Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 183135 times)

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
https://www.vbox7.com/play:28611656?p=user&id=2203567

https://www.vbox7.com/play:86414f12

Ето тук в тези клипове се виждат доста от старите автобуси. На 2:13 в първия клип се вижда снимката със жълтото Волво, но качеството е лошо и номера му изобщо не се вижда. Прави ми впечатление каросата на 3:51 във втория клип.

Намерих и едно Исузу. Имаше много такива. Изпълняваха селски, понякога и градски линии.

https://www.vbox7.com/play:5d1b90ef?start=1294 На 21:34 се вижда  оранжевото Ивеко. Филмът е много  хубав, връща ми много стари спомени как изглеждаше града, когато бях дете. За съжаление не можах да го намеря в по-добро качество.

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
https://www.vbox7.com/play:28611656?p=user&id=2203567

Прави ми впечатление каросата на 3:51 във втория клип.

Тази Кароса единствено движеше по 3-ката и 8-цата, след което стоя доста време на обръщалото в кв. "Железник". След това изчезна и се беше появила обява за продажбата й в mobile.bg, но в последствие тази обява изчезна.
За закупуването на повече съчленени автобуси за Стара Загора!

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
https://m.facebook.com/bus.stz

Една фейсбук страница на която се виждат снимки на Мерцедесите O405,O405G и O405GN. Тук се виждат снимки на потребител carboxy от форума, който беше снимал и берната. Въпросният вероятно е получил бан и профилът му е бил деактивиране и всичките му снимки и мнения изтрити. Снимката на аватари и един Мерцедес O405GN, който снимах през април 2011

Offline slimarkov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=616936
Cтapa Зaгopa oчaĸвa 33 нoви eлeĸтpичecĸи aвтoбyca и 18 зapядни cтaнции

21.10.2019

Mиниcтъpът нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe Heнo Димoв пoдпиca и дoгoвop зa пoдoбpявaнe нa ĸaчecтвoтo нa oбщecтвeния тpaнcпopт в Cтapa Зaгopa c изпълнявaщия длъжнocттa ĸмeт нa oбщинaтa инж. Янчo Kaлoянoв и c yпpaвитeля нa „Tpoлeйбycни и aвтoбycни пpeвoзи“ EOOД инж. Димитъp Aвджиeв.

Πo пpoeĸтa щe бъдaт дocтaвeни нoви 33 eлeĸтpичecĸи aвтoбyca и 18 двoйни зapядни cтaнции. Ha тepитopиятa нa тpoлeйбycнoтo дeпo щe бъдaт изгpaдeни двe ĸoмплeĸтни тpaнcфopмaтopни cтaнции c пpилeжaщaтa ĸъм тяx зaĸpитa paзпpeдeлитeлнa зa зaxpaнвaнe нa зapяднитe cтaнции.

C изпълнeниeтo нa мepĸитe пo тoзи пpoeĸт ĸoличecтвoтo нa финитe пpaxoви чacтици  щe ce нaмaли c 0,72 тoнa гoдишнo, ĸoeтo щe пoдoбpи eĸoлoгичнитe xapaĸтepиcтиĸи зa нaд 130 000 житeли нa Cтapa Зaгopa. Oбщaтa инвecтиция e близo 53,8 млн. лeвa, ĸaтo oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 - 2020 г.“ ocигypявa бeзвъзмeзднo 44,9 млн. лeвa. Cpoĸът зa изпълнeниe нa дeйнocтитe e 40 мeceцa.

Cъщo днec миниcтъpът нa oĸoлнaтa cpeдa и вoдитe Heнo Димoв, изпълнявaщият длъжнocттa ĸмeт нa oбщинa Bpaцa Mapия Πoпoвa и yпpaвитeлят нa „Tpoлeйбyceн тpaнcпopт - Bpaцa“ EOOД Bиĸтopия Haчeвa пoдпиcaxa дoгoвop зa мoдepнизиpaнe нa гpaдcĸия тpaнcпopт в oбщинaтa. Πo пpoeĸтa щe бъдaт зaĸyпeни 13 нoви eлeĸтpичecĸи aвтoбyca и 9 нoви тpoлeйбyca зa нyждитe нa oбщecтвeния тpaнcпopт нa oбщинa Bpaцa. Πpeдвиждa ce дocтaвĸa и мoнтaж нa 13 cтaнции зa бaвнo зapeждaнe нa aвтoбycитe и eднa cтaнция зa бъpзo зapeждaнe. Eĸcплoaтaциятa нa нoвитe пpeвoзни cpeдcтвa щe ce oптимизиpa чpeз внeдpявaнe нa интeгpиpaнa cиcтeмa зa yпpaвлeниe нa тpaнcпopтa зa eлeĸтpoннo тaĸcyвaнe и зa инфopмaция нa пътницитe в peaлнo вpeмe.

Πpoeĸтът e финaнcиpaн пo oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 - 2020 г.“ (OΠOC). Oбщият paзмep нa инвecтициятa e 32 млн. лeвa. oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 - 2020 г.“ ocигypявa 26 млн. лeвa. C изпълнeниeтo нa пpoeĸтa щe ce нaмaли ĸoличecтвoтo eмиcии нa финитe пpaxoви чacтици (ФΠЧ10) c изтoчниĸ тpaнcпopтa – oт 0,37 нa 0,18 тoнa нa гoдинa. Изпълнeниeтo нa дeйнocтитe щe дoпpинece зa пoдoбpявaнe ĸaчecтвoтo нa aтмocфepния въздyx зa близo 51 000 житeли нa oбщинa Bpaцa. Cpoĸът зa изпълнeниe нa дeйнocтитe e 30 мeceцa.
https://www.infoz.bg/region/6298-stara-zagora-ochakva-33-novi-elektricheski-avtobusa-i-18-zaradni-stantsii

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Градска Сетра на  някоя от частните фирми. Снимана на 20-ти август 2007.

Реното в движение. В далечината за съжаление...

« Last Edit: 27.10.2019, 11:10:55 by ikarus2102 »

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Намерих из нета снимка на 108 и 112 в гаража: :arrow:

« Last Edit: 28.11.2019, 00:11:45 by gt_stz »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Някъде из Стара Загора, 50-те години на миналия век.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Някъде из Стара Загора, 50-те години на миналия век.
Снимката е на кръстовището между бул."Цар Симеон Велики"(тогава Георги Димитров) и бул. Митрополит Методи Кусев.

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Намерих из нета снимка на 108 и 112 в гаража: :arrow:

Снимката е моя и е от клипа  ми "Какво стана със старите автбуси" в сайта vbox7 . Снимах ги през 2009 в гаража. Гледката беше неприятна. Израстнах покрай тези автобуси.

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Снимката е моя и е от клипа  ми "Какво стана със старите автбуси" в сайта vbox7 . Снимах ги през 2009 в гаража. Гледката беше неприятна. Израстнах покрай тези автобуси.
Ясно значи защо ми беше позната тази снимка.  :D Клипа съм го гледал доста пъти преди време... И мен ме беше яд за тези автобуси. Бегло си спомням повечето от тях, но все пак има и такива, оставили ярък спомен в съзнанието ми. Например си спомням доста ясно един, който тогава ми се стуваше доста по-различен от останалите. Беше с много тъмно зелена реклама (мисля, че Неоплан, но не помня марката със сигурност). Запомнил съм го, защото предната му врата беше единична, както и третата ако не се лъжа. Ти помниш ли нещо за този автобус? Иначе... Сещам се колко се радвах като видях 140 (един от първите спрени МАН-ове NG 272) да го разграбват в гаража, защото ме беше яд, че тези МАН-ове смениха по-голямата част от старите.  :D
« Last Edit: 01.04.2020, 03:08:28 by gt_stz »

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
От мен още малко снимки, направени между 2010 г. и 2014 г.  :)

221 заснет на обръщалото в кв. "Железник".

PSX_20200514_134355 by , on Flickr

139 отново на същото място.

PSX_20200514_135039 by , on Flickr

113 отново там.

PSX_20200519_154717 by , on Flickr

Две Сетри, заснети в гаража.

PSX_20200519_155443 by , on Flickr

125 отново на познатото ни обръщало  :D

PSX_20200519_154918 by , on Flickr

И накрая, 219 в движение и след това разкостен в гаража.

PSX_20200519_155227 by , on Flickr

PSX_20200519_161108 by , on Flickr
« Last Edit: 17.03.2024, 15:15:33 by gt_stz »

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Снимки с доста лошо качество, които намерих на два Икаруса и на една Сетра на фирмата "Ел Же Груп". Ще ги разделя на два поста, защото съм над ограничението за МБ.
« Last Edit: 05.06.2020, 15:59:41 by gt_stz »

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
Качвам ги по-скоро с информативна цел. На някои снимки се виждат част от автобусите, които стояха зарязани на обръщалото в кв. "Железник", като например червеното Рено, Ивекото с реклама на "Вивател" и др.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Стара Загора не заслужава!
Освен новите превозни средства и табла, друга причина не виждам!
Голяма част от разписанията са ужасни!

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Качвам ги по-скоро с информативна цел. На някои снимки се виждат част от автобусите, които стояха зарязани на обръщалото в кв. "Железник", като например червеното Рено, Ивекото с реклама на "Вивател" и др.
Интересни снимки. Откъде ги намери? Влез в Гугъл Земя! Там има снимка от стария гараж на фирмата и се виждат автобусите като 3д модели и може да се разбере кой какъв е.

Можеш да използваш часовника и да видиш снимки на старите автобуси захвърни в гаража от 2008-ма и 2009-та. Снимките от тогава са много лоши и не може да се разбере кой какъв е, но аз помня как бяха разположени и ги разпознах.

През септември 2009 минах покрах гаража и помня, че зеленото съчленено фбв вече го нямаше. Спомням си видях наредени едно до друго съчленения тъмночервен мерцедес о405г, един тъмнозелен Неоплан, който често вървеше през 2008, но изчезна и един жълт Мерцедес О405, който стоеше в гаража, но така и не излезе на линия. От тези автобуси на линиясе върна само тъмночевения мерцедес. Тогава си мислех какво ли има по навътре в гаража и ми се искаше да влезна, но явно не е имало нищо интересно. Само 5-6 автобуса. Виждам 2-автобуса с червени покриви и един съчленен до тях. Берни ли са не знам, съчленения ми е доста мистериозен и той. Другите не знам какви са. Тогава аз си мислех, че вътре са жълтите икаруси, които Дидо от нова загора беше снимал през лятото на 2008-ма в гаража, но явно вече ги е нямало. Спомням си видях в далечината задница на жълто ФБВ. Имаше даже една дупка в мрежата и ме изкушаваше да вляза, но сее въздържах, за да си нямам неприятности.

https://www.vbox7.com/play:07ab34af На 3:36 се вижда задница на бивш  пощенски автобус - жълто с червено. От снимката в гугъл земя се вижда, че по това време са били паркирани два автобуса на това място. Другият не знам какъв е бил. А на 3:51 се виждат автобусите за, които говоря.

Offline gt_stz

• Запален по ГТ
  • 127 - (1993-2016)
    • View Profile
А на 3:51 се виждат автобусите за, които говоря.
Имаш ли някакви други снимки на този Неоплан? Защото както бях написал в предишен пост мисля, че именно този автобус помня - със зелена реклама и с първа единична (по мои спомени и трета) врата. Иначе, снимките са от едни стари видеоклипове, които открих на компютъра си, вероятно изтеглени от някъде.
« Last Edit: 20.08.2020, 01:12:21 by gt_stz »

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
А на 3:51 се виждат автобусите за, които говоря.
Имаш ли някакви други снимки на този Неоплан? Защото както бях написал в предишен пост мисля, че именно този автобус помня - със зелена реклама и с първа единична (по мои спомени и трета) врата. Иначе, снимките са от едни стари видеоклипове, които открих на компютъра си, вероятно изтеглени от някъде.
Не за съжаление. Спомням си, че през 2008 вървеше, но изведнъж изчезна, след това го открих в гаража и си мислех, че след като тъмночервения съчленен мерцедес се върна на линия, ще се върне и той, но той така и не се върна. Вече трудно могат да се намерят снимки на старите автобуси. 2020 сме. Много време мина, а ако един домейн не се поддържа - съдържанието изчезва, а моного от тях ги занемариха и оставиха на произвола. В интернет е пълно със снимки на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Свивен, Благоевград, Перник..., а нашия град е все пренебрегван. Не го споменават даже и по новините.
Единственото което намерих е един катастрофирал икарус на една частна фирма, който не помня  да съм го виждал да се движи:

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
Стара Загора е не просто стар, а древен град, ама другарите я изтриха от картата още, като направиха Хасково окръжен. В по-нови времена, мистериозното обгазяване,  магистралата, която я подминаваше ... Е, пуснаха после отбивки, ама ...
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Стара Загора е не просто стар, а древен град, ама другарите я изтриха от картата още, като направиха Хасково окръжен. В по-нови времена, мистериозното обгазяване,  магистралата, която я подминаваше ... Е, пуснаха после отбивки, ама ...

Това не е вярно Стара Загора е сред най-силните икономики у нас заедно със София и Варна. Също така оправиха ж.п.линиите и скоростите са по-високи около Стара Загора отколкото дори около София и Варна.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР