Западен Сибир. Примерно може Воркута да стане център на Финландска автономна област, Салехард - на Естонска такава.  :)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8302 on: 18.09.2023, 18:59:28 »
Защо иска yogimax го обяснява Георги Марков. Моето не го обяснява се разбира на 7ми и 11 септември 1977ма. Ако не бъркам годината...

Примерно
https://chitanka.info/text/2898-zadochni-reportazhi-za-bylgarija/14#textstart
« Last Edit: 18.09.2023, 19:09:02 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #8303 on: 18.09.2023, 19:47:32 »
С приемането да си постоянно пребиваващ в Германия си се съгласил…  :rolleyes:

Нищо подобно не съм се съгласявал. Никой не ми е обяснявал, че трябва да плащам такава такса, за която не съм подписвал договор, аз дори тогава нямах телевизор. Във Великобритания ако нямаш телевизор, не плащаш такса. Тази такса съществува само във фашистка Германия!
Плащайте си неправомерни такси, позволявайте да ви цакат и на това отгоре оправдавайте таксите. Без мен.
Мисля, че в този форум ми се подиграха, че съм бил настоявал дойче бан да ми върни половината сума от стойността на билета поради това, че от Виена до Хамбург нямаше климатик, защото не работеше. След като се оплаках и заявих искането си, получих отговор, че 50% от сумата да скъпия ИЦЕ-билет ще ми бъде върната поради липсата на климатик и получих извинения. Така се прави. :rolleyes:
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8304 on: 18.09.2023, 19:53:41 »
Я си провери още веднъж договорите които си подписвал, ще намериш там един Rundfunkgebührenstaatsvertrag (RGebStV) в който пише че ще плащаш като поп за ZDF, ARD и Дойче Веле, и то в договора пише че плащат всички, даже антиваксъри и фенове на АзГ. Аз лично съжалявам че там не е написано че именно тая групичка не плаща двойно, ама не е късно да се въведе и това, в демокрацията като мнозинството каже на малцинството какво да прави то слуша.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #8305 on: 18.09.2023, 19:59:19 »
Ей тук да четат незнаещите историята, па ега се ограмотят малко :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100069560094907
Свобода за Украйна !

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8306 on: 18.09.2023, 20:54:25 »
По тоя повод дядо ми, иначе върл комунист, казваше "Е те тука им беше грешката на комунистите и затова пропаднаха. Уж се бориха против царя и против чорбаджиите, а сетне те станаха най-големите чорбаджии." Викали са го да стане началник, сченоводител, "партиец", но като е видял какви ги вършат (само от Петрово е имало избити с по един патрон в главата поне десет човека, имената им са на плочите пред НДК), категорично е отказал, до 65 години си работеше по лозята. Всичкият му келепир беше, че са ги водели по екскурзии из България и само веднъж в Съветския съюз. Но въпреки това защитаваше Бай Тошо, защото като дете всяка година от началото на лятото до Димитровден заедно с братята му са били "измекярчета" в планината, да гледат козите на чорбаджията, за което той е плащал на баща им. Така е изпускал месец и половина от учебната година. Видял е цивилизация едва когато е отишъл войник в София, където сега е Военно историческия музей, на Черковна. Бил е в групата, която е ескортирала до гарата ковчега на Цар Борис при погребението му. А при уволнението, като са ги питали кой къде ще се прибира, за да им купят билети за влака, казал вместо "Кулата", Драма. Така е отишъл в Кавала да види морето за първи път в живота си, тогава там е било българска територия. Сетне е имало страшен тормоз, от 45та до 56та година, от страна на комунистите с огромни данъци на площ и на глава добитък, когато баща ми е бил на годинка, не е имал пари да си плати тока, токаджията му взел бушона и нашият го заместил с един кочан от царевица и малко телче....А преди да се родят баща ми и леля ми, две деца близначета са му починали на 11 месеца - разболели се от жълтиница, а в болницата в Сандански по погрешка са им сложили инжекции с лекарство само за възрастни...Та Тодор Живков много хубаво бил създал ТКЗС-тата....Иначе знам и един друг много умен дядо, който е искал да учи, но баща му не го е пуснал, понеже нямало кой да гледа козите и овцете....
« Last Edit: 18.09.2023, 21:01:34 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8307 on: 18.09.2023, 22:52:59 »
Едно от малкото хубави неща по времето на комунизма е било планирането на кварталите и възможността хората да отгледат семейство в собствен дом. И е правено наистина добре, по западен образец като в развитите държави, новите квартали с цялата инфраструктура, училищата, детските градини, градския транспорт, паркчетата всичко както си трябва и както е в цивилизования свят. В това отношения сега определено има деградация и влошаване. И друго хубаво, което ми разказват по-възрастни съседи от блока, не им е било такъв проблем с едната заплата като обикновени работещи да си купят и изплатят апартаментите и деца да отгледат.  Преди 50 години, когато моя блок е бил чисто нов, да купят и изплатят за по 10-15 години чисто нов 3-стаен апартамент с професии като заварчик в Балканкар, учител по физическо, шофьор, склададжия в Булгарплод, акушер и подобни. Нещо абсолютно невъзможно при сегашните цени на 3-стаен в квартала от 300-400 000 лева. Смятам това за два наистина огромни плюса. Наистина е удивително как държавата е построила колосалното количество от близо 3 милиона жилища за младите семейства в много по-бедни години от сега, а сега години наред един блок с общински жилища не могат да построят.

Другото са били ограничения, липса на свобода. Например същите тези хора са ми разказвали, как в работата им имало доносници които нищо не са правили по цял ден, и ако нещо им се опълчиш е можело да ти напишат донос и да ти вземат всичко. Макар и много рядко се е случвало. Даже един ми се хвалеше как като паднал соц-а от предприятието се събрали колегите и почнали да се гаврят с доносниците, заключили ги в склада и ги ступали. За да отидеш на екскурзия на в чужбина в европейска държава са ми разправяли, че условията са били  такива че направо ти се отщява. Разпити от рода на " какво ще правиш там, това което видиш там ще е показно, не трябва да казваш какво си видял, можеш да отидеш сам без жена ти и децата за да не избягаш" и тн. сума ти обяснения докато ти разрешат, и ако не си им удобен можело да те отрежат. Трудови лагери за който е неудобен, разпределения за работа. Като завършиш училище и отслужиш е можело да те пратят в другия край на България да работиш искаш не искаш.

Определено си личи обаче, че в градското планиране, транспорта идр области е имало доста повече кадърни и можещи хора от днес. Днес същите са вече пенсионери а от по-младите по чужбина.
« Last Edit: 18.09.2023, 22:56:54 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8308 on: 19.09.2023, 07:24:22 »
Къде са ги планирали кварталите? В София и големите градове. Я ела да видиш в Димитровград нашия Каменец до пазара как го планкраха в нивите!
Нямаше улично осветление като беше населен на 80-90% и после сложиха по един стълб на 100-150 метра. Без телефони до 98ма година в целия квартал. Имаше 1 уличен безплатен градски за целия квартал.
Детска градина и училище няма и до днес. Добре, че е малък град. Аз ходих на училище в старото през пазара, ЖП Линията за Стара Загора, горичка, ЖП Линията за Пловдив, горичка, квартал и училище.
След дъжд имах по 1 кг кал на обувките и не ме пускаха да вляза докато не я махна.
Иначе давали жилище със заплата, но мъжете в някои семейства ги карали да побачкат в строителството на жилища.
Относно другото
https://ivo.bg/2023/09/16/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%8f-%d0%bf%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%b5%d1%86%d0%ba%d0%b0%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0/

Между другото като минавах през пазара заради "грижата" за хората и храната им в горичката до него продаваха прясно заклани животни. До някои дървета имаше изкарани вътрешности от агнета и сие, които си се разлагаха през седмицата свободно.
Да не забравяме, че това е градът соц. еталон.
Украйна, победа!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8309 on: 19.09.2023, 09:05:21 »
Така "лесно" даваха жилища - ние бяхме на квартира седем години, баща ми общо десет. Четиричленно семейство, отделно хазаите се съгласиха баба ми да се регистрира при нас, че да стане по-лесно. И не, и не...иначе цели сектори получаваха с предимство - милицията, военните, строителството, Кремиковци, градския транспорт, тези, на които са им съборили къщите заради блоковете, за другите - каквото остане. И си измисляха разни поводи да ти дадат двустаен, а не тристаен - защото децата са еднакви, различни и т.н. А четиристаен даваха само на циганьорите с три и повече деца. И в строителството не беше лесно да се вредиш - понеже плащаха добре, даваха им апартаменти бързо, отделно крадяха цимент, плочки, тоалетни чинии, батерии, каквото се сетиш, да си направят вилите. Трудно беше да влезеш и в кооперация - всичко минаваше през съвета, а те си уреждаха "техни" хора. Също не даваха човек с висше образование да работи работа за хора със средно. А бачкаторите вземаха много повече от учители, лекари, инженери и т.н. Точно доктрината Ленин - има две класи - селска и работническа. А интелигенцията? Интелигенция няма - интелигенцията е лайно....
По рейс и по жена не се тича!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #8310 on: 19.09.2023, 09:12:01 »
Планирани бяха кварталите. В нашия квартал имаше всичко: училище, детски ясли, градина, читалище, супермаркет, спортни площадки. Даже пред блока построиха футболно и баскетболно игрище. А тенис маси имаше до всеки блок. Аз ходех на градина срещу нашия блок точно беше. Откриха я 1979 г. и се казваше Космонавт в чест на Георги Иванов. Аз бях първия випуск в тази градина.
А иначе и в Германия сега е така, и стените имат уши. Ако се разчуе, че симпатизираш на АфД ставаш враг и биваш уволнен.
А през соца баба и дядо заедно пътуваха в чужбина без проблем ги пускаха, никой не се страхуваше че могат да избягат. Това са глупости. С пенсиите си, стигаха им.
Жилищата ги изплатиха за по 8-10 години. 1973 влязоха и майкини и дядови, и изплатиха два големи апартамента докъм 1980-82 г.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8311 on: 19.09.2023, 09:46:15 »
Така "лесно" даваха жилища - ние бяхме на квартира седем години, баща ми общо десет. Четиричленно семейство, отделно хазаите се съгласиха баба ми да се регистрира при нас, че да стане по-лесно. И не, и не...иначе цели сектори получаваха с предимство - милицията, военните, строителството, Кремиковци, градския транспорт, тези, на които са им съборили къщите заради блоковете, за другите - каквото остане. И си измисляха разни поводи да ти дадат двустаен, а не тристаен - защото децата са еднакви, различни и т.н. А четиристаен даваха само на циганьорите с три и повече деца. И в строителството не беше лесно да се вредиш - понеже плащаха добре, даваха им апартаменти бързо, отделно крадяха цимент, плочки, тоалетни чинии, батерии, каквото се сетиш, да си направят вилите. Трудно беше да влезеш и в кооперация - всичко минаваше през съвета, а те си уреждаха "техни" хора. Също не даваха човек с висше образование да работи работа за хора със средно. А бачкаторите вземаха много повече от учители, лекари, инженери и т.н. Точно доктрината Ленин - има две класи - селска и работническа. А интелигенцията? Интелигенция няма - интелигенцията е лайно....

Партията-майка беше помислила И по тоя въпрос! И то с една дума РАБФАК!Съкратено от РАБотнически ФАКултет.
Принципа се състои в това, да "дадем висше" на всички работници и да ги направим интелигенция.

Планирани бяха кварталите. В нашия квартал имаше всичко: училище, детски ясли, градина, читалище, супермаркет, спортни площадки. Даже пред блока построиха футболно и баскетболно игрище. А тенис маси имаше до всеки блок. Аз ходех на градина срещу нашия блок точно беше. Откриха я 1979 г. и се казваше Космонавт в чест на Георги Иванов. Аз бях първия випуск в тази градина.
А иначе и в Германия сега е така, и стените имат уши. Ако се разчуе, че симпатизираш на АфД ставаш враг и биваш уволнен.
А през соца баба и дядо заедно пътуваха в чужбина без проблем ги пускаха, никой не се страхуваше че могат да избягат. Това са глупости. С пенсиите си, стигаха им.
Жилищата ги изплатиха за по 8-10 години. 1973 влязоха и майкини и дядови, и изплатиха два големи апартамента докъм 1980-82 г.

Ама так си беше! Ние имахме страхотни детски площадки като се нанесохме! От строежите пред блока имаше невероятен ландшафт от планини и равнини и ставаше хем за криеница, хем за игра на война. Вкл/чително на "финки" - фунийки от хартия (списание) , които се издухваха от тръбичка. Обикновено крадена антена и превърната в оръжие. След година взеха, че ги изгребаха и направиха една циментова площадка с една миризлива катерушка и пързалка. Взеха, че преместиха пазара да не е между блоковете, а където е сега . До тогаваха ходихме при едни дядовци, които правеха гипсови корници, розетки и орнаменти и хващахме занаят. После хващахме да си играем по съборените бараки.
И с магазини беше уредено - близкия магазин беше само на 300-350 метра малко преди моста на Марица, а далечния беше само на 500 м.
За сметка на това се сдобихме с градинка, където играехме с майка ми на садене на лук, домати, картофи, чесън, слънчоглед с безплатна вода от Марица за ТКЗС-то!
Имахме и дърво в гората, където се качвахме и гледахме като спре товарен влак от високо. Исках да се хванем на бас дали ми стиска като е спрял да легна под релсите и като тръгне без страх да изляза изпод последния вагон, обаче никой не се нави да даде пари :) Така и не го направих.
За сметка на това ходихме в парк Пеньо Пенев в "Мечата дупка", която сега някой преименувал на "Дядо Паньовата дупка" и влизахме в първата галерия на малката пешера. След известно лазене в проход пълен с кал ако е след дъжд. Нямаше батерии за фенерчетата, но имаше свещи от режима на тока. Оказа се сложна работа да се лази със свещ.
https://caves.speleo-bg.org/cave/dyado-panyovata-dupka/
https://haskovo.live/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0/
На снимките се вижда, входа - на тях не е затрупан с пръст, клони и други. Не знам коя година го направиха - някъде между 88-90-та.
« Last Edit: 19.09.2023, 10:08:36 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8312 on: 19.09.2023, 11:10:23 »
Не знам къде сте живяли, но по времето на соца повечето апартаменти бяха държавни, общински или ведомствени. Едва след промените хората масово изкупиха апартаментите, докато бяха още на държавни цени. Като цяло не се е толерирала частната собственост.
Колкото до уредените жилищни комплекси - да, имало е и добри плановете, но на практика, качеството на построените блокове не е добро. Строежът на инфраструктурата и обществените сгради е закъснявал, и някои проекти така и не са реализирани. Хората с години се налагаше да газят кал, покрай строителни отпадъци. Има го документирано във вестници и филми от този период.
Май доста хора забравят за хроничния недостиг на различни стоки, чакането на ред за кола и апартамент, ограниченията при пътуване. Дори да запишеш висше образование, пак е трябвало двама членове на Партията да гарантират за теб, че си благонадежден и т.н. Единствено членовете на Партията са имали повече привилегии и възможности за кариера, неслучайно през 1989г. има над един милион членове на БКП. Да не говорим за цензурата, потискането на частната инициатива, държавна сигурност и вкарването на обществото в социалистическите рамки, изпращането на неудобните на властта в затвори и лагери...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8313 on: 19.09.2023, 11:21:41 »
Еми то никой не пише в темата, че не са били техните с привилегии! Следователно не пречи на него да му липсват точно въпросните привилегии.
И да разбира се, че се изплатиха заемите след инфлацията и обезценката на лева, обаче що да не се сложи на сметката на комунистите, като стана по времето на Виденов.
Освен това ние нямахме дефицит на яденето - щото 1/2 го отглеждахме на село. Какво пречи да го пишат на чужда сметка?!
То хубаво някой реве, че цените били ниски (Витанов математика си спомнял по 6 ст дини), ама не си спомня как съм спал в Жигула за да ги дават по-скъпо на пазара в Мичурин щото иначе нямаше файда от труда. Същото за доматите и пъпешите.
Не си и спомнят как сме продавали шити блузи от плат "Американ" с капси и други финтифлюжки в Пампорово щото бяха много модерни и там можеше да се избие труда.
То лесно да се гледа, че на някой му било евтино, ама че друг бачкал за лудо няма кой да го види.
Колко са лепили найлони за оранжерия с ютия и дифицитна оризова хартия? Копали, поливали, одоматявали, садили, брали, товарили?
Забравих и кюмбетата с въглища в оранжериите.

В една и съща държава едни бяха китайци, други европейци, а трети сега са ценители на българското. Ама то това българско не го правеше БКП, а БКП забранваше да се ходи на пазара и искаха да го продадеш на държавата под 10 ст. цена.
Или защо трябва да можеш да си купиш цветен телевизор след 1 година труд, когато може и да не си купиш?!
« Last Edit: 19.09.2023, 11:32:45 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8314 on: 19.09.2023, 11:42:42 »
Също така удобно се забравя и защо цените са били ниски - защото е била планова икономика, държавата е поддържала изкуствено ниски цени, като е дотирала различните отрасли. В резултат на доброто планиране нашата икономика фалира три пъти и това е една от причините през 90-те да бъде такава разруха и мизерия.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8315 on: 19.09.2023, 11:55:00 »
Е тука ще ти кажат, че това не интересува - важното е те колко вадят от джоба.
Още 89-та декември си спомням интервю за някой си по въпросите за цената на билета за градския транспорт - още билета беше 6ст.
Той каза, че реалната му себестойност е 20 ст.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8316 on: 19.09.2023, 12:26:36 »

Айде поредните лъжи. Ако се разчуе че симпатизираш на АзГ най-много да почнат да ти се смеят, ама за уволнения не съм чувал. Ти нали още си на работа?

Планирани бяха кварталите. В нашия квартал имаше всичко: училище, детски ясли, градина, читалище, супермаркет, спортни площадки.

Не само кварталите бяха планирани, беше планирано къде ще учиш, с кой ще си приятел, къде ще работиш, кога ще се ожениш, кога ще ти пристигне Лада-та, колко време ще чакаш за жилище, на кой почивен дом ще ходиш на почивка. И ушите слушаха, само да мръднеш малко от планировката и тежко ти и горко. Затова и най-любимата професия тогава беше "плановик", добре се плащаше да си плановик.
« Last Edit: 19.09.2023, 12:30:47 by fafan »

Offline New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
« Reply #8317 on: 19.09.2023, 13:03:42 »

Не само кварталите бяха планирани, беше планирано къде ще учиш, с кой ще си приятел, къде ще работиш, кога ще се ожениш, кога ще ти пристигне Лада-та, колко време ще чакаш за жилище, на кой почивен дом ще ходиш на почивка. И ушите слушаха, само да мръднеш малко от планировката и тежко ти и горко. Затова и най-любимата професия тогава беше "плановик", добре се плащаше да си плановик.

Описал си немския начин на живот. Трябва да живееш там за да го усетиш. По-скоро е програмиран живот. Колкото до почивката, питай който и да е БГ туроператор, ще ти каже, че всички германци още октомври-ноември планират кога и къде ще отидат на почивка. Изобщо, гаранция, няма да издържиш там ако си свикнал да пиеш ракия, да киснеш по пейките до 3 ч. през  нощта или да викаш "ееееееее", вместо "извинете, може ли .......?"
« Last Edit: 19.09.2023, 13:07:06 by New_Passenger »
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
« Reply #8318 on: 19.09.2023, 16:08:05 »
Айде поредните лъжи. Ако се разчуе че симпатизираш на АзГ най-много да почнат да ти се смеят, ама за уволнения не съм чувал. Ти нали още си на работа?
Не ми вменявай лъжи! Ма работа съм просто, защото никой не знае на кого симпатизирам. Чувал съм ги какви заблудени ляво-зелени са и въобще не се включвам в тези разговори.
А този, който не искаше да дели офиса с мен, защото не съм ваксан, да не би да го заразя, все едно съм прокажен, и ходИ с маска из фирмата 3 години, сега е болен и се чуди какво искала да му каже имунната му система. Аз мога да му кажа какво и защо се е случило с имунната му система...Всеки, който симпатизира на лявозеления евроатлантизъм и изключи мисловните процеси, сега е паднал в капана. От АфД никой не е ваксан, и никой не съжалява за нищо, пък нека да сме гадни русофили...
Планировката е в Германия както ти го казаха вече. Чаветата вземат големи безплатни апартаменти и социални помощи, докато германците напускат големите градове, защото не могат да си плащат високите наеми и събират бутилки за амбалаж...
Освен това има ергенски данък класа 1. С най-големи данъци... Гнусна тоталитарна работа.
« Last Edit: 19.09.2023, 16:10:34 by yogimax »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8319 on: 19.09.2023, 16:13:35 »
 Путлер е ваксан -  защо се цепите от него?
Аз не съм ваксан и съм русофоб.
Аз не смятам, че неразбирането на фармацията е свързано с Фил и фоб. А фармацията казва, че като си се разболял и преболедувал имаш каквото имаш за колкото там време трябва и помпането на имунитета до безкрай най-много да ти удари тялото с автоимунен отговор, особено ако си го прави и без това.

*

Явно Съветския съюз може да трепе невинни граждани и десетилетия след като го няма!
https://news.bg/int-politics/nyt-ima-dokazatelstva-che-ukrainska-raketa-e-udarila-pazara-v-konstantinovka.html
Според разследване на NYT ракетата ударила пазара в Константиновка е причинена от ПВО БУК, което е изстреляно от украинска страна .
Т.е. съветското нещо е било повредено (явно) и вместо да направи ПВО срещу руснаците се е забило в пазара.

Обаче Украйна отрича на високо ниво заключенията на журнслиста автор на статията
https://offnews.bg/sviat/kiev-obvini-zhurnalist-ot-nyt-che-e-ruski-agent-sled-razsledvane-za-n-808889.html
« Last Edit: 19.09.2023, 17:05:31 by ooleg »
Украйна, победа!