Author Topic: Автобусен транспорт - Стара Загора  (Read 180358 times)

Offline slimarkov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=616936
Quote from: Ivo
Това не е вярно Стара Загора е сред най-силните икономики у нас заедно със София и Варна. Също така оправиха ж.п.линиите и скоростите са по-високи около Стара Загора отколкото дори около София и Варна.
Точно така, Стара Загора е в топ 3 на най-силните икономически центрове в страната и с едни от най-високите заплати.
Трябва само автомагистралата от Русе през Велико Търново да продължи на юг през Стара Загора до Турция и Беломорието.
Гледайте какво става после!

Стара Загора дори мина Бургас по раждаемост.

Живородени през IІ тримесечие на 2020 г. по области

1. София (град) - 3779
2. Пловдив - 1733
3. Варна - 1104
4. Стара Загора - 843
5. Бургас - 787
6. Сливен - 556
7. Плевен - 522
8. Русе - 404
9. Пазарджик - 399
10. Благоевград - 316

https://ncpha.government.bg/images/___NCPHA/__HealthStatistics/_Operational/2020/liveBirths_II_20.pdf
« Last Edit: 19.09.2020, 13:29:01 by slimarkov »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Гледам са качили протокола за електробусите, яко си мирише в полза на Хайгър-Чариот. Само на тях не са намерили грешка в документацията. :)
http://www.tpsz.bg/images/op24/chl-54.pdf
« Last Edit: 20.09.2020, 11:00:22 by KillKill »

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
Тия беройски фланелки за шефьорете, да не са дефектна партида? Много тесни в кръста  :P
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Не сте го качили тук, но на 3 фирми са отворени ценовите предложения за електробусите.
1.Иризар (Ел Бус)
2.Соларис
3.Еurabus

Offline Foreigner037

• Напредващ
    • View Profile
Здравейте, от доста време следя форума но чак сега реших да се регистрирам.

Има ли някаква информация с какъв модел кандидатства Соларис? Силно се надявам комисията все пак да е разумна и да избере Солариси.

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Здравейте, от доста време следя форума но чак сега реших да се регистрирам.

Има ли някаква информация с какъв модел кандидатства Соларис? Силно се надявам комисията все пак да е разумна и да избере Солариси.
Соларис Урбино 12Е :) И надали тях ще избере те са дали най-висока оферта 42,24 млн лв. Вероятно ще са Иризар победителите.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Eurabus вероятно са възкръсналият Viseon, защото използват абсолютно същия дизайн и каросерия https://www.eurabus.com/

Offline Foreigner037

• Напредващ
    • View Profile
Гледах критериите посочени в обществената поръчка и там цената е 40% от комплексната оценка. При поръчката за 50бр. автобуси бяха избрани Солариси, въпреки че те предложиха най-висока цена (26,32 млн лв. в сравнение с 23,95 и 25,23 на другите два участника). Ако не друго, то всички оферти се вместват в средствата, предвидени по програмата, така че дори и да бъде избрана най-високата оферта, тя ще бъде на 100% покрита.

PS: На сайта на транспортното дружество са качени всички документи относно поръчката (а и относно предишни поръчки). Ако имате време или интерес може да ги разгледате.
« Last Edit: 07.02.2021, 18:14:01 by Foreigner037 »

Offline Foreigner037

• Напредващ
    • View Profile
В сайта на тролейбусното дружество са публикувани докладите за избирането на електробуси. На "Ел Бус" са дали комплексна оценка 100т, на "Еурабус" 76, а на "Соларис" 68. След като в Бургас имаше съмнителни обстоятелства около поръчката и Ел Бус, някак си не се учудвам, че и тук са класирани на първо място.

Edit: Отново прилагам сайта. Става въпрос за последните 5 документа, като в Протокол 5 определят победителя.
« Last Edit: 24.02.2021, 12:37:10 by Foreigner037 »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Иризар, браво, явно искат да се позиционират на пазара ни яката. :)

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Икарус 180 в ДАП - Стара Загора:

Източник

Offline Foreigner037

• Напредващ
    • View Profile
Това като че ли не ми прилича на Стара Загора, по-скоро на изхода на Казанлък към град Шипка.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Това като че ли не ми прилича на Стара Загора, по-скоро на изхода на Казанлък към град Шипка.
Възможно е, просто в описанието се твърди, че автобусът е със старозагорска регистрация и затова го добавих в темата.

Offline xtreme2000

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Дали пък няма грешка в името на спирка "РПС"? Информационната система я посочва като ''Радиопредавателна станция'', в околността няма и не е имало подобно нещо, но пък от отсрещната страна е сградата на бившето РПС - Районна пътна служба (Пътното).
« Last Edit: 14.07.2021, 07:38:04 by xtreme2000 »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
 Чудех се в коя тема да публикувам тази снимка, но понеже автобусът е със старозагорска регистрация реших да го направя тук. Не знам дали се касае за катастрофа или просто разпарчетосване за скрап, но регистрационния № е от 90-те години : СТ 3529 ТА. Дали тази купчина ламарини не е ПАЗ? Имало ли е някога такива автобуси в градският транспорт на Стара Загора?

ПС: Без да искам "произведох" кубински автобус, съжалявам.  :)
« Last Edit: 07.08.2021, 20:07:03 by София 100 »
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Чавдар 5C
The Grand Tour

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Чудех се в коя тема да публикувам тази снимка, но понеже автобусът е със старозагорска регистрация реших да го направя тук. Не знам дали се касае за катастрофа или просто разпарчетосване за скрап, но регистрационния № е от 90-те години : СТ 3529 ТА. Дали тази купчина ламарини не е ПАЗ? Имало ли е някога такива автобуси в градският транспорт на Стара Загора?
Според мен това не е автобус а камион. Шкода или от старите Мадари :arrow:http://trucks.phototrans.eu/autobusy.php?s=14&nr=4305&current_language=bg

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Мда, по мостовете ми прилича на Мадара. Също и характеранта извивка и капака който закрива радиатора. Или подготвен за скрап, или 90-тарско разчистване на сметки между конкуренти  :D

ЕДИТ: сега се замислям че това ми е познато, снимката може да е от Кърджали. Помня репортажи по вестниците за някакъв злополучен блок, който бил на входа на града след продължително спускане точно калкана срещу един стръмен завой и точно подобни снимки как на някой камион като му изпуснат спирачките излитал от завоя и се забивал право в калкана на блока и имаше наистина подобни снимки с Мадара. Хората бяха протестирали и направили някакъв спасителен трап с насипана земя преди блока където да се забиват камионите. Това пак 90-те и че имало поне 5-6 такива случая и как блока се бил напукал вече.
« Last Edit: 07.08.2021, 13:42:51 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР