Author Topic: Балкантурист  (Read 55836 times)

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Балкантурист
« Reply #120 on: 07.04.2023, 21:35:38 »
Автобус OM Tigre Borsani на "Родинатурист",  заснет през 1968г. пред хотел Плиска от Леон Петросян. На паркинга има и много  симпатична жълта Nysa.
« Last Edit: 07.04.2023, 21:39:16 by София 100 »
Винаги, когато се яви трудност - в живота, или в работата ми, си припомням индийската пословица:
"Трябва търпение и труд, за да се превърне черничевият лист в коприна"

Елисавета Багряна

Всичко има своето време, и ако то е изминало без резултат, няма смисъл  от късното случване.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #121 on: 08.04.2023, 19:49:59 »
Симпатичната жълта Ниса трябва да е маршрутка по линията от 4-ти км. до Централна гара (другата линия е била от Гарата по Ботев и Прага до Мотопистата). Таксата за целия маршрут е била 20 ст. Първата доставка е била от 24 броя. Работното време е било от 5:30 до 22:30 като в празнични дни е трябвало да се ползват като обикновени таксита по маршрути, определени от пътуващите, както и за екскурзии. Експериментът не е просъществувал дълго.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #122 on: 30.05.2023, 10:32:35 »
Mercedes-Benz на Балкантурист в Лайпциг, тогавашна ГДР. Източник: http://anamnesis.info/node/1252
Винаги, когато се яви трудност - в живота, или в работата ми, си припомням индийската пословица:

Елисавета Багряна

Всичко има своето време, и ако то е изминало без резултат, няма смисъл  от късното случване.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #123 on: 07.06.2023, 22:50:04 »
Шкода 706 РТО Лукс от ранните партиди от началото на 60-те години.
Източник

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #124 on: 15.06.2023, 15:29:00 »
 Оказва се, че през 1959г. България закупува от фабриката "11 октомври" в Скопие 25 бр. автобуси К-25-Б. Прилагам изрезки от македонски вестник и книга. Търсих из другите теми дали този факт е известен, но не намерих нищо на няколко места.

Елисавета Багряна

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #125 on: 28.07.2023, 20:46:24 »
Не се вижда типичният надпис, но мисля, че този пътнически микробус Mercedes-Benz с рег. № СА 0174  е бил от автопарка на Балкантурист. Снимките са направени в Чепеларе и са публикувани в ФБ групата Стари снимки и документи от Чепеларе. 

Елисавета Багряна

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #126 on: 25.08.2023, 21:52:08 »
Пегасо на Балкантурист, заснето при храм-паметникът Александър Невски през пролетта на 1971г.

Елисавета Багряна