Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 1006079 times)

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #10620 on: 21.03.2025, 10:47:06 »
Какви жълти павета като не живее в България? Или може би е жълтопаветен бъдещия канцлер на Германия, Министър-председателя Сармър, сигурно е жълтопаветна 90% от Европа?
А според мен начина на мислене, при който ти е жал за  животните, но не и за хората е паветен!
Що се отнася до ивицата Газа - последните 1-2 седмици големия мир почна да ме плаши колко жертви взе при положение, че Хамас е полу-умрял.
Плаши ме, че с новия миротворец в САЩ да не измрат толкова хора и в Европа...
Пък иначе вие паветниците в САЩ все съкражавате, уволнявате, закривате, експулсирате...
Ама мир да има! Нал тъй (мъжди)?!

И как реши че ми е жал за животните, а не за хората? Запомни, аз се отнасям добре с всяко същество на тази земя. Дори онези които са кроили интриги и говорили зад гърба ми - и тях ги прощавам. А от твоето поведение следва, че не ти пука за животните, особено ако трябва да пробуташ пропагандата си, а при теб това трябва да стане на всяка цена. Тези които имат мнение по-различно от твоето, биват подложени на злостни обиди и пътешествия в Газа. И аз за разлика от такива като теб, нямам двойни стандарти. Ако имаш нещо по същество, пиши, ако не, не ми отговаряй.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10621 on: 21.03.2025, 11:10:20 »
По същество имам животни.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10622 on: 21.03.2025, 12:20:33 »
Какви жълти павета като не живее в България? Или може би е жълтопаветен бъдещия канцлер на Германия, Министър-председателя Сармър, сигурно е жълтопаветна 90% от Европа?
А според мен начина на мислене, при който ти е жал за  животните, но не и за хората е паветен!
Що се отнася до ивицата Газа - последните 1-2 седмици големия мир почна да ме плаши колко жертви взе при положение, че Хамас е полу-умрял.
Плаши ме, че с новия миротворец в САЩ да не измрат толкова хора и в Европа...
Пък иначе вие паветниците в САЩ все съкражавате, уволнявате, закривате, експулсирате...
Ама мир да има! Нал тъй (мъжди)?!

И как реши че ми е жал за животните, а не за хората? Запомни, аз се отнасям добре с всяко същество на тази земя. Дори онези които са кроили интриги и говорили зад гърба ми - и тях ги прощавам. А от твоето поведение следва, че не ти пука за животните, особено ако трябва да пробуташ пропагандата си, а при теб това трябва да стане на всяка цена. Тези които имат мнение по-различно от твоето, биват подложени на злостни обиди и пътешествия в Газа. И аз за разлика от такива като теб, нямам двойни стандарти. Ако имаш нещо по същество, пиши, ако не, не ми отговаряй.

Е как да нямаш двойни стандарти, точно такива са ти стандартите. Ти си олицетворение на двойния стандарт.

Казваш:
Първо, никой не ти руши къщата..

Това на какво ти прилича, на мен ми изглежда на къщите на десетки хиляди хора, разрушени от руски тероризъм:

А ето как няма двойни стандарти - като ползваш сенчест флот и се опитваш да хитруваш на дребно ти конфискуват кораба и горивото. Така се работи срещу двойните стандарти:

В Германия конфискуваха кораб от руския "сенчест флот"

Танкерът и 100 000 т суров петрол за 40 млн. евро сега ще станат германска собственост

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/673424-v-germaniya-konfiskuvaha-korab-ot-ruskiya-senchest-flot

На това само мога да кажа пак едно "браво". Да видим и в България кога ще видим да се работи така срещу руските двойни стандарти.
« Last Edit: 21.03.2025, 12:25:00 by fafan »

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #10623 on: Yesterday at 11:35:01 »

Е как да нямаш двойни стандарти, точно такива са ти стандартите. Ти си олицетворение на двойния стандарт.

Напълно необосновано изказване от твоя страна. Какво може да се очаква, след като такива като теб никога не разглеждат същината, а само копират линкове и пишат "браво", "ей тва е много яко". Този линк който си пуснал няма нищо общо с двойните стандарти, просто си цъкал нещо, видял си въпросната статия и копипействайки си измислил претекст да вмъкнеш "двойния стандарт" тук.
« Last Edit: Yesterday at 11:36:58 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10624 on: Yesterday at 20:31:16 »
Нулева толерантност в Румъния към двойните стандарти, Пешкир в ареста.  :fan:

Арестуваха финансиста на кампанията на Калин Джорджеску в ТикТок

Пешкир е обвинен от румънската главна прокуратура в подкупване на избирателите

"Съд в Букурещ разпореди снощи 30-дневен превантивен арест на бизнесмена Богдан Пешкир, смятан за финансист на кампанията в ТикТок на кандидата за президент на анулираните президентски избори в края на ноември Калин Джорджеску, съобщи Аджерпрес, цитирана от БТА.

Богдан Пешкир беше отведен в четвъртък в Главния инспекторат на румънската полиция, където беше изслушан в продължение на няколко часа, след което прокурорите разпоредиха задържането му за 24 часа, а по-късно поискаха от съда да му наложи 30-дневен арест

Пешкир е обвинен от румънската главна прокуратура в подкупване на избирателите чрез електронни комуникационни средства.

По-конкретно според прокурорите Пешкир е предложил по време на предизборната кампания миналата година плащания на стойност над 879 000 долара в приложението ТикТок под формата на "подаръци" и трансфери на стотици хиляди леи чрез приложението Револют към 265 лица, за да ги убеди да гласуват за Калин Джорджеску на анулирания впоследствие първи кръг на президентските избори през 2024 г.

Според Румънската разузнавателна служба финансирането на инфлуенсъри в ТикТок е ставало чрез платформата „Фейм Ъп“ (FameUp). „Един от методите за привличане на румънските инфлуенсъри за сътрудничество в рекламирането на кандидатурата на Калин Джорджеску е бил чрез свързване с тях по имейл от южноафриканска фирма, която предлагала сумата от 1000 евро за разпространение на създадени от тях видеоклипове“, посочва разузнавателната служба.

Почти неизвестният дотогава крайнодесен кандидат спечели първия тур на президентските избори на 24 ноември благодарение на активна кампания в социалните мрежи, най-вече в ТикТок.

Същевременно Джорджеску декларира "нула леи" разходи за промотирането си. Доклади на разузнаването показаха, че популяризирането му в социалните мрежи е ставало срещу заплащане, а въз основа на информацията от разузнаването, сочеща и за външна намеса, Конституционният съд анулира резултатите и разпореди целият процес по избор на държавен глава да започне отначало.

Новите избори са насрочени през май, но Джорджеску отпадна от надпреварата, след като Централното избирателно бюро и Конституционният съд не допуснаха кандидатурата му."

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/673555-arestuvaha-finansista-na-kampaniyata-na-kalin-dzhordzhesku-v-tiktok

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #10625 on: Yesterday at 23:35:45 »
Ареста на кмета на Истанбул и той ли е "нулева толерантност към двойните стандарти"?
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10626 on: Today at 07:01:07 »
За мен двойните стандарти в Турция са били винаги от страна на Ердоган!
Понеже не ми се пише за толкова неща през годините само ще кажа, че от двойни стандарти станаха и две ДПСтата!
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10627 on: Today at 07:52:20 »
Ареста на кмета на Истанбул и той ли е "нулева толерантност към двойните стандарти"?

Турция има толкова общо с европейските стандарти колкото и САЩ в момента, една от причините защо и двете държави нямат шанс да бъдат приети в Европейския съюз. Ето още по темата:

Социалната медия Х наложи цензура на опозицията в Турция
https://news.bg/int-politics/sotsialnata-mediya-h-nalozhi-tsenzura-na-opozitsiyata-v-turtsiya.html