Интересна позиция, но без нощен живот една голяма столица е за никъде. За нищо на света не бих живял в такава София....
Не съм изразявал позиция. Чрез статия от френско списание от 1936 г., преведена на български, ви показах една моментна снимка на София от този период и как тя е изглеждала в очите на чужденците. Няма как да съм сигурен какво е било преди 83 години и дали както във всяка статия от туристическо списание и в тази, авторите не са украсили действителността, но повечето достоверни исторически източници говорят, че столицата ни е била един подреден европейски град. После знаем какво следва - бомбардировки, 45 години Народна власт, след това 30 години разруха. Така от "град с много въздух, където може да се диша", днес четири, пет месеца от годината не е илзишно да ти се намира под ръка противогаз. Идеята е, да се чете между редовете. Статията показва устрема на един млад народ да догони останалите европейски народи и по нищо да не им отстъпва. А към какво сме устремени днес? София не използва ефективно своите природни дадености. Благуне, не знам защо като се заговори за минерални извори, всеки прави първо асоциация с Централната баня. В София и околността има над 40 находища на минерални извори. София е една от най-богатите столици в света по брой и разнообразие на минерални води. Положително е, че по банята в Банкя се работи интензивно и ще се превърне в съвременен балнеоложки център, общината има проектна готовност и за банята в Овча купел. Там освен спа център, ще има и научен център.