Author Topic: Е 73  (Read 40240 times)

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Re: Е 73
« Reply #160 on: 17.02.2023, 23:54:11 »
Аз бих предложил да се промени маршрута на електробусна линия 73.
Нека да се удължи до обръщалото на Младост 1 на посолствата за постоянно ако там ще може да се зареждат батериите на колите на линията. Обаче бих предложил: от Цариградско Шосе да минава през Метростанция Младост-1, но НЕ по ул. Йерусалим, а през детелината на Държавна Печатница и бул. Александър Малинов! Ще обясня защо.

Предлагам 73 да се променят спирките между Метростанция Витоша и обръщалото на Младост-1, като някои да са транзитни. От кв. Овча Купел-2 до Метростанция Витоша без промяна на спирките, оттам до Младост 1 с бърз статут (като спирките в червено да бъдат транзитни за електробусна линия 73, а тези на които да спира са в лилаво):
МЕТРОСТАНЦИЯ ВИТОША (да спира на тази спирка);
АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК (да спира на тази спирка);
МБАЛ ТОКУДА БОЛНИЦА (да спира на тази спирка);
НПМГ АКАД. ЛЮБОМИР ЧАКАЛОВ (да НЕ спира на тази спирка);
УЛ. СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ (да спира на тази спирка, задължително да не е транзитна за линията за обслужване на студентите ходещи във факултетите на Семинарията);
УЛ. АЛЕКСАНДЪР ЖЕНДОВ (да НЕ спира на тази спирка);
ХОТЕЛ ПЛИСКА (да спира на тази спирка);
Ж.К. ИЗТОК (да спира на тази спирка за обслужване на квартала и многото факултети на СУ намиращи се там);
ПЛОЩАД НА АВИАЦИЯТА (да НЕ спира на тази спирка);
СОФИЯ ТЕХ ПАРК (да НЕ спира на тази спирка);
МБАЛ СВ. АННА (да спира на тази спирка);
ХЕРМЕС ПАРК (да спира на тази еднопосочна спирка в посока жк. Овча купел-2 за нова несъществувала досега директна връзка от бул. Андрей Сахаров и района на пазара там и метростанция Младост-1 с Мегапарк, ул. Михаил Тенев и The Mall);
ДЪРЖАВНА ПЕЧАТНИЦА (да НЕ спира на тази спирка);
ХМС (да НЕ спира на тази спирка);
БЛ. 43 Ж.К. МЛАДОСТ-1 (да спира на тази спирка за обслужване на кварталa, също и за практически цялата жк. Младост 1А);
БЛ. 66 Ж.К. МЛАДОСТ-1 (да НЕ спира на тази спирка);
ПАЗАРА МЛАДОСТ 1 (да спира на тази спирка за обслужване на пазара и връзка с Метростанция Младост-1);
УЛ. ЙЕРУСАЛИМ (да НЕ спира на тази спирка);
ОНКОЛОГИЧЕН ДИСПАНСЕР (да НЕ спира на тази спирка);
ПОСОЛСТВАТА (да спира на тази спирка);
Ж.К. МЛАДОСТ-1 (да спира, да обръща и да зарежда на тази спирка).

При този маршрут 73 ще реши една доста голям проблем с невъзможността да се отиде до района на Държавна Печатница, The Mall и голямата бизнес зона там от частта на жк. Младост-1 на бул. Андрей Сахаров който е около посолствата, пазара и Метростанция Младост-1 откъдето в момента НЯМА директна линия до The Mall, Държавна Печатница и целия бизнес район там.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #161 on: 18.02.2023, 11:16:53 »
Аз бих предложил да се промени маршрута на електробусна линия 73 …
Ще се забива в задръстванията на Малинов... Ако се направи най-накрая пробива на бул. Копенхаген до Малинов може, но в този момент е по-добре по ул. Йерусалим.
« Last Edit: 18.02.2023, 18:51:36 by difian »

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #162 on: 18.02.2023, 17:08:27 »
Много е вероятно при започване строителството на удължението на МД3 към Слатина локалното при Тех парка да бъде затворено и тролеите спрени, та да се наложи Е73 да поеме обслужването до Младост 1. Там ще е стартовия котлован на къртицата. По маршрута на линията и без това има достатъчно задръствания та едно в повече едва ли би могло да и се отрази сериозно ! Важно е с активно диспечериране да се спазват интервалите между превозните средства.
Не локалното при Техпарка, а локалното от страната на Младост1 между Димитър Моллов и Йерусалим ше бъде затворено. Най вероятно пишеш за същото , но просто си го кръстил грешно.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #163 on: 05.05.2023, 15:11:44 »
Някой има ли идея какво се случва с продължението на Е73 до старото кръгово на 5цата в Младост 1?

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #164 on: 21.07.2023, 15:03:40 »
Върти ми се из главата разделянето на линията на Е73 и Е173. Е73 продължава по настоящия маршрут, а Е173 по следния: По настоящия до баня Овча купел от там наляво, надясно по Житница, Гоце Делчев ,Хенрик Ибсен, надясно по Емилиян Станев, наляво по Филип Кутев, Г.М.Димитров до Гео Милев двупосочно.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #165 on: 21.07.2023, 15:23:34 »
Върти ми се из главата разделянето на линията на Е73 и Е173. Е73 продължава по настоящия маршрут, а Е173 по следния: По настоящия до баня Овча купел от там наляво, надясно по Житница, Гоце Делчев ,Хенрик Ибсен, надясно по Емилиян Станев, наляво по Филип Кутев, Г.М.Димитров до Гео Милев двупосочно.
На голям интервал ще се обезсмислят и двете половинки. Знам, че ти няма да се спреш да преобърнеш цялата транспортна схема на София, само и само да има връзка на Любляна с Красно село, но, ако толкова настояваш, може двете половини да са разделени между Овча купел и Гоце Делчев.
Всъщност, при изпълнен докрай Тодор Каблешков Е73 би трябвало до Парадайз мол да върви по него.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #166 on: 21.07.2023, 15:41:33 »
Просто трябваше да оставят оригиналният 73 с маршрут Гоце Делчев - Красно Село - Овча Купел с електробусите, а 173 да беше по маршрута на Е73, както беше предвидено първоначално! Така нямаше да има загубени връзки и от двете страни, както и проблемите с отбиването до други зарядни станции, ако възникне проблем, примерно както последните дни. Или пък тока да свърши някъде по маршрута.  Но нали трябваше да се угоди специално линията да е с електобуси...

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #167 on: 21.07.2023, 15:49:07 »
Може, ама трябва да имаш пари и персонал, защото така ще се увеличи пробега, иначе много ясно че така би било по-добре. Повече превозна способност и повече връзки. Като нямаш персонал и пари, и още и още напускат се съобразяваш с това което има.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #168 on: 24.07.2023, 23:23:46 »
Четох в групата на Тринмо, че от 26.07 тръгва Е73 към Младост 1 и все още няма инфо дали двупосочно ще се движи по локалното или както сега ( в едната посока по моста, а в другата през 4ти км)?

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #169 on: 24.07.2023, 23:38:33 »
За мен беше по-логично ако толкова има зор нещо да се движи до Младост 1, това да е ТБ3, а 73 да е до Окръжна примерно - достатъчно му е дълъг маршрутът и без това.

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #170 on: 25.07.2023, 00:32:27 »
За мен беше по-логично ако толкова има зор нещо да се движи до Младост 1, това да е ТБ3, а 73 да е до Окръжна примерно - достатъчно му е дълъг маршрутът и без това.

Няма как тролейбусна линия. Нали казаха, че като започне строежа на метрото, тролеите ще бъдат съкратени. Въпреки че сега ТБ7 минава на агрегат по Евлоги...Защо в Младост да не може, не знам..

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #171 on: 25.07.2023, 00:34:58 »
Вече е късно, защото зарядната станция в Младост 1 е готова от много време

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #172 on: 25.07.2023, 10:33:02 »
При пълно затваряне на локалното ТБ 5 ще трябва да минава на дизел от Йерусалим до Печатницата, да обръща на пътния възел и след това да продължи на дизел до Площад на авиацията - получава се около 3 km на дизел в посока надлез Надежда и около 1.6 km от Площад на авиацията до Йерусалим в посока Младост 2, значително повече спрямо сегашния пробег на ТБ 7 в едната посока. :rolleyes:
« Last Edit: 25.07.2023, 15:15:48 by V.Peichev »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #173 on: 25.07.2023, 11:06:09 »
Според мен не е сигурно, че тб 5 ще прави такива обиколки на дизел. Струва ми се по-вероятно да го съкратят до Окръжна болница или до 4ти километър, а другият участък по Йерусалим да се обслужва с електробуси.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #174 on: 25.07.2023, 19:14:14 »
При тоя строеж не е ли идеята да се мине откъм тех парк с крайна станция около дупката до Тех парка дето събориха бившия проекто НАП

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #175 on: 25.07.2023, 21:40:32 »
Знам, че ти няма да се спреш да преобърнеш цялата транспортна схема на София, само и само да има връзка на Любляна с Красно село, ...

Станах член на този форум с ясната идея да работя за това Градския транспорт на София да е удобен за мен и семейството ми, а не да обсъждам големината на инвентарните номера на подвижния състав и нюанса на боята му ! И в момента заявявам,че за мен най-добрия вариант е да може да се стига от Боряна до Красно село и Винарово колело без прекачване и загуба на време ! В 21-ви век времето е от най-ценните неща, които имаме и трудно бих приел да го пропилявам в безсмислено чакане по спирките, а и идеите, които предлагам ще доведат до по-добро обслужване не само на мен,а и на много други хора!

Минаването през Площад на авиацията ще увеличи времепътуването на 73 в посока Младост с 2 ДВЕ минути!!! За справка може да се видят разписанията на 84 и 184!
След пробива на Филип Кутев до Симеоновско шосе колко трябва да чакаме за да се пусне редовна линия по него? Колкото да се пусне по Дуков ? Обявява се някаква пародия, която при това ще се движи само делнични дни !!!
Не е проблем танспортната задача и водачите, когато две от най-натоварените линии в София трябва да въртят финтифлюшки из Младост заради шепа мързеливци дето не могат да походят 50-ина метра!

Знам... , като не ми харесва вече има 3 коли!

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #176 on: 26.07.2023, 10:06:22 »
Е73 осигурява оптимално обслужване на Каблешков и в същото време избягва излишно обикаляне и виси по-малко в задръствания. Ако минава през Красно село ще обикаля, ще се бави допълнително и голяма част от Каблешков между Братя Бъкстон и Цар Борис III остава без обслужване. Също 204 е прекалено редовен за Каблешков и се бави излишно, пренасочването му без Е73 е невъзможно.  :rolleyes:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #177 on: 26.07.2023, 10:46:56 »
Няма как всяка линия да е удобна за всеки и всеки да пътува без прекачване. И като цяло не съм привърженик на дългите линии като 73, 83, 111, защото са трудни за управление и трудно си спазват разписанието. Затова е по-важно да има синхрон и интервалите да са такива, че да не се налага дълго чакане. В момента може да се пътува с прекачване, без да се таксува човек допълнително. Конкретно за 73, ако я смятаме за бърза линия, то тя би трябвало да пропуска доста спирки както в Младост, така и в Овча купел. Не виждам какъв е проблемът човек да се прекачи на Плиска за 1-2 спирки на 3, 4, 5, 11, 84 или 184, достатъчно начесто са, за да не се чака повече от 5 минути. За Красно село също може с прекачване от 73 на автогара Овча купел на тм 4 или 5 до Красно село, които са също начесто - след като приключи ремонтът.

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #178 on: 29.07.2023, 15:28:32 »
Е73 осигурява оптимално обслужване на Каблешков ...

И ще продължи да си го обслужва! Не съм предлагал нещо различно!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #179 on: 02.08.2023, 15:03:57 »
Днес изпробвах Е73 до целия ѝ маршрут от Младост до Овча купел 2. По Йерусалим се напълни добре, но голяма част от хората слязоха на Окръжна и на Плиска. След това последва много сериозен наплив на Плиска и оттам до Цар Борис III автобусът се пръскаше по шевовете. За мое учудване имаше много чакащи и на трите близки спирки - НПМГ, Дуков и Токуда, разбира се - и на Парадайз мол.