Гледаш Враца, пък се усеща като Беларус...
Още не мога да преживея подигравката това да са "новите" тролейбуси на града. За хората със сигурност не създава такова впечатление, тъй като новите са с нисък под и нямат нищо общо със ЗиУ, които няма човек, който да си ги иска обратно. И въпреки това, мисълта че дори Сливен си закупиха нови превозни средства от нормален производител оставя известна горчивина.
Въпреки това, голям плюс е новата система за таксуване, която като тарифна политика и начин на работа наподобява тази в София – валидиране на банкова карта на валидатор или по-скъп еднократен хартиен билет.
Наслагаха се информационни табла по част от спирките, които дават информация за минутите до пристигане на превозно средство в реално време. Нямах време да пробвам на 100% достоверността по отношение на автобуси и електробуси, но за пътуването ми с Т1 информацията беше вярна. Затова не знам дали все още "дърпа" информация от GPS, или просто дава показания по разписание. Имам съмнения за качеството на самите табла, тъй като във Велико Търново се използват същите и на 2-3 години от експлоатацията им започват дефектите – самоволно изключване, забиване, неизписване на предстоящите линии, прескачане на часовника с минути напред и др. Доколкото съм видял също така, за разлика от В. Т., във Враца таблата нямат гласово оповестяване – или нямат фабрично тази функция, което ме съмнява, или по-вероятно не са програмирани за целта. Затова пък отделната информация (линия, минути и актуален час) се изписва в различими цветове, така че да е по-четима информацията.
В крайна сметка, след различни опити за сайт, от известно време сайтът на "Тролейбусен транспорт" изглежда по този начин: https://gt-vratza.com/