Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - conecto

Pages: [1] 2
1
Няма много тролей на снимката, но все пак я споделям:


2
Извинявам се предварително, че пиша в тази тема, но не намирам по-подходяща за следното питане:
Според вас следния текст от наредбата за предвоз на пътници означава ли, че велосипеди могат да се пренасят единствено с метрото в посочените дни и часове и че е забранено да се качват изобщо в автобуси, тролейбуси и трамваи?

Пътник с редовен превозен документ има право да превозва по линиите на метрото велосипед, при следните условия:
- в делнични дни - след 21 часа;
- в почивни и/или празнични дни - целодневно;
- велосипедът следва да е във вид, който да не замърсява превозното средство;
- след закупуване на отделен билет за велосипеда от билетен автомат на входовете на метрото или от касиер в билетна каса на "Метрополитен" ЕАД.

6. (нова с Решение № 508 по Протокол № 95 от 28.07.2011)
При превозване на велосипед при условията на чл. 9, ал. З, пътниците са длъжни да се качват и слизат от последния вагон на метро влаковете.


Това са единствените текстове в наредбата, които засягат велосипедите.
Служителка от кол-центъра на ЦГМ ми обясни, че след като пишело само за метрото, в другите видове транспорт било забранено, което ми звучи абсурдно.
Питам, защото днес стана грандиозен скандал с един изключително прост мангал (9021, линия 69), който отказваше да тръгне, докато не си сваля колелото. Твърдеше че го пишело в наредбата, но естествено не можа да ми посочи текста, защото вероятно не можеше изобщо да чете.


3
Конфортът, който предлага 9065 откъм салон не знам дали го има в която и да лека кола.
Даже Майбасите вече ги правят без климатик, разчитат на естествено проветрение в твоя чест  ;)

4
След като имаме тема за плюене по водачи, трябва някъде и да ги похвалим    Естествено, темата е за всякакви служители в столичния транспорт.

Започвам с шофьора на 2161 (този с очилата). Отнася се много културно с пътниците, винаги изчаква хората, любезен е и не слуша чалга (пуска силно Зи Рок). Кара внимателно, без да сеца на тръгване и не събира хората на кабината на спирка.
Спомям си как веднъж една стара жена с патерици пресичаше пред автобуса, той спря и й направи знак с ръка да не бърза, за да не се претрепе.

5
Преди да въведат GPS контрола имаше диспечерски пунктове по маршрутите на градския транспорт.
При тролеите знам, че имаше на Оборище/Васил Левски и на 5-те кьошета.
Кои си спомняте вие?
Също така ме интересува какво е било допустимото отклонение от разписанието при преминаването през "чекпойнтовете".

6
Трамваи / T8К-503 (503-511)
« on: 08.06.2007, 23:05:29 »
Инв. номер                              Използвана мотриса                   Дата на преустройство

    503                                         Т6К. 503+504                                   06.2000 г
    504                                              833/902                                       01.2011 г
    505                                              858/901                                       04.2011 г
    506                                              844/908                                       06.2011 г
    507                                              835/910                                       11.2011 г
    508                                              838/905                                       12.2011 г
    509                                              851/911                                       07.2013 г
    510                                                 900                                           10.2013 г
    511                                              862/914                                       01.2014 г


ОБЩО: 9 бр.
Днес се возих в пенделния 503, който беше за депо и ватманът с мръсна газ влизаше в кривите из Обеля и Надежда, направо се уплаших. Обаче трамвайчето вози супер, само при потегляне има едно придърпване. Никакви шумове в завоите или при спиране, и меко вози (не само заради меките седалки). Засега съм с най-добри впечатления от него.

7
Междуградски автобуси / VOV
« on: 24.05.2007, 13:55:22 »
Някой знае ли нещо за тази фирма? Официален сайт не открих, българска ли е, колко автобуса има (аз съм виждал Мерцедес 0404), до къде пътува и т.н. Ето и две интересни мнения от форума на posoka.com:

Quote
Тази година лятото ходихме на екскурзия до Бенелюкс. Туроператорката беше готина, но фирмата която беше наела за превозвач, се оказа отвратителна. Автобусът закъсня още на стадион "Васил Левски" и потеглихме с един час закъснение. Освен, че беше стар, автобусът не беше почистен, стояха си боклуците от предишните пътници. Впоследствие се разбра, че не работи и климатика. Висяхме в едно село в Сърбия, където уж го ремонтираха, а после излезе, че просто са чакали да се стъмни , за да тръгнем на хладно и да не мърморят пътуващите, тъй като след това, вече ще бъде късно за връщане назад и ще си пътуваме единадесет дни в Европа без климатик. Даже ни лъгаха, че ще сменим автобуса с друг, който се връща от екскурзия с работещ климатик в Залцбург. Но къде тоя късмет?! Държанието на шофьорите беше ужасно невъзпитано и арогантно. Ако някой им направеше забележка за нещо, те заплашваха групата, че ще я оставят насред пътя и ще си продължат сами. Вечерно време вместо да си починат в хотела, двамата шофьори се надпиваха с две екскурзиантки и сутрин вместо да тръгнем в определеното време, ние пак закъснявахме, защото те си измисляха някакви нощувания за тях от сорта на дванадесет часа. Нямаше град в Белгия и Холандия, за който да сме тръгнали и те да не пропуснат една, че две, че даже три отбивки. Спираха на възможно най-далечните места от центъра, дори ако паркингът започва от централната част на града, те спираха в края му, за да ходим пеша колкото се може по-дълго. Не можеха една табела да прочетат като хората, а пък в тези държави всичко така е направено, че трябва да си много тъп, за да се объркаш. За капак до Виена на една отбивка единият шофьор заяви, че се качва на редовната им линия до Испания като трети шофьор, а ние сме щели да продължим пътя с един шофьор. Групата отказа да се качи в автобуса, обадихме се в посолството ни в Австрия, те от своя страна се обадиха в София на шефовете на фирма "VOV", които ни увериха, че на унгарско-сръбската в нашия автобус щял да се качи друг шофьор. Този шофьор се качи, но в Белград. Като капак на всичко обаче, нашият си шофьор удари в Сърбия едно ремарке, дърпано от едно ауди, което се опитваше да заобикаля дупките по пътя. Така най-накрая и шофьорът си плати за дяволъка, защото като дойдоха сръбските полицаи естествено казаха, че който е отзад, той е виновен и нашичкият трябваше да плати на човека с аудито 200 eur. Така завърши нашата одисея. Всяка година сме ходили на екскурзия с автобус до Европа, но с такава кретения се сблъскваме за първи път. Никога не пътувайте с фирма превозвач "VOV", номерът на нашия "страхотен" автобус е Н 7368 АК. Ако го видите, бягайте като дявол от тамян. Въпреки шофьорите идиоти и отвратителния автобус ние обаче видяхме Австрия, Германия, Люксембург, Франция, Белгия, Холандия и Унгария. Пожелавам на всеки да пътува и да опознава света,и да нацелва свестни фирми, разбира се!


- - - - - -

Това е най-отвратителната фирма с която съм пътувал. Обещаваха ли какво ли не само и само за да си купим билети от тях. Половин час след тръгването ни от автогарата се разбра, че са ни лъгали, ама яко. Поискахме да ни върнат парите - глас в пустиня.
Никога повече няма да направя тая грешка.

8
Предлагам тук да коментираме номерацията на превозните средства на столичния ГТ.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Интереснувам се защо номерата на искърските трамваи започват с 4 и каква е историята на номерата на Татрите от Красна поляна? Вижте например тази снимка - да не би да са пристигнали в България с настоящите си номера?

9
Еми аз не намирам нищо хубаво в Дупница - типично градче от селски тип.

10
http://news.ibox.bg/news/id_401110731
Quote
"Пътниците в софийския обществен транспорт се забавляват със софт порно филми късно вечер. Лентите се въртят на плазмените монитори в софийските рейсове." Tова съобщава британската информационна агенция Прес асошиейшън, цитирана от в. „Стандарт".

"Искаме да дадем на пасажерите нещо различно в студените зимни нощи", казал неназован говорител на градския транспорт в София пред британската медия. Той само се притеснил по какъв начин ще реагират майките и случайно закъснелите деца на видяното от екраните.

"Това е абсурд. Не може да има софт или каквото и да е друго порно въобще. На мониторите се въртят само реклами", категоричен е шефът на автотранспорта в София Асен Добранов.

Фирмата "Бусмедия" стопанисва въпросните екрани в столичните рейсове. "Програмата ни рано сутрин, на обяд и късно вечер е една и съща. Това вероятно е шега. Има нещо извратено в английското чувство за еротика", коментира Теодор Михайлов от "Бусмедия".

"Вероятно някой британец се е возил късно вечер в рейс в София и е гледал вълнуващия анонс на "Господари на ефира" с адреналинките. И сигурно той е взел това за софт порно", допълни Михайлов.

От неофициални източници разбрах, че тази "новина" е широко разпространена в Италия. Още преди да излезе новината в България, познати от Рим и Милано питаха дали това е вярно!

11
Някъде в Гугъл имаше едно филмче за 11 Септември, в което се разказваше и доказваше как американците сами са извършили "атентата", някой ако има линк да го дава  
Иначе на тези снимки аз лично не виждам никакви цистерни, освен това са доста размазани, което ще рече, че Фотошоп намеса не е изключена.

12
Архивирани теми / Ново лого
« on: 26.01.2007, 15:50:48 »
Някой някъде беше предложил да се смени логото на форума, за да фигурират новите тролеи.
Eто ги моите предложения. Цветовете са такива, за да се връзват с визията на сайта, има автобус, тролей, трамвай и метро за да няма недоволни  

13
Архивирани теми / Жаби
« on: 03.09.2006, 16:45:06 »

14
Пътна инфраструктура / Паркиране
« on: 07.06.2006, 20:36:52 »
Наскоро станах свидетел на една грозна сцена между служител от "Паркинги и гаражи" (или както се казва в момента) и шофьор на лек автомобил. Та, въпросният шофьор беше спрял на бул. Мадрид пред един магазин, на аварийни мигачи, в колата свиреше музика  и двигателят работеше. Веднага се залепи един "паяк" и служителят тръгна да "закопчава" колата. В този момент шофьора излезе от магазина (беше едро момченце) и нарита служителя в главата, както се беше навел да закача колата. Полицаят, който беше с паяка не посмя да се намеси, защото не беше особено едър. Сами се сещате как приключи всичко- колата си замина по живо, по здраво, паяка също.
Искам да питам какво мислите за паяците- дали наистина вършат някаква работа, или е поредната форма на рекет над гражданите. В случая, който описах според мен шофьорът имаше право да се ядоса, все пак двигателят работеше, а наоколо имаше достатъчно неправилно паркирани коли,  за да вдигат неговата. Естествено, физическото насилие не го одобрявам, но понякога правят големи мизерии... Това поставя и въпроса дали има достатъчно места за паркиране в центъра на София и доколко те са по джоба на хората (от 1.50 до 2 лева за час).
Има и случаи, в които въпросните камиончета правят много по-голям проблем за движението, отколкото паркираният неправилно автомобил. Наскоро имаше случай, при който шофьор натискайки клаксона по адрес на паяка, задръстил улицата, беше изял боя от служител на въпросната фирма (те също са агресивни).
И нормално ли е в един паяк да се возят трима души, какво толкова правят, достатъчен е според мен един полицай и шофьор. Но явно фирмата печели много добре, през два дни въпросните камионетки минават през автомивката на "Шел" в Хаджи Димитър...

15
Някой знае ли по закон колко човека има право да качи един водач на маршрутно такси? В един стандартен бус за маршрутка (Peugeot Boxer или Citroen Jumper) има девет седящи места. А колко правостоящи може да превозва?

16
Автобуси / Mercedes (Conecto LF (G), Citaro, Cito)
« on: 09.05.2006, 17:53:57 »

Пълен списък и снимки в busphoto.eu - http://busphoto.eu/list.php?serv=0&did=3793&mid=3505


Conecto LF:


Първа доставка - 09.2007 г.: - 13 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                                 Нов ДК Номер       

   9001              CА 9937 КТ      NMB62831013245474
   9002              CА 9940 КТ      NMB62831013244988      СА 5382 СН
   9003              CА 9941 КТ      NMB62831013244989
   9004              CА 9942 КТ      NMB62831013244991
   9005              CА 9964 КТ      NMB62831013245473
   9006              CА 9968 КТ      NMB62831013245475
   9007              CА 9934 КТ      NMB62831013245478
   9008              CА 9936 КТ      NMB62831013244990
   9009              CА 9939 КТ      NMB62831013245481
   9017              CА 9951 КТ      NMB62831013245480
   9018              CА 9954 КТ      NMB62831013245479
   9019              CА 9959 КТ      NMB62831013245472
   9034              CА 9961 КТ      NMB62831013245471
Втора доставка - 10.2007 г.: - 9 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN               
                   
   9035              CА 5584 МА      NMB62831013241213
   9037              CА 1710 КХ      WEB62831013245617
   9038              CА 1712 КХ      WEB62831013245616
   9039              CА 1715 КХ      WEB62831013245614
   9041              CА 1721 КХ      WEB62831013245609
   9042              CА 1722 КХ      WEB62831013245615
   9043              CА 1755 КX      WEB62831013245610
   9044              CА 1756 КX      WEB62831013245612
   9045              CА 1758 КX      WEB62831013245611Трета доставка - 05.2008 г.: - 5 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     
   1801              CА 4345 МТ      WEB62831013248012
   1803              CА 4347 МТ      WEB62831013248013
   1805              CА 4346 МТ      WEB62831013248010
   1807              CА 6198 МТ      WEB62831013248014
   1809              CА 4348 МТ      WEB62831013248011Четвърта доставка - 06.2008 г.: - 27 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN         
                                       
   1811              CА 1157 МX      WEB62831013248015
   1815              CА 1159 МX      WEB62831013248019
   1817              CА 1161 МX      WEB62831013248021
   1819              CА 1154 МX      WEB62831013248024
   1821              CА 1150 МX      WEB62831013248026
   1823              CА 1151 МX      WEB62831013248027
   1825              CА 1153 МX      WEB62831013248016
   1827              CА 1148 МX      WEB62831013248018
   1829              CА 2241 МX      WEB62831013248017
   1831              CА 3850 МX      WEB62831013248022
   1833              CА 2239 МX      WEB62831013248023
   1835              CА 3855 МX      WEB62831013248028
   1837              CА 3853 МX      WEB62831013248031
   1839              CА 3848 МX      WEB62831013248025
   1841              CА 2237 МX      WEB62831013248029
   1843              CА 4759 МX      WEB62831013248034
   1845              CА 4760 МX      WEB62831013248030
   1847              CА 4762 МX      WEB62831013248035
   1849              CА 4754 МX      WEB62831013248032
   1851              CА 4764 МX      WEB62831013248033
   1855              CА 2238 МX      WEB62831013248020
                                   
   9049              CА 3849 MT      WEB62831013246988
   9050              CА 3850 MT      WEB62831013246984
   9051              CА 3851 MT      WEB62831013246983
   9052              CА 3852 MT      WEB62831013246987
   9053              CА 3853 MT      WEB62831013246986
   9054              CА 3854 MT      WEB62831013246985
Пета доставка - 07.2008 г.: - 9 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN               
                     
   1853              CА 2398 НА      WEB62831013248291
   1857              CА 2403 НА      WEB62831013248292
   1859              CА 2404 НА      WEB62831013248293
   1861              CА 2401 НА      WEB62831013248294
   1863              CА 2936 НА      WEB62831013248295
   1865              CА 2933 НА      WEB62831013248298
   1867              CА 4673 НА      WEB62831013248299
   1869              CА 2934 НА      WEB62831013248296
   1871              CА 4674 НА      WEB62831013248297
 


Шеста доставка - 06.2009 г.: - 15 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                                      Брак
                   
   9055              CА 9554 НТ      WEB62831013249897
   9056              CА 9556 НТ      WEB62831013249896
   9057              CА 9557 НТ      WEB62831013249243
   9058              CА 9558 НТ      WEB62831013249226
   9059              CА 9551 НТ      WEB62831013249228
   9061              CА 9561 НТ      WEB62831013249898
   9062              CА 9562 НТ      WEB62831013249895
   9063              CА 9563 НТ      WEB62831013249894
   9064              CА 9564 НТ      WEB62831013249235
   9065              CА 9565 НТ      WEB62831013249234
   9066              CА 9566 НТ      WEB62831013249232
   9067              CА 9567 НТ      WEB62831013249231
   9068              CА 9552 НТ      WEB62831013249229
   9069              CА 9553 НТ      WEB62831013249230

   9070              CА 9400 НТ      WEB62831013249227         изгаря 01.2017г.
   
Седма доставка - 08.2009 г.: - 16 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     
   9079              CА 3852 РА      WEB62831013251937
   9080              CА 3848 РА      WEB62831013251931
   9081              CА 3855 РА      WEB62831013251942
   9084              CА 4113 РА      WEB62831013251928
   9085              CА 4117 РА      WEB62831013251935
   9086              CА 4112 РА      WEB62831013251941
   9087              CА 3851 РА      WEB62831013251936
   9088              CА 3849 РА      WEB62831013251933
   9090              CА 3854 РА      WEB62831013251943
   9093              CА 3853 РА      WEB62831013251939
   9094              CА 4116 РА      WEB62831013251929
   9096              CА 3846 РА      WEB62831013251927
   9097              CА 3850 РА      WEB62831013251934
   9098              CА 3847 РА      WEB62831013251930
   9099              CА 4115 РА      WEB62831013251940
   9100              CА 4118 РА      WEB62831013251932
Осма доставка - 10.2009 г.: - 6 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     
   9082              CА 3469 РК      WEB62831013251947
   9083              CА 3481 РК      WEB62831013251938
   9089              CА 3484 РК      WEB62831013251946
   9091              CА 3485 РК      WEB62831013251945
   9092              CА 3482 РК      WEB62831013251944
   9095              CА 3483 РК      WEB62831013251948

 


Девета доставка - 12.2009 г.: - 14 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     
   9101              CА 3093 РК      WEB62831013249020
   9102              CА 3094 РК      WEB62831013249006
   9103              CА 3092 РК      WEB62831013249013
   9104              CА 3096 РК      WEB62831013249009
   9105              CА 3089 РК      WEB62831013249018
   9106              CА 3091 РК      WEB62831013249012
   9107              CА 3085 РК      WEB62831013249008
   9108              CА 3083 РК      WEB62831013249005
   9109              CА 3090 РК      WEB62831013249014
   9110              CА 3087 РК      WEB62831013249015
   9111              CА 3086 РК      WEB62831013249010
   9112              CА 3088 РК      WEB62831013249017
   9113              CА 3095 РК      WEB62831013249007
   9114              CА 3084 РК      WEB62831013249019

 

ОБЩО: 114 бр.Conecto G LF:

Доставка - 07.2009 г.: - 9 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     

   9060              CА 9560 НТ      WEB62832013246326
   9071              CА 1671 НХ      WEB62832013249238
   9072              CА 1672 НХ      WEB62832013249239
   9073              CА 1673 НХ      WEB62832013249240
   9074              CА 1669 НХ      WEB62832013249236
   9075              CА 1670 НХ      WEB62832013249237
   9076              CА 1676 НХ      WEB62832013249241
   9077              CА 1667 НХ      WEB62832013249242
   9078              CА 1668 НХ      WEB62832013249243ОБЩО: 9 бр.Citaro:


Първа доставка - 09.2007 г.: - 6 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                                      Брак
                     
   
   9010              CА 9768 KT      WEB62808510601108         изгаря 11.2016г.
   9011              CА 9770 KT      WEB62808510601104
   9012              CА 9776 KT      WEB62808510601107
   9013              CА 9781 KT      WEB62808510601109
   9014              CА 9783 KT      WEB62808510601106
   9015              CА 9785 KT      WEB62808510601105Втора доставка - 2012 г.: - 2 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN               
                     
   5003               СА 8085 ТВ      WEB62800013091763   от 01.2018 изпълнява курсове само по линията на София Ринг мол
   5005               СА 5097 ХН      WEB62800013099080


Трета доставка - 2019 г.: - 2 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN               
                     
   5011               СВ 8201 НМ      WEB62804513100045
   5016               СВ 7809 НP      WEB62804513100321


Четвърта доставка - 2020 г.: - 2 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN     
           
   5008               СВ 4495 PP      WEB62801013107209                     
   5014               СВ 6418 PM      WEB62800013099266

Четвърта доставка - 2021 г.: - 2 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN     
           
   5006               СВ 9987 СВ      WEB62808513111194
   5013               СВ 3356 СК      WEB62808513111193

Пета доставка - 2021 г.: - 3 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN     
           
   5001               СВ 2275 СМ      WEB62802013117334
   5017               СВ 2273 СМ      WEB62802013117333
   5018               СВ 2271 СМ      WEB62802013117336

Cito:

Доставка - 04.2008 г.: - 3 бр.

Инв. номер        ДК Номер         VIN                 
                     
   
   9046              CА 1320 MP      WEB66600013090031
   9047              CА 1330 MP      WEB66600013090032
   9048              CА 1335 MP      WEB66600013090033
   ОБЩО: 3 бр.А има ли шанс да видим Цитаро в София?

18
Доста зловещо място...
Тук искам да запитам дали са ставали произшествия с трамвайни мотриси (и коли минават от там  ) и дали ако искаш да стигнеш пеша до Надежда има друг вариант (като изключим автомобилния път отгоре). Имал съм "щастието" да минавам от там и доста си беше стршничко...

19
Тук предлагам който желае да сподели с останалите десктопа си. Ако някой не знае как се снима екрана ще обясня. Значи, първо натискате клавиша Prn Scr (намира се в дясно от F12), сетне давате ctrl+V в Paint и готово. Ето и два мои:


20
Разни / Любима линия на ГТ
« on: 05.05.2006, 21:15:40 »
Тук предлагам всеки да напише коя му е любимата линия в София, защо този маршрут и т.н.

Моят фаворит е 111 - хубави автобуси, бързо и майсторско каране (между дупките), дълъг маршрут, малко спирки.

Друга любима линия ми е 42 - поради същите причини, а и отива до готино място (Банкя).

Pages: [1] 2