Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - emo

Pages: [1]
1
Положението е много по-сериозно. Електронната табела е блокирала в положение 9 кв. Надежда. Компютърчето, от което може да се сменя е изчезнало. Не може да се изчисти по никакъв начин, или по-скоро на никой не му се занимава да хване поне да изчисти надписа взимайки компютър от друг трамвай. И за да се закрие надписът се използват подръчни материали. Жалка история. С 2055 е същото, но там поне по-естетически закриват надписа 9 кв. Хладилника.

2
Напоследъка в доста теми започнаха дискусии пом отношение на правата на пешеходците, създавам специална тема.

Започвам с чл. 54 от ЗДП

 "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

Аз не знам такава спирка, на която задната врата на трамвая да остава на пешеходната пътека. Винаги растоянието между края на спирката и пешеходните пътеки е поне 5-6 метра. невинен.

За моя случай - пресичах по продължение на ул. Бистрица бул. Хр. Ботев. Излезнах около метър след трамвая, след което понечих да се кача в него. Не съм нарушил с нищо правилата. Ей отгоре ви и пише какво е пешеходна пътека. В нета има и тълкуване, да не го копирам тук, но там се подчертава, че пешеходците могат да пресичат на всяко продължение на тротоар. Това и на мен ми е малко мъглаво, но...

3
След като се направиха какво ли не теми, да взема и аз да направя една, искам да ви попитам от кой оператор гледате телевизия. Споделете дали сте доволни, или ако не - защо.

4
А защо някой ще ми декламира къде и как да се престроявам, след като аз съм професионалистът тук ?
То отстрани изглежда друго .

Това и аз щях да попитам, т.к. нали знаете, че нямам книжка и да ви попитам къде е описано как се престроява и най-вече къде в ЗДП има термин "засичам".
в случая 9078 е действал много професионално, за разлика от случая, когато беше отворил вратите на спирката в най-лява лента.

6
Очевидно е, че в цялата държава е пълно с раздут щат, излишни длъжности, които поетапно започват да се премахват.
Да помислим какви такива има в Столичния електротранспорт и Столичен Автотранспорт.

Първата длъжност, която предлагам за премахване е:
Началник експлоатация на Столичен електротранспорт.

Мотивите ми се:
1. Има Заместник началник Столичен Електротранспорт по Експлоатационните въпроси;
2. Всяко от петте депа на Столичен Електротранспорт си има свой началник експлоатация.

Логичният въпрос е какви функции изпълнява Началник експлоатация Столичен електротранспорт? Може би е да е началник на петте началника експлоатация депа и да дава информация на Заместник началника по експлоатационните въпроси?

7
Първата половина на месец септември българска четиричленна делегация представена от  Иво Василев, бившия началник експлоатация Красна Поляна Велко Кехайов, заедно с началник сервиз Красна Поляна и един от най-добрите техници на Красна Поляна са посетили Загреб с цел взимане на трамвай, който да бъде пуснат на проби в София. Трамваят изглежда перфектно, тук със сигурност са давани снимки, така, че ще се радвам да бъдат публикувани отново. Доколкото може да се вярва на иво Василев трамваят ще пристигне в София края на октомври или началото на ноември и ще се движи по линия 10 - хареса ли са нея. На мен ми се струва странно, предвид факта, че можеше да се избере 1 или 7. 5 не ставала, т.к. колелото на Княжево било много тясно.

Трвамваят е с 3 талиги, състои се от 5 секции и е дълъг 32 метра! Цената е много по-приемлива от тази, която рпедлага Инекон - а именно 1 800 000 евро за един брой чисто нов трамвай. Произведени са в завода в Кончар, който опит в модернизация на локомотиви. Към м омента на огледа са правили такава на локомотив за Белград.
В Загреб вече се движат 70 такива трамвая.

Ако експериментът се окажа успешеш, София ще пожелае закупуването на 40 такива трамвая.

Личното ми мнение, че този трамвай е твърде нисък и дълъг и не знам дали ще се намери място в София, където да се движи нормално.

В момента Иво василев е на транспортен панаир в Берлин, където ще се оглеждат още трамваи.

8
Сега искам да изразя позицията си по отношение на МД 2. така или иначе Веско вече ме попита, а аз трябва аргументирано да отговоря. Единствената реална полза от МД 2 ще е по-доброто обслужване на жителите на част от Надежда. А останалото?
нека разгледаме няколко примера - представете си, че наистина решат да премахнат трамвая по Витошка, както и този по бул. Черни връх?

При наличието на МД 2 от гарата до НДК ще се стига за около 7 мин. пътуване + качване и слизане в метростанциите и кратко чакане на метрото - още около 7 мин. Т.е. времето на пътуване ще е около 14 мин.
В момента по GPS система пътуването с трамвай от гарата до НДК е 19 мин. с трамвай 1 или 7 във върхов момент и 16 мин. с трамвай 6 или 9. Дори не давам идеята да се оградят трасетата по Ботев и Мария Луиза, което ще съкрати движението на трамваите с 2-3 мин.
Следващ пример - МД 2 ще стига до Хладилника. Ми какво от това? Че от МС Булбанк до Хладилника ще се стига за поне 10 мин пътуване, добавяме отново качване и слизане в тунела на метрото и пак отиваме на 15-16 мин. С трамвай 9 от Македония до Хладилника е 17 мин. Ще кажете - ама сега няма директна връзка от Булбанк до Хладилника. Да, ама с МД 2 ще има такава, но няма да има от Спирките на Хр. Ботев до Хладилника - т.е. ощетените ще са много повече.
И още един сериозен аргумент - метростанциите са много по-големи разстояние една от друга, отколкото трамвайните спирки - а това води до увеличаване на времетраенето на пътуването, т.к. трябва да се ходи до самата метростанция.
Ще кажете, ама с МД 2 ще има връзка от Младост посредством МД 1 до скъпоценната гара. И какво ще се спести като време - 5 мин. от Булбанк до гарата пътуване срещу сегашните цели 12 мин. Да ама трамваят спира баш пред гарата, а метрото ще спира сигурно в оня подлез и пак ще трябва да се излиза от него.

Да не ви повтарям отново какво е мнението на жителите на Люлин за метрото. И колко подписки се събираха за връшщането на трамвай 8 и колко хора искат връщане и на закрития автобус 112 и стария маршрут на тб 7?

изводът ми е - много по-умно е да се инвестира в смяната на трамвайните трасета от Надежда до Борово, ограждането им, смяна на всички стари кръстовки и стрелки и оттука времетраенето на пътуването ще намалее значително. А все пак очакваме и нови трамваи.

Цялостното строителство на МД 2 ще разкатае фамилията за доста дълго време на половин София - как си представяте да се копае около Триъгълника и оттам до гарата? Ами като почнат и Мария Луиза?

Метро в София трябва на отдалечените квартали, а не на центъра.

9
Нинджа счупи стъклата на предната врата на автобус по 94. Шофьорът Минко е сниман дори. Потеглял от спирка, когато някакъв с каратистки шутове счупил стъклата на предната врата плюс още едно стъкло и избягал.

Евентуално мнението ще бъде преместено в темата "Актуална информация", ако не се появят някакви интересни коментари.Моля въздържайте се от възклицания относно кунгфу способностите на кретена, потрошил автобуса  Така само го радвате и поощрявате да продължи да руши общата собственост и не само нея...

P.S.  аз се чудех къде да постна мнението, така, че преценете къде да го преместите.

10
Трамваи / Дюваг
« on: 07.05.2007, 12:46:37 »
Т4:

Доставка - 08.1995 г.: - 13 бр.

Инв. номер      Нов номер                         Год. на произв.          Брак, год.

    201                4201                                       1957                       2001
    202                4202                                       1957                       1995
    203                4203                                       1957                       2001
    204                4204                                       1957                       1995
    205                4205                                       1960                       2016                     
    206                4206                                       1960                       2016                     
    207                4207                                       1960                       2016
                         
    208                4208                                       1960                     
    210                4210                                       1960                     
    211                4211                                       1960                                             
    212                4212                                       1960                       2016                   
    213                4213                                       1960                       2016                       
    214                4214                                       1960                       2016
                                               
B4:

Доставка - 08.1995 г.: - 9 бр.

Инв. номер      Нов номер                         Год. на произв.          Брак, год.       

    281                4281                                       1962                                           
    282                4282                                       1962                                                                       
    283                4283                                       1962                       2016                   
    284                4284                                       1962                       2016                     
    285                4285                                       1962                       2016                         
    286                4286                                       1967                       2016                         
    287                4287                                       1967                       2016                   
    288                4288                                       1967                       2016
                                           
    289                4289                                       1967                     
   GT6:

Доставка - 08.1995 г.: - 10 бр.

Инв. номер      Нов номер                         Год. на произв.         Брак, год.       

    231                4231                                      1959                       2016           
    232                4232                                      1959                                         
    233                4233                                      1959                                                   
    234                4234                                      1959                                         
    235                4235                                      1959                       2016                       
    236                4236                                      1959                       2016
                       
    237                4237                                      1959                     
    238                4238                                      1959                       2016           
    239                4239                                      1959                                 
    240                4240                                      1959                       2016        
GT8:

Доставка - 08.1995 г.: - 13 бр.

Инв. номер      Нов номер                         Год. на произв.          Брак, год.

    401                4401                                       1960                       1996
    402                                                              1960                       1995
    403                                                              1960                       1995
    404                                                              1960                       1995

    405                4405                                       1960                     
    406                                                              1960                       1995                     
    407                                                              1960                       1995                     
    408                                                              1960                       1995
                     
    409                4401                                       1960                     
    410                4410                                       1960                     
    411                4411                                       1960                     
    412                4412                                       1965                       2015                      
    413                4413                                       1963             
    415                4415                                       1965   

Реших да създам специална тема за тези трамваи.
За начало мога да ви кажа, че те са 3 вида в София. Добре ги знаете.

Кажете нещо за състоянието им обаче.

Никой не ми обърна внимание на факта, че на 4240 му е извърпено ГПР в депо Искър. Сега ще ви пусна малко снимки:

http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...profile&id=2533

http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...profile&id=2535

http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...profile&id=2534

и за сравнение салонът на 4231:

http://club.m-b0x.com/?view=transport&acti...profile&id=2532

11
Трамваи / ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 16.04.2007, 13:04:20 »
T6A2B:

Доставка - 02.1990 г.: - 40 бр.

Инв. номер   Нов No:   Нов No:   Нов No:   Нов No:  Заводски номер                         
                  (07.2014) (09.2016) (2020)   (03.2022)

   2001          3001                                                     179061   
   2002          3002                                                     179062
   2003          3003                                                     179063
   2004          3004                                                     179064
   2005          3005                                                     179065
   2006          3006                                                     179066
   2007          3007                                                     179067
   2008          3008                                                     179068
   2009          3009                                                     179069
   2010          3010                                                     179070
   2011          3011                                                     179071
   2012          3012                                                     179072
   2013          3013                                                     179073
   2014          3014                                                     179074
   2015          3015                                                     179075
   2016          3016                                                     179076
   2017          3017                                                     179077
   2018          3018                                                     179078
   2019          3019                                                     179079
   2020          3020                                                     179080
   2021                         3021                                      179081 
   2022                         3022                                      179082 
   2023                         3023                                      179083 
   2024                         3024                                      179084 
   2025                                       3025                        179085 
   2026                                       3026                        179086 
   2027                                       3027                        179087 
   2028                                       3028                        179088 
   2029                                       3029                        179089 
   2030                                       3030                        179090 
   2031                                       3031                        179091 
   2032                                       3032                        179092 
   2033                                                                      179093 
   2034                                                                      179094 
   2035                                                                      179095 
   2036                                                                      179096 
   2037                                                     3037          179097 
   2038                                                     3038          179098 
   2039                                                     3039          179099 
   2040                                                     3040          179100 
   


ОБЩО: 40 бр.


Т6А2-SF99:

Доставка - 03.2000 г.: - 17 бр.

Инв. номер                                                          Заводски номер                         

   2041                                                                   180375       
   2042                                                                   180376     
   2043                                                                   180377     
   2044                                                                   180378     
   2045                                                                   180379     
   2046                                                                   180380     
   2047                                                                   180381     
   2048                                                                   180382     
   2049                                                                   180383     
   2050                                                                   180384     
   2051                                                                   180385     
   2052                                                                   180386     
   2053                                                                   180387     
   2054                                                                   180388     
   2055                                                                   180389     
   2056                                                                   180390     
   2057                                                                   180391                     


ОБЩО: 17 бр.


Аз очаквам ГПР-то му да приключи края на юни.

Дотогава май 2055 и 2056 ще си работят като единички, т.к. 2056 е ошарен с реклама. Имаме напредък при него. Вече му правят тестове в депото.

12
Трамваи / Т6М-700/М (701-729, 801-863)
« on: 10.10.2006, 10:55:04 »
Т6М-700:

Доставка - 03.1985-11.1988 г.: - 1 бр.

Инв. номер                Произведен        Преустроен в Инекон           Брак, год.                   

    701                            1985                                       
    702                            1986
    703                            1986                                                          2018
    704                            1986                                                          2009
    705                            1986                                                          1994
    706                            1986                                                          2017

    707                            1986
    708                            1986
    709                            1986                                                          2018
    710                            1986                                                          2009

    711                            1986                                   
    712                            1986                                                          2009         
    713                            1987         
    714                            1987
    715                            1987                                                                                                         
    716                            1987
    717                            1987                                                          2009
    718                            1987
    719                            1987                                                          2018
    720                            1987                                                          2018
    721                            1987                                                          2009

    722                            1987
    723                            1987                                                          2017
    724                            1987                                                          2015
   
    725                            1987                         2402
    801                            1987                         2401

    802                            1987                                                                                                             
    803                            1987                                                          2018     
    804                            1987                                                          2017
                                                                                                               
    805                            1987                   
    806                            1988   
    807                            1988   
    808                            1988                                                          2018                                                                                                             
    809                            1988                                                          2018     

    810                            1988                                                          2022        
    811                            1988                                                                                                           
    812                            1988                                                          2018     
    813                            1988   
    814                            1988                                                          2008           
    815                            1988     
    816                            1988                                                          2007
    817                            1988                                                          2022     
    818                            1988                                                          2009
    819                            1988                                                          2018   
    820                            1988                                                          2007             
    821                            1988                                                          2018     
    822                            1988                                                          2018   
    823                            1988                                                          2008
    824                            1988                                                          2017     
    825                            1988                                                          2017   
    828                            1988                                                          2017                                                                                                           
    829                            1988                                                          2008

    830                            1988   
    831                            1988 


OБЩО: 54 бр.


Т6М-700М:

Доставка - 1987-1989 г.: - 4 бр.

Инв. номер         Произведен        Преустроен в Т8М-700    Преустроен в Т8К-503     Брак, год.

    726                     1987                           933             
    727                     1987                           938                                                          2016             
    728                     1987                           932           
    729                     1987                           939                                                          2016

    826                     1988                           931                                                          2016             
    827                     1988                           936                                                          2022                               
    832                     1988                           930                                                          2016 
    833                     1988                           902                              504
    834                     1989                           928                                                          2022              
    835                     1989                           910                              507           
    836                     1989                           903                                                          2016           
    837                     1989                           904                                                          2010

    838                     1989                           905                              508             
    839                     1989                           906                                                          2015           
    840                     1989                           925                                                          2015         
    841                     1989                           924                                                          2016                       
    842                     1989                           915                                                          2016             
    843                     1989                           907                                                          2016
           
    844                     1989                           908                              506         
    845                     1989                           912                                                          2016                                             
    846                     1989                           935                                                          2016             
    847                     1989                           913                                                          2016           
    848                     1989                           921                                                          2016           
    849                     1989                           937                                                          2016                                             
    850                     1989                           922                                                          2015
             
    851                     1989                           911                              509           
    852                     1989                           916           
    853                     1989                           923                                                          2016   
    854                     1989                           917                                                          2016
    855                     1989                           918                                                          2016           
    856                     1989                           927                                                          2016
           
    857                     1989                           934                                               
    858                     1989                           901                              505
    859                     1989                           919                                                          2016            
    860                     1989                           929          
    861                     1989                           926                                                          2016
    862                     1989                           914                              511          
    863                     1989                           920                                                          2015


ОБЩО: 40 бр.

                                             

Quote from: София 70
Бих казал , че 466 е по-малък на години от 801 например.

Не е вярно! 466 е произведен 1985  г, а 801 поне година и половина след него.
Преди 801 бяха произведени 701-729.

Pages: [1]