Вчера бях "на гости" за няколко часа в Русе и ето какво заснех, докато чаках обратния влак за Варна.
От разписанието си съставих малко планче с 2 варианта така, че да успея да обходя всички 7 тролейбусни линии с 8 видеа (по 1 в двете посоки по линия 9). Започнах да го изпълнявам в 07:45. Пристигнах след това в Западна промишлена зона (Завод "Бор") с линия 9, при което бях леко неприятно изненадан да установя, че липсват тролейбуси по линия 24. На тяхно място беше заснетият електрически автобус от третото видео. Някъде по средата на това трето видео се вижда, че, все пак, имаше и тролейбус като втора кола по линията, само че не ми се искаше да го причаквам и така. Междувременно, забелязах, че както по линия 2, така и по линия 13 също са не тролейбуси, ами електрически автобуси, все от една и съща марка като този по линия 24 от третото видео. Така ми стана ясно, че моят скромен план директно отива в коша.
От друга страна, изобщо не бях разочарован, защото
основната цел на това мое пътуване беше съвсем друга, а тролейбусите в Русе ми дойдоха като допълнителна идея - бонус, така че пак съм доволен. Заснех 4 тролейбуса и един електрически автобус, което е добре.
едит: Специално си играх да завъртя първото видео с VLC Player, понеже видях, че се е било заснело вертикално завъртяно надясно. Пробвах го след това с Win Media Player и си беше правилно. Сега виждам, че в тубата е завъртяно наляво. Явно няма оправия и това е.
Същото нещо очаквам и в четвъртото видео, за което моля да ме извините.