Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - New_Passenger

Pages: [1] 2 3 ... 63
1
Според мен основният проблем на „Младост“ е недостиг на връзки с идеалния център и затова на всяка цена трябва да се мисли за удължаване на тролейбусното трасе в близко бъдеще, защото всякаква друга схема е невъзможна. Обърнете внимание, че като вземем под внимание „Надежда“, „Люлин“, „Дружба“, всички те имат много близка или непосредствена връзка до ключови обекти в идеалния център като НДК, Съдебната палата, бул. „Христо Ботев“ и т.н. „Младост“ има само връзката с НДК с ТБ 5 и до някъде със 76. 213, 305 и 413 са натоварени линии, които не трябва да се изменят, но специално 305 е много периферна линия с преминаването през „Ситняково“.

Тук не си прав. Ако не са в центъра, къде според теб са спирките на тролей 5 на Софийския Университет (новата еднопосочна при метростанцията), ул. Ген. Гурко, ул. Граф Игнатиев, Петте Кьошетта, Руски Паметник (макар че последната е вече на границата на центъра в района на жк. Зона Б5)?

По-скоро е имал предвид че връзки има, но те са прекалено бавни. До Графа, Петте Кьошета, Руски паметник, Мол оф София, пътуването е твърде дълго, понеже тролеят не е по-бърз от автобус и спира на всяка спирка, докато до района на СУ, Орлов мост можеш да се придвижиш с "експресните" линии като 76, 213. Преди наистина най-удобната връзка беше с района на СУ. Но откакто има метро, Младост има бързи връзки с идеалния център. Младост и Надежда са единствените квартали, изцяло покрити от метрото.

2
По принцип, когато предупреждават, са длъжни да цитират въпросното мнение. Първо ти го пращт на ЛС прикачено към предупреждението, а след това го трият/цензурират. В този форум очевидно не е така.

4
Разни / Re: Футбол
« on: 23.10.2021, 12:51:17 »
Ах, тази футболна терминология :crazy:

https://www.vbox7.com/play:448e8ca6

5
ooleg, флудър такъв! :taz: :jester:

6
Тази неделя 13:00 по БНТ1 ще дават "Третият лъч" - концерт, посветен на третия лъч.

7
Разни / Re: Коронавирус
« on: 22.10.2021, 10:50:09 »
del

8
Разни / Re: Коронавирус
« on: 21.10.2021, 10:35:36 »
Това изказване е меко казано нещо, което ме хвърля в мозъчен локдаун!

Де да беше само това... Повечето хора сигурно са се отказали да търсят каквато и да било логика. Както каза колегата bonbon, в dm не може да се влиза понеже бил на територията на мола. Значи, ако нямаш онуй зелено нещо, не можеш да ползваш услугите на Billa, telenor, dm, easypay и куп други.

Мерките, свързани с дистанционна работа доколкото знам, носи препоръчителен характер. Ами защо след всички тези мерки, след като дори на децата им се отнема възможността да учат нормално, не задължават работадателите да преминават на дистанционна работа или поне ротационна? И не пишете глупости от рода на "как хлебарите да минат онлайн", говоря за служители, които могат да изпълняват задълженията си от вкъщи. От служебния си лаптоп, примерно. След като в пиковите часове транспортът се пълни по абсолютно същия начин като в обикновени времена, понеже служителите са на работа и пълнят транспорта, за каква ефективност можем да говорим?

9
Разни / Re: Коронавирус
« on: 20.10.2021, 21:35:51 »
Ами, никой не говори че има жертви и на мерките и не са малко. Първо ти затварят бизнеса, после пък ти налагат ограничения та се чудиш колко клиенти ще имаш и дали изобщо си струва да отваряш. Накрая се разболяваш от рак или и след някой друг месец умираш. Знам за поне един такъв случай, но със сигурност са повече.

10
Разни / Re: Коронавирус
« on: 20.10.2021, 20:52:27 »
А ако ти трябва Била в някой мол, не можеш да влезеш без сертификат, нищо че е малка.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 20.10.2021, 20:16:57 »
То и Ицо Хазарта може да се издигне до министър на културата :eek:

12
Разни / Re: Коронавирус
« on: 20.10.2021, 20:12:08 »
Може да се е натровил с бонбоните от собствената си фабрика.

Според новите мерки, търговски площи над 300 м2 изискват зелен сертификат. И какво сега, в Лидъл можеш да влезеш без сертификат, а в Кауфланд не можеш?

13

3. Нови лайкове да идват като съобщения. В момента си търсиш сам кой кога те е лайкнал.


Защо тогава ги следиш?

Аз може би не се изразих правилно. Имах предвид информацията за лайкове като цяло. То не пречи. Който иска, си гледа, който не се интересува, просто игнорира получените лайкове. Да не мислиш че без лайкове няма да има форумни кавги? Точно обратното, ако си се скарал с някого по една тема, това не означава че в някоя друга тема не може да си сългасен с него и не да харесваш написаното. Така че не виждам нищо субективно в лайковете. Ако някой раздава лайкове субективно, това си е негов проблем. Нека не обобщаваме.

14
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 20.10.2021, 12:06:05 »
SEAT сключиха договор с френските власти за инсталиране за иновативни станции за зареждане на велосипеди и тротинетки.Сложили са специални плочки които черпят енергия от стъпките на минувачите и я предават на зареждащата станция която се намира до тях. Станцията се намира до парижката гара St.Lazare. Ако сте парле франсе, можете да прочеетте тази статия: https://www.flotauto.com/seat-move-station-recharge-20210614.html

15
Не мисля. Фасадата която се вижда отзад е по-различна.

На заден план се вижда фасадата на Художествената академия.

А, да. Сега имат и нова сграда заради която лондонската телефонна будка е преместена :D :D :crazy:

https://www.google.com/maps/@42.6956919,23.3339197,3a,75y,171.15h,89.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKd7wr_-1n10br0JjldM6zQ!2e0!7i16384!8i8192?hl=ru

16
Платени троле, спри се... Опорните ти точки ти знаем, знаем и истината... Вождът ти каза, как хората копнеели за АМ Хемус, а видиш ли, сега я съсипвали.... Истината е, че хората ти брутално крадат вече над десет години и явно наистина сме богата държава, щом още има какво да се съсипва и краде...

От кога всеки който се старае да даде обективно и балансирано мнение, го обявяват за трол? Фандъкова може да не е перфектен кмет, може да е имало гафове, но защо тогава психодесните не изпускат възможността да сложат прът в колелата на СО? Или онези които са се добрали до кметските места, колко полезни неща са направили? Нима безкрайните фейс постове на оня как се бил преборил с небостъргача в Лозенец, са показателни? Напротив, повечето десни кметове са способни единствено да показват как упражняват власт, вместо да свършат нещо от които кварталите им наистина имат нужда. А същевременно, Лозенец става все по-неприятно място за живеене. Колко сме велики, а?

17
По-добре да си остане в този си вид, 4 нощни линии които що годе покриват кварталите с най-много пътници. Пък и представителните фирми, не "Sulio & Pulio", организират транспорт за служителите.

18
Не мисля че лайкове са субективни. Това не е социална мрежа където лайкваш нечия публикация само защото ти е приятел, или заради дългите крака на силиконката която следваш. Точно в този форум лайковете са що годе обективни. И аз давам лайкове на интересни мнения без изобщо да се замислям много кой е авторът.

В никакъв случай не искам да натрапвам мнението си. Това са моите предложения които според мен биха могли да вдъхнат нов живот на форума. В момента очевидно има криза и административният подход явно е неправилен, от което страда самият форум. Защо например, най-безобидната тема за детството е заключена без каквито и да било обяснения? Ще ви кажа защо, станала е жертва на  анеправилния подход към управлението на форума като цяло.

Щом толкова ви притеснява че ще заприлича бг-мамма... въпреки, че ако имаш нужда от съвет, по-скоро ще отидеш там отколкото тук... та, ако толкова не ви харесва моделът на kaldata, можем да се ограничим със следните рубрики:

Авто и мото
Архитектура и строителство
Техника и технологии


Или още един пример, електротранспортът се развива с небивали темпове, а в нашия форум изобщо не личи.

19
На завоя пред СУ.

Не мисля. Фасадата която се вижда отзад е по-различна. Дъговидните прозорци на Ректората са по-високи и едва ли биха могли да попаднат в обсега на снимка където трамваите са в толкова близък план. По-скоро е сградата на Богословския факултет.

20
Някога имах голяма симпатия към хипермаркетите като Пикадили, Билла, Кауфланд  и в по-малка степен към Лидл.
Сега не ми допадат толкова въпреки, че ми харесва ако имам много време да се шляя извътре и да оглеждам по-забутани неща.
Ама почти никога нямам такова време.

Когато отвориха първия Лидъл и стана онази история с навалицата дето пуснаха кисело мляко по 9 ст., бях малко смутен. Но после ми допадна Лидъла. Пикадили беше култово място, но беше, понастоящем тази верига вече е забравена. В Билла на Хиподрума за първи път бях още 2001 или 2002 г.

Няма ли да обсъждаме Praktiker, Mr.Bricolage?

Pages: [1] 2 3 ... 63