Author Topic: Въпроси и отговори  (Read 175331 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Въпроси и отговори
« Reply #600 on: 05.07.2023, 11:40:20 »
Да, така е и в София с частните автобуси на ГТ. Подобно трябва да е и на национално ниво, с единни системи за таксуване и синхронизирани разписания, без значение дали се качваш на частен или държавен и общински автобус/влак.

Аз и в друга тема писах, че имам съмнения колко хора извън този форум знаят и могат да направят такива транспортни схеми, така че да има синхрон между различните видове транспорт и прилично транспортно обслужване в страната. Няма компетентни и вече започва много да си личи навсякъде. Не е единственото място, където заминава празен автобус, а след 5-10 минути пристига цял влак от който слизат 50-60 потенциални клиента, много от които се насочват към такси или някой ги чака с кола.

greg ами то в случая май няма друг вариант по това време на деня, та не се знае. А и този автобус обслужва и други населени места не само Павел Баня. Въпроса е принципен, това не е единствен такъв случай и само там.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #601 on: 05.07.2023, 13:02:58 »
Иво, автобусните превози в България са регулирани - има си общински, областни, републикански, а от скоро междуобластни транспортни схеми. Не можеш сам утре да решиш и между точки А и Б да пуснеш каквото и да е. Разписанията и на влаковете са “да върви нещо там”, дали е рентабилно, дали е удобно на никой от “държавника” не му пука. На “частника” в общия случай парите по-трудно му идват в касичката и повече му милее къде и за какво ги пръска. Не че и там не е пълно с аматьорщина, но има известен естествен подбор. Докато десетилетия “спасяваме” и източваме БДЖ, Български пощи и още няколко дружества, вместо да ги реформираме и реално да е по-добре за всички!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #602 on: 05.07.2023, 13:35:56 »
Има и нещо друго. Дори за даден момент да се напсане разписание на влак и автобус, то не е сигурно че за друг период от време няма те пак разминат. Ето например всеки ден сменят с по 5-10-15 мин влаковите разписания и така синхронът отива на кино.
Реформата в транспорта трябва да включва и йерархия, за да може едното да чака, ако другото закъснява. В момента е всеки за себе си и пътници йок.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #603 on: 05.07.2023, 13:59:13 »

greg ами то в случая май няма друг вариант по това време на деня, та не се знае. А и този автобус обслужва и други населени места не само Павел Баня. Въпроса е принципен, това не е единствен такъв случай и само там.
Иво, пратих ти на лични съобщения /предполагам тази опция е възможна както преди/ малко разсъждения по темата, да не разводняваме излишно.

Offline Chezare

• Маниак
    • View Profile
« Reply #604 on: 10.07.2023, 10:07:21 »
Имам въпрос, но не знам дали е за тази тема.
Ако ще пътува човек с дневна карта (не 24-часова), още ли трябва да се заверява всеки път, щом се влиза в метрото? (Знам за всички други по-удобни опции, не е нужно да ми ги казвате.)
Благодаря!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #605 on: 10.07.2023, 15:42:13 »
Имам въпрос, но не знам дали е за тази тема.
Ако ще пътува човек с дневна карта (не 24-часова), още ли трябва да се заверява всеки път, щом се влиза в метрото? (Знам за всички други по-удобни опции, не е нужно да ми ги казвате.)
Благодаря!

Това май беше само за дневните карти на хартия, кодът трябваше да се освободи ръчно от касиерката за да ти се отвори турникета, заредените на електронен носител нямаха този проблем.