Author Topic: МВМ 81-717.4/81-714.4 (номерни състави/старите влакове)  (Read 274708 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ел. табелки на старите влакове явно са многоцветни. Не знам кой състав е бил, но вчера в тупика на Младост електронната табела светеше с червен надпис "За депо".

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
А12 вчера следобяд на станция "Жолио Кюри".

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес към 16:20 се качих на Стадиона на един номерен (не видях добре номера, понеже бях без очила). На всяка станция до Младост-1 влакът потегляше, чуваше се едно пиукане от кабината, последвано от рязко спиране. После пак изпускане на въздух, тръгване, пиукане и рязко спиране. На Г.М. Димитров мислех, че може и да не продължим, понеже процедурата се повтори 4-5 пъти. Интересно каква беше причината.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Днес към 16:20 се качих на Стадиона на един номерен (не видях добре номера, понеже бях без очила). На всяка станция до Младост-1 влакът потегляше, чуваше се едно пиукане от кабината, последвано от рязко спиране. После пак изпускане на въздух, тръгване, пиукане и рязко спиране. На Г.М. Димитров мислех, че може и да не продължим, понеже процедурата се повтори 4-5 пъти. Интересно каква беше причината.
Това не е ли от АЛС-АРС?

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Точно това е,явно машиниста се е опитвал да кара с над 80 ;).

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, или пък е пробвал да тръгне на жълто. Макар че... айде, между Стадиона и Кюри е голямо разстоянието, но между Г.М., Мусагеница и Младост е късо, надали предният влак е закъснял чак толкова, беше си по разписание (поне като го изпуснах).
« Last Edit: 21.01.2013, 19:00:19 by ozzy »

Offline abs111

• View Profile
Да, или пък е пробвал да тръгне на жълто.
За такова нещо в метрополитен,наказанията са сурови.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Лично съм виждал на перона на Младост-1 да има мотриса, и бавно по моста да приближава друга, вероятно на жълто трябва да е тръгнала.

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Според мен няма никакъв проблем да тръгне на жълто с разрешение разбира се, при това,че следващия светофор ще е червен.

Offline gtfen

• Напредващ
    • View Profile
Доколкото знам жълтия светофор е разрешаващ, но с повишено внимание и с намалена скорост. По-скоро причината е била някаква повреда. На мен няколко пъти ми се е случвала подобна случка с номерен състав. Влакът спира рязко (може би атоматично от АЛС-АРС) и след това машиниста прави няколко опита да тръгне без резултат. Веднъж се случи Младост 1, когато влакът идва от Мусагеница и изходния светофор свети червено, а машиниста се приближава твърде бързо като за зелено. Влакът спря така, влязъл наполовина в станцията. Бях в първия вагон (който вече в станцията), някои пътници си помислиха, че вратите не могат да се отворят и дори взеха да викат на машиниста да отвори, а после като потеглихме се притесниха, че няма да спрем на станцията.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Сутринта (към 11:10)  А3 мина на проби през Младост 1, завъртя в тупика и тръгна към Обеля без пътници. Към тупика имаше човек и в задната кабина, също и някакви хора пишеха нещо във вагоните  :neznam:  Направи ми впечатление,че макар и с много бавно минаване, се вдигнаха доста големи искри на влизане в Младост посока Обеля?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Може и на него да са му сменяли токоснемателите, както на А4 преди време. Струва ми се, че като цяло в последния месец и половина има по-малко номерни на линия, явно сега използват излишъка от мотриси, за да им направят текущите ремонти.

Offline hitar_potter

• View Profile
Текущи ремонти не се ли правят много често? Да нямаш предвид по-големи ремонти?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Планови ремонти. Текущ се прави, когато нещо се счупи.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
А3 също с електронни табели.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
и А6 също  :fan:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
От сутринта не запомних добре, но има още един нов състав с ел. табла. До колкото си спомням А9.
В номерните още не, но във всички влакове от новата модификация с климатик се съобщава :)
В номерните от месеци наред се съобщава че Баучер е крайна станция за влака.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Потвърждавам за А9

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
А7 е прясно пребоядисан отвън в сив цвят със страничните ленти. В салона са пребоядисани вратите.  :)

Offline btr95

• View Profile
    • Email
А7 в сряда като че ли с включено отопление.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4