Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fafan

Pages: [1] 2 3 ... 309
1
Доста проекти бяха върнати за преправяне

Па ше ги върнат я, нали требе нови комисионни................., докато се нахранят гладниците.

Може и да се окажеш прав, по предварителни данни изглежда има разминаване между обществената поръчка и офертата на Трейс.

2
но така се губеше връзката Цариградско-Петте кьошета.

Каква е тази връзка? Защо е толкова жизнено важна?

3
А тези от преди 10 години...какво ги правим?
Не отговаряй, знам отговора...

Грешен отговор. Но това не освобождава сегашните от задължението да проверят и актуализират проекта. Доколкото знам е имало актуализиране на цената, значи паралелно с това е можело да се направят и поправки за да не се стига сега до пълен провал на всичко.

4
Проектът е от преди 10 години? Ако новите управляващи са взели и стартирали проекта без да го преразгледат и проверят за подводни камъни нищо чудно и този да се окаже незаконосъобразен.

5
Сега като се оказа че проектът за разширение на Опълченска ще засегне дърветата в парка на църквата Св. Никола, а той е със защитен статут какво следва? Ще се спре ли изпълнението и маршрутните промени се отменят?

6
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 11:13:52 »
..после само кръв и трупове.

Те популистите от това се хранят, като има кръв и зрелища и им расте рейтинга, сега и на Орбан, и на Тръмп ще им се добавят бая проценти...

Най-важното е че наш Копейкин веднага е изразил пълна подкрепа за другаря Тръмп  :help:

Костадинов: "Възраждане" с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

https://www.dnes.bg/politika/2024/07/14/kostadinov-vyzrajdane-s-pylna-podkrepa-za-donald-trymp.613666

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 10:53:19 »
Сега вторият мандат изглежда по-близо, особено след снимката с вдигнатия юмрук:
Поне не стана като Кенеди :neznam:
Стреляха по Тръмп на митинг

8
Мостът на Опълченска ще е затворен и 11 от Надлеза ще минава през Пета градска, затвора, Банишора, Сливница. 74 ще е по Ботев след Т. Александров.

Може ли някой да ми обясни какъв бе проблемът 11 да си остане до Сточна? Ще компенсира 5 ли? Също така дублажът на 2 и 9 с 1 става скандално голям.

Ами проблемът е че нещо трябва да обслужва Банишора и надлез Надежда, няма как след като 1 и 5 са спрени натам да остане районът без тролейбусна линия.

9
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: Yesterday at 12:17:32 »
Пуснали са нова версия на приложението Sofia Plus, и там на пръв поглед разписания няма  :eek:

Обаче като се разрови човек и хоп: градския транспорт е набутан в: Горе в ляво на човечето ––>Общи условия––>Информационен център ––>в дясно трите черти и там са разписанията.  :help:

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 11:58:17 »
Твърдят че не било фотошоп  :laugh: Също и моментът когато Байдън го нарече "президент Путин" и се подхилква под мустак.  :rolleyes:

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 00:33:27 »
Това е тема номер едно в Германия в момента:


 Осуетен е руски заговор за убийството на директора на Rheinmetall
Готвеният атентат срещу Армин Папергер е бил част от план на Кремъл за ликвидиране на ръководители на европейски отбранителни компании, подкрепящи Украйна


https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/voinata-v-ukraina/2024/07/12/4650500_osueten_e_ruski_zagovor_za_ubiistvoto_na_direktora_na/

12
Положението при ÖBB е ясно - вагоните са под наем, никой няма да си прави зор да подкарва FIS за една или две години колкото е договорът за наем.

Ние обаче сме ги купили, въпросът е какво точно сме купили. За да работи FIS системата трябва във всяка композиция да има основния компютър, той е във вагоните Bvm(m)sz. Ние такива купили ли сме или не?

13
Онлайн и се обновява в реално време.
Естествено, че нашата няма нищо общо с немската... нашата си е разработвана у нас.

Тогава как ще заработят дисплеите за резервации във вагоните? Ако форматът е различен не виждам начин, освен ако БДЖ не плати за някакъв допълнителен софтуер който да превежда нашите данни във формат който вагоните да могат да го четат...

14
Мостът на Опълченска ще е затворен и 11 от Надлеза ще минава през Пета градска, затвора, Банишора, Сливница.

И в двете посоки или само в едната?

15
Как точно става товаренето на данните от резервационната система в информационната система на вагона? Онлайн или се качва някакъв файл? И нашата система и тази която ползва DB еднакви ли са?

16
Опитах се да намеря такова нещо в записите от заседанието, но там изключват камерата в някои моменти:

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2024/07/11/4650043_video_na_jivo_stolichniiat_suvet_reshava_za_smianata/?ref=rss

Чудя се ако е в някой от моментите когато не работят камерите, явно някой му е разказвал и му е снасял информация на Трифонов.  :neznam:

17

В идеалния случай, информационната система на вагоните може да се обвърже с билетната система и да заработят дисплеите над местата, където в Германия пише за всяко място от коде до къде е резервирано.... ама се размечтах твърде много.

Интересно че ÖBB все още не са подчинили информационната система, вече ще станат четири месеца. Дали ние ще се справим?

18
Плагиатството от Берлин под номер 200 ще тръгне от 3. август и ще се движи на интервал от 60 минути. Интересно дали горките ни жълти павета ще издържат натоварването или ще им се наложи отново да ги пренареждат след като пуснат по него този тежък двуетажен MAN, все пак в Берлин точно за това вече не се движат по 100 и 200.

19

Ти чете ли на Трифонов обясненията в СОС като за малоумници?!
https://lupa.bg/news/slavi-za-sos-ludi-maimuni-izbyagali-ot-psihiatriya-reshavat-sadbata-na-dva-miliona-i-polovina-sofiyanci_303246news.htmlНаистина ли някой от СС е пищял и буйствал на заседанието или дългия чалгар лъже в излиянието си? Кой е бил?

20
Вагоните са предвидени да се проветряват от климатика, който да работи постоянно. В родината им работи с дни и седмици без да спира.

Когато не е закачен локомотив обаче няма как да стане, тогава как се процедира?

Pages: [1] 2 3 ... 309