Инфраструктура > Пътна инфраструктура

Пешеходни зони

<< < (2/141) > >>

x3m:
Хех. Аз докато не видя че почват да го копят тоя 2-ри метродиаметър, не вервам. Те 16 години не могат да прокопаят един център, ти искаш да го прокопаят напречно още веднъж... няма начин.

KRUPA:

--- Quote from: x3m on 20.08.2008, 14:01:35 ---Твърдо съм против!
Витоша винаги е бил булевард за трамваи - от почти от както София е столица. На който не му харесва - да си ходи в провинциалния град и да се наслаждава на зеленина.

--- End quote ---

Аз съм N-то поколение софиянец, затова тези лафове за селяни/граждани, ги изливай другаде, след като имаш психическата нужда да показваш някакво превъзходство, макар и да е с привкус на комплекси! Ако за теб "Витошка" е булевард за трамваи, за мен, като истински софиянец (а мисля и столичанин) не е! Затова, за да ме разбереш явно по-добре, си взимай трамваите и си ходи в кварталчето, от което си, и се наслаждавай на тракането им, софиянецо. На София като европейска столица, няма да и трябва булевард с трамваи отгоре, след като ще има метро отдолу. Още повече ако става дума за централен пешеходен булевард! Не знам ти откога си софиянец, но за да си такъв, в комбинация и със столичанин, мисленете ти трябва да е на ниво представител на европейска столица, а не просто на жител на даден град!

x3m:
Не смятам за нужно да отговарям просторно на подобно тенденциозно отношение.
Единствено бих допълнил, че ако претенциите ти за достоен жител на този град /нека не употерябваме думата столичанин... твърде грандоманско/ бяха с покритие, щеше да обръщаш повече внимание на традициите и историята му. За това намирам за недопустимо да се унищожава една от 3-те запазени автентични трамавайни линии на София, която е била гордост за града ни над 100 години. Не случайно старите картички на София предктавляват точно трамвайното движение по Витоша на фона на едноимената планина.

KRUPA:

--- Quote from: x3m on 20.08.2008, 17:21:06 ---Не смятам за нужно да отговарям просторно на подобно тенденциозно отношение.
Единствено бих допълнил, че ако претенциите ти за достоен жител на този град /нека не употерябваме думата столичанин... твърде грандоманско/ бяха с покритие, щеше да обръщаш повече внимание на традициите и историята му. За това намирам за недопустимо да се унищожава една от 3-те запазени автентични трамавайни линии на София, която е била гордост за града ни над 100 години. Не случайно старите картички на София предктавляват точно трамвайното движение по Витоша на фона на едноимената планина.

--- End quote ---

Отношението ми е в отговор на твоето към мен. Ако виждаш някаква тенденциозност в моя пост, то би следвало да я откриеш и в предишния твой такъв и аз отговаряйки на него със същия тон на твоя, логично тенденциозността се запазва. А ако си се почувствал засегнат по някакъв начин, може би критериите и изобщо подходът ти да даваш определения кой какъв е и къде да ходи е някак из основи грешен!
А що се отнася до софиянци и изобщо до хората, то те винаги се делят на две - едните живеещи с носталгия към и в миналото и другите, живеещи в настоящето с поглед отправен в бъдещето. Историята се експонира в музеите и се записва в книгите. Реалната обстановка се видоизменя според нуждите и създалите се ситуации. Ако мислиш, че критерий за това кой е наистина качествен софиянец, е след 3-4 години да се запази трамвайно трасе, минаващо по нетолкова широк пешеходен булевард, при положение, че под него ще минава метро, помисли отново. Единственото, което аз обаче откривам, след като помислих малко върху горното ти изказване е, че по-скоро си от първата група софиянци, докато аз явно съм от втората...

София 70:
Приятелю , ти явно наистина не живееш в тоззи град и тази държава . Хубаво , предлагаш разни работи , но дай и някаква алтернатива за тези промени . Маршрутът на втори метродиаметър е Надлез Надежда -Света Неделя - хотел Хемус.При прекъсването на тази линия Борово и комплексите преди него остават без превоз .Автобуси ли ще пуснем ?че е малко задимено?.
Вместо милионите , дори милиарди , които се пилеят за това метро може да се смени релсовият път , да се купят хубави трамваи и да се реши въпросът веднъж за винаги , но за съжаление това не може да стане тук.
 Явно живееш в някоя кооперацийка на Витошка и те притесняват някои от трамваите и затова е тая ненавист към тях . И на мен ми пречат самолети и автомолили , но не съм седнал да бия тупана летището да се закрие , щото мен така ми е угодно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version