Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - UMSofia

Pages: [1]
1
Хората наистина са много недисциплинирани, но не виждам и властите да противодействат на това. Много хора не знаят, че трамваят е с предимство на пешеходна пътека и остават много изненадани, като той не ги пропусне. Би могло КАТ, Общината, СОС и транспортните оператори да се понапънат в тази насока, колкото и да им е досадно. В нормалните държави хората изготвят информационни материали, видеоклипове, организират обучения. Тук от няколко години в Песите се върти едно клипче "За да е топло през зимата". Хората се научиха да натискат копчетата на вратите, може би е време да бъдат ограмотени и за пътната безопасност. Единствено в метрото имаше едно обучително видео за поведението на пътниците, което се въртеше по метростанциите. Ето няколко примера от цивилизовани страни:
Уест Мидландс, Англия
Единбург, Шотландия
Дъблин, Ирландия
Мелбърн, Австралия
Мелбърн, Австралия

2
За съжаление излиза, че българският народ няма достатъчно умствен капацитет за прогреса. Направили хората хубава зелена трева, а Ганьо зор да мине по тревата. Сутринта гледах по Нова клипче, как си правят дрифтове по новия асфалт около паметника. Изобщо, за нищо не сме! А дебелаците (полицаите) дремят естествено.

3
Изтрити теми / Re: Контрольорите
« on: 09.12.2014, 20:56:24 »
Васко, наистина ги изтрий тези съвети към гратисчиите. Има много нагъл народ, дето има пари за цигари и алкохол, но няма един лев за билет. Възможно е да се възползват от твоите наблюдения.

4
Изтрити теми / Re: Централна гара
« on: 15.11.2014, 10:53:37 »
Сега наистина е лъскава автогарата, и ж.п. гарата ще стане такава, но някак няма живот сега както преди. Преди имаше огромно стълпотворение от хора и на двете места, посрещачи и изпращачи, много повече линии, автобуси и влакове, повече емоции, повече млади хора.
Сега младите хора са на аерогарата. Заминаващи или пристигащи си за по няколко седмици. За съжаление, държавата ни принуждава насила да емигрираме, дори и да не искаме и да си харесваме страната. За високо образовани хора няма работа или ако има е за символично заплащане. Не е по темата, но все пак, нека го отбележа.

Pages: [1]