Качвам ги по-скоро с информативна цел. На някои снимки се виждат част от автобусите, които стояха зарязани на обръщалото в кв. "Железник", като например червеното Рено, Ивекото с реклама на "Вивател" и др.
Интересни снимки. Откъде ги намери? Влез в Гугъл Земя! Там има снимка от стария гараж на фирмата и се виждат автобусите като 3д модели и може да се разбере кой какъв е.
Можеш да използваш часовника и да видиш снимки на старите автобуси захвърни в гаража от 2008-ма и 2009-та. Снимките от тогава са много лоши и не може да се разбере кой какъв е, но аз помня как бяха разположени и ги разпознах.
През септември 2009 минах покрах гаража и помня, че зеленото съчленено фбв вече го нямаше. Спомням си видях наредени едно до друго съчленения тъмночервен мерцедес о405г, един тъмнозелен Неоплан, който често вървеше през 2008, но изчезна и един жълт Мерцедес О405, който стоеше в гаража, но така и не излезе на линия. От тези автобуси на линиясе върна само тъмночевения мерцедес. Тогава си мислех какво ли има по навътре в гаража и ми се искаше да влезна, но явно не е имало нищо интересно. Само 5-6 автобуса. Виждам 2-автобуса с червени покриви и един съчленен до тях. Берни ли са не знам, съчленения ми е доста мистериозен и той. Другите не знам какви са. Тогава аз си мислех, че вътре са жълтите икаруси, които Дидо от нова загора беше снимал през лятото на 2008-ма в гаража, но явно вече ги е нямало. Спомням си видях в далечината задница на жълто ФБВ. Имаше даже една дупка в мрежата и ме изкушаваше да вляза, но сее въздържах, за да си нямам неприятности.
https://www.vbox7.com/play:07ab34af На 3:36 се вижда задница на бивш пощенски автобус - жълто с червено. От снимката в гугъл земя се вижда, че по това време са били паркирани два автобуса на това място. Другият не знам какъв е бил. А на 3:51 се виждат автобусите за, които говоря.