За мен и този инцидент влиза в графата "непонятни и без никакво оправдание за водача". Все едно за да опитвам да се оправдая, че не съм забелязал дупката на пътя, която е центрирана точно в средата на пътната лента, по която се движа, да кажа, че съм "гонел зеленото" и затова съм я центрирал охотно с предна лява гума.

Ако приемем, че не съм си гледал в телефона, то е трябвало тя да ми попада директно в средата на полезрението. Не е като да не съм забелязал знак "Стоп", "скрил се" зад короната на едно дръвче - и това ми се случи веднъж, при това в непознато градче в южна България. Дори и тогава - ако не внимавах в картинката, нямаше да успея да реагирам навреме на спирачките и щях да отнема предимството на водача, идващ отляво с неминуемо ПТП след това. Той тогава също спря, но с предна броня в габарита на моята траектория. На ватмана стрелката му е ачик-ачик пред очите. Сам потвърждава, че е "целил мостчето", тоест, знаел е, имал е и настройката, че трябва да сменя стрелка... въпреки това дори не е погледнал накъде е обърната тя.