Poll

Каква телевизии предпочитате да гледате?

Национални (BNT1, bTV, Нова телевизия, TV7, bTV Comedy...)
64 (27.8%)
Кабелни (BNT2, bTV Lady, Евроком, Diema, Diema 2, Diema Family, Канал 3...)
7 (3%)
Научнопопулярни (Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Investigation, TLC, National Geograpic Channel, Nat Geo Wild, Viasat Explorer, Viasat History, CBS Reality, FLN...)
62 (27%)
Филмови (bTV Cinema, Kino Nova, TV1000, AXN, AXN Black, AXN White, Fox Life, DIVA Universal, CBS Drama, HBO, HBO Comedy, Cinemax...)
18 (7.8%)
Музикални (Планета, Планета Фолк, Фолклор ТВ, Фен ТВ, Balkanika, The Voice, MTV, City TV, MAD...)
23 (10%)
Спортни (Nova Sport, Ring+, Sport 7, Eurosport, Eurosport 2...)
14 (6.1%)
С висока резолюция (bTV HD, bTV Action HD, BNT HD, Nova Sport HD, Planeta HD, Eurosport HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, Luxe TV...)
15 (6.5%)
Друго
6 (2.6%)
Не гледам телевизия
21 (9.1%)

Total Members Voted: 162

Author Topic: Телевизия  (Read 134905 times)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #680 on: 03.01.2024, 17:36:22 »
Аз също не ходих на абитуриентска щото исках екскурзия. Само, че надделяха тези с класиката. Е, отидохме като се наквасиха към полунощ с още един приятел на Аязмото да ги видим... Ама бяха жалка картинка и си тръгнахме скоро.
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Маниак
 • ******
 • Posts: 842
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #681 on: 03.01.2024, 18:47:46 »
Говориш така все едно си роден и живял в ГДР!
Откъде примерно толкова много чак да уважавам и харесвам цялата музика от 80-те, след като не е имало как да я слушам и гледам? М? Освен такива някакви най-силни хитове? Къде точно по радио Орфей ли? Или по програма "Знание" на БНР?
Даже и двукасетъчния касетофон беше лукс та да се презаписва лесно от касета на касета.
До 93-та година нямаше дори частно радио в Стара Загора, да не говорим в Димитровград и Хасково! Първото частно радио в Стара Загора беше радио "Трели", което веднага ни набутаха за курсова работа в 3-ти курс:
"Да се проектира радиоприемник с ВЧУ и антенен усилвател настроени на честотата на радио "Трели""
Пускаха естествено без никакъв проблем. Почти всяка неизвестна група, имаше поне по един мнооого силен хит само няколко години преди бледия скучен ейс ъф бейс с онази жена, която стои като вцепенена статуя безизразна.
Ей това е огромен хит от 1988 г. Само един от безбройните. Сестра ми е 7 г. по-голяма, ходеше по дискотеки, носеше касетки с всички тези песни. Съжалявам, че по възраст за малко ги изтървах.
В този фейсбук-линк с видеозапис, я има същата песен, на която танцуват в ресторант Извора в Шумен младежи на 4 юни 1989 г. Самият край на епохата на хубавата музика. https://www.facebook.com/100012121814067/videos/318594268554631
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Маниак
 • ******
 • Posts: 842
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #682 on: 03.01.2024, 18:58:37 »
Ааа, спор няма, че диското от 90те беше направо пълен боклук в сравнение с това от 80те. Като почнеш от Модърн Токинг, Си Си Кеч, Сандра, Бед Бойс Блу, Бойс Некст Доор, австрийците Джой, унгарците Неотон Фамилия и т.н. Сетне, тъкмо падна бай Тошо и се появи "Ламбада-та". Оттам насетне нито една песен през 90те не хващаше място! А моите съученици от езиковата, всички до един, в подгответо слушаха хеви метъл, а като завършвахме - чалга. Аз не прослушах нито едното, нито другото, а за капак вместо да отида с тях да слушам чалга и кючеци на "бал" във "Форум", им теглих една и заминах с друго училище абитуриенти за Унгария.
Моите съученици също слушаха хеви метъл. Но аз не го слушах. На бала отидох почти по принуда, защото не бях по нощния живот, и си тръгнах първи в 12 ч. през нощта. Учителката ми вика къде отиваш, как много е рано да си тръгваш. Аз й казах, че другите са дошли техни приятели да ги чакат навън да ходят другаде и че тук никой няма да остане, и затова си тръгвам. Раздадох си и месото и алкохола още тогава не ги приемах. :D
Иначе да хората бяха по-свестни все още през 1993 г., още не бяха развалени, и то защото бяха прясно възпитани на ред в соца. 1992...1993 г. вече през демокрацията 10-11 клас и не пушеше никой от момчетата в класа ми. Учеха си. Един стана лекар, друг адвокат, друг следовател. Никой не е тормозил учителите.
Докъм 1994 г. все още нещата имаха човешки вид. Откъм 1995 г. навлезе чалгата, мутрите и хаоса. Слави започна да пълни стадионите с Едно ферари с цвят червен и Тука под комбайна и чипът в главите на младите беше сменен безвъзвратно.
« Last Edit: 03.01.2024, 19:09:12 by yogimax »
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #683 on: 03.01.2024, 19:20:52 »
Мутрите се появиха още 93та година при Беров, който пое управлението от Филип Димитров на 31ви декември 92ра. Вече 94га си бяха с мобифоните в устите на всички, особено на софиянци.
Чалгата през зимата на 95та още прохождаше. Имаше доколкото помня единици "хитове", но все още не се смяташе за някаква музикална ниша - т.е. нямаше чалгар като понятие.  Или и да го е имало никой не би заложил, че е нещо трайно.
И не, не е комунизма виновен за хубавото. Аз станах 9ти клас през есента на 91ва. Беше чудесно, че не те тормозят в даскало и на човек му се учеше в готина та обстановка. Преди това в Димитровград ни смачкваха от тормоз. Претенции, фасони, изисквания, мрънкания за какво ли не!
8ми клас завърших 91ва лятото с успех 5.08. Обаче големи мъки за този успех. В Стара Загора - чужд град с изключение на първи курс, първи срок не съм имал под 5.50 успех. И никой не е имало да ме кара да уча.
Ходихме на кино през вечер до 21:30 и пак бяхме учили.
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Маниак
 • ******
 • Posts: 842
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #684 on: 03.01.2024, 19:40:30 »
Харесва ти щото стана свободия. По 50 неизвинени ни разрешаваха на срок без последствия. Обаче сами трябваше да си купуваме учебниците вече, и аз нямах учебник по астрономия. Защото нямаше да се продават, този, по който учехме нямаше бройки в книжарниците. Чудех се откъде да уча, подготвях се от енциклопедията и излизах по желание да ме изпитат, за да изкарам оценка. Тъпа работа беше.
И вече пушеха в двора на училището, което беше нагло пред учителите.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #685 on: 03.01.2024, 21:57:29 »
Ъм имах право на 50 отсъствия, обаче нямаше за какво да отсъствам! Аз учех Радиотехниката и телевизия и живеех в града за да уча там. Сам си го избрах. За какво ми беше да не ходя на училище?
В смисъл къде да ида? Ако ми се спеше - спах, ако ми се ядеше - ядях. За какво да бягам от час като можех да правя всичко това и после.?!
Можехеме да гледаме вечер и еротичен филм на кино, да си купуваме такива вестници. Всъщност всякакви вестници и списания имахме - Криле, Психо, еротични, Демокрация, Дума, 24 часа, 168 часа.
Само пари нямаше много... Гледах да хвана стипендия - около 55 лв беше.

Спомням си преди мача където се класиряхме за световното в САЩ правих спагети да ядем. Със сос от кетчуп, кремвирш и още нещо имаше. После ходихме да гледаме мача в съседния блок в еди съученик на цветен телевизор. В квартирата имахме Юность. Там ядохме бухти и меки и от баба му. Че за какво да имам отсъствия?!
Украйна, победа!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #686 on: 04.01.2024, 11:05:34 »
Всички разсъждения от вчера приличат на логиката с помощник-машиниста! Много хубаво на теория - на практика няма нищо общо!
Сега децата имат право на много по-малко неизвинени отсъствия, отколкото съм имал аз и изобщо не върви ученето, нито преподаването!

Основната причина за всичко не е някъде другаде, а че жените да си хванат богат мъж им дава някаква представа за живота, а не почването на работа! При мъжете горе-долу същото! Да продава  малко наркотици, малко алкохол, коли и каквото там е леко незаконно! Ако е законно ще крием малко доходи и пак ще е леко незаконно!
Преди имаше 1.5 телевизии - имаше само при нас 3 паралелки радио и телевизия + София + още 1-2 града. Сега пръщи от телевизии специалността я няма!
Има само компютърни специалности.
Преди имаше само БТК и имаше съобщителна техника - сега и такова няма!
Не е ли пределно ясно, че няма как по такива логика да стане нещо като хората?! Всичко се е обърнало на модерните за деня професии.

Аз не можах да работя в БНТ (Варна) като се оказа, че сглобявайки компютри с отвертка взимам два пъти повече пари, отколкото щях да взимам държейки поялник и ремонтирайки старото СЕКАМ оборудване на ТВЦ Варна.
« Last Edit: 04.01.2024, 11:07:07 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Маниак
 • ******
 • Posts: 842
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #687 on: 04.01.2024, 17:53:21 »
Като се усъмни, че нямало къде да се слуша западна музика през соца, не само имаше, но и СС Кеч ето я тук на концерта в България през 1987 г.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #688 on: 04.01.2024, 18:17:26 »
Това не е концерт в истинския смисъл на думата, а записи в БТ. Това е по-скоро студен запис в БТ на плейбек - така както записваше БТ музика по онова време и на Васил Найденов, и на братя Аргирови и на всички!
Беше толкова досадно с тия плейбек, че на един концерт в Спортна зала Димитровград за 8 март 87 или 88ма - Лили Иванова обясняваше, че не пее на плейбек, а наистина.

Зад нея се вижда надписа на български "Вариете". Което от уикиречник означава увеселително заведение със сцена. Имам някакви бледи спомени за предаване от рода на ТВ вариете или нещо подобно, но са ми бледи и не са сигурни.
« Last Edit: 04.01.2024, 18:59:29 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline yogimax

 • Ограничени права
 • Маниак
 • ******
 • Posts: 842
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #689 on: 04.01.2024, 19:48:31 »
Я пак? Пак наизуст приказки. Ето пълен концерт на С С Кеч в България. Вижда се и дивеещата публика.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6061
  • View Profile
  • Email
Re: Телевизия
« Reply #690 on: 04.01.2024, 20:28:08 »
Я пак? Пак наизуст приказки. Ето пълен концерт на С С Кеч в България. Вижда се и дивеещата публика.


Пълен концерт ... пее та се къса ... без микрофон  :D

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #691 on: 04.01.2024, 22:03:19 »
Я пак? Пак наизуст приказки. Ето пълен концерт на С С Кеч в България. Вижда се и дивеещата публика.

Да извинявай, сега забелязах, че е на  стадион Васил Левски. И както каза fafan - безжичните микрофони са много яки!

Открийте разликите!!!!

« Last Edit: 04.01.2024, 22:08:35 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6074
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #692 on: 04.01.2024, 22:36:56 »
Я 1987 година е имало BTV и зала Арена армеец.
Спрете си просташките мнения !

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #693 on: 04.01.2024, 22:58:41 »
Явно нещо дето е минавало за концерт по онези стандарти е имало. На плейбек. Сигурно и БТ са направили покрай това няколко записа. Обаче явно прави по-як концерт в България чак като е 21ви век щото няма от любимците на yogiто..
Те тъй си обичат. Аз му викам, че съм учил с кеф - той вика - държеше ти влага от преди и затова!
А правилното е при CC кеч да го каже - ако нямаше опасност да ядеш бой за музиката, гадната касетка щеше да ти звучи глухо.
Впрочем високите честоти заминаваха при много презаписи и слушания и помагаше да ти е хромова лентата, вместо железен оксид.
« Last Edit: 04.01.2024, 23:05:00 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline New_Passenger

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2065
 • Lyulin 4ever
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #694 on: 10.01.2024, 11:40:28 »
Е, що пък музиката он 90те не ви харесва? Тейк Дет не ви ли кефи? Сестрите ви, както и всичките ви съученички са били луди по манчестърската група. Какво реване имаше сред момичешката част когато научиха за разпада им. През 1996 г. БНТ често запълваха дупките в програмата си с клипове на Тейк Дет. След като се събират отново, правят вече по-зряла музика. Оказа се че са били в България за кратко през 2011 г. за да заснемат клип в "българския Холивуд" в Бояна.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #695 on: 10.01.2024, 13:01:28 »
Слушах ги и ми допадаха горе-долу заедно с East17 , обаче ми беше забавно като ми разказваха жените колко били влюбени в тоя и оня. Повече ми харесваха 2unlimited, Dj Bobo, E Type, La Bouche, Ace  of Base (рабира се), Haddaway и още няколко примерно Fun Factory.
Украйна, победа!

Offline New_Passenger

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2065
 • Lyulin 4ever
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #696 on: 10.01.2024, 13:12:25 »
Тейк Дет изграждат имидж на добри момчета, пък Ийст 17 се явяват като техни противоположности, хулигани. Всъщност, в онези години точно те правят подарък на България като изнасят концерт в зала "Фестивална" на 31.07.1995 г., а ден преди това и в Букурещ.
Правят репортажи в "Какафония" по БНТ и в предаването на Саня Армутлиева по Нова. Взимат им интервюта. После по Нова правят документален филм за Ийст 17. Те обаче не успяват да надскочат имиджа си на тинейджърски идоли и се разпадат докато Тейк Дет успяват да надскочат тази летва, събират се отново, жънат нови успехи и стават нещо повече. В началото на 90те основно женската част изкрейзва по момчешките банди. Появават се Бекстрийт Бойс. После идват момичешки банди като Спайс Гърлс. Ние, мъжете, обаче, не изкрейзваме когато видим гърлс банда, въпреки че и доста мъже са били луди по рижавата Джинджър Спайс.
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline New_Passenger

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2065
 • Lyulin 4ever
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #697 on: 12.01.2024, 11:52:04 »
В средата на 90те още нямахме кабел и нямаше как да гледам MTV. Добре че по онова време ефирните телевизии предлагаха страхотни музикални предавания като "Какафония" с Анелия, където имаше и доста нова българска музика, както и новини от световноизвестни групи и изпълнители, интервюта и др. Имаше и предаване на Вирджиния рекърдс по Нова, не се сещам как се казваше, водеше го Станислава Армутлиева. Все призоваваше за борба с пиратски касети и дискове, но по онова време такива бяха реалностите. В предаването по Нова даваха и много нови клипове. Като стана дума за момчешки банди, сещам се че точно там даваха клипове на Boyzone, една ирландска група, която много харесвах, но която група надали ще направи нови хитове, Стийв вече не е между живите. Те бяха нетипичен бойз бенд, всичките им песни бяха мелодични балади. После се появиха Backstreet Boys, които често наблягаха на балади. После N Sync дето Джъстин Тимбърлейк е започнал кариерата си там. 
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6548
  • View Profile
Re: Телевизия
« Reply #698 on: 16.01.2024, 22:14:23 »

Може ли тоя народ да е толкова смотан, че разказът на Дамян да е това?!
Украйна, победа!

Online IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5682
  • View Profile
  • Email
Re: Телевизия
« Reply #699 on: 17.01.2024, 04:10:19 »
Ти чак сега ли разбра, че е смотан? Имам една торба примери, които го доказват за не знам кой път.
Преди повече от 20 години бях на една, да кажем вечеринка, в Сандански, с поетесата Надежда Захариева, съпруга на също много известния поет Дамян Дамянов. Тя е санданскалийка. Лично я попитах: Госпожо Захариева, много харесвам вашите произведения, но защо отивате и пишете текстове за тези безобразни чалга певачици? Отговори ми: Ами, моето момче, то просто идва при мен, и ми казва "Ела и ме напиши!"  Защото не всичко е пари, но всичко е с пари!
Пак някъде по това време се прибирам от часове в университета към къщи с автобуса, тогава още метрото не беше стигнало до нас. В рейса имаше сигурно половин клас ученички, облечени точно като к*рви. И като зави от бул. Христо Силянов в Надежда наляво по Ломско, от някаква кола излезе........Гъзис. Една от пикотините го видя и повярвайте ми, всички така истерично изкрещяха, че рейсът сигурно щеше да се разпадне.
По-късно брат ми известно време беше охрана в някакво заведение, хич и не знам кое е...Но е било на два етажа - на единия нещо като клуб с нормална музика, на втория - чалга. В клуба никога нямало повече от 5-6 човека, а в чалгаджийницата - като претъпкан трамвай. А сега обяснете ми алтернатива ли няма или просто смотаният народ си иска чалгата?
По тошово чалга нямаше - имаше един, викаха му "Хисарския поп", на който песните, между другото забранени от властта, не бяха чак такова безобразие.
Понеже споменават "Студентски град". Навсякъде извън България, дори и в Солун, до студентските градове - кампуси, няма достъп абсолютно никой, освен живеещите в тях студенти. Никакви компромиси, никакви "гости", без карта за достъп не можеш да припариш. Отнася се дори и за преподавателите - дори никъде няма "преподавателски" блокове - професорите сами си му берат гайлето - търсят си квартира на общо основание. Така че студентите ако правят разни работи, могат да ги правят само по между тях си. А нашият студентски град го знаете - бардак, чалгаджийници, проститутник....
По рейс и по жена не се тича!