Author Topic: Доставка на 8 нови влака за депо Обеля  (Read 42726 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма как да се платят от тези 220 милиона. Метрото е 69+70=139 милиона самото строителство, отделно от тях трябва да се платят и 20-те трамвая, тролейбусите и електробусите. По поръчката за метровлаковете първото плащане е 71 милиона, абсурд да стигнат парите за всичко.

Сигурно се чака държавния бюджет, който излезе едва сега. В него дали има пари за метровлакове е съмнително, Радев иска да купува стари ръждясали МиГ-ове, 1,5 милиарда за атомни реактори и подаръци за МО и МВР на корем, там ще е голямо лапане. За метровлакове при 6% дефицит сигурно нищо не е записано в бюджета, така че сигурно ще пропадне работата.
В статиите изрично си пише, че от 265те милиона, 220 биват отпуснати за метро и това константно се натрапва. Или е някаква грешка или по-скоро си влизат и влаковете вътре, а останалите пари са додаваме към аванса, който вече беше платен от общината и може би със заема..

Пишат че са за метрото, да - за строежа на двете метростанции. Влаковете ще трябват едва след като метростанциите са готови, значи след 3-4 години.

За какъв аванс говориш? Доколкото знам по този договор нищо не е плащано все още.

А този заем който сега се завъртя в пространството ще трябва да бъде гласуват от СОС, може и да не мине.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Авансът е онова решение на сос от преди седмица или 2, където отпуснаха около 40 милиона на СЕ, за да могат да подпишат договорите с песа, шкода и хигер, та вече имаме едни 40 милиона разпределени, може би основно по договорите за тролеи и електробуси, защото те били обещали да доставят голяма част от нещата до Евровизия, а трамваите може би със собствени сили ще се опитаме да си ги платим.
Иначе не мина ли преди няколко месеца едно гласуване пак за някакъв заем за стотици милиони или то се провали и пак притоплят манджата? Иначе съм сигурност, ако не се тегли заем няма да стигнат парите за всичко, но метрото си е приоритет за мен, именно защото и русичите ще почнат да капят един по един и трябва да се върви в някаква посока на подмяната им.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Вчера трябваше окончателно да изберат дали Евровизия ще се проведе в София или Бургас, но не се случи.