Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура
Трамвайни депа: Банишора, Искър и Красна Поляна
fafan:
--- Quote from: mihailo on 27.08.2021, 12:43:38 --- Имало е такива случаи, но генерално дори да им "умрат батериите", има варианти за ръчно съживяване, дори от самите ватмани. Не така стои въпросът с краставиците, например, при които ако бъдат изключени нощно време и не им се зареждат акумулаторите, на сутринта единствения вариант е да се събудят с външен източник, например втори пакет акумулатори.
--- End quote ---
Няма ли възможност през нощта да се включват само акумулаторите на зареждане с външен кабел?
bdz43r:
Практически няма как да се реализира за толкова много трамваи на открито.
Но аз съм изненадан по-скоро от това, че за една нощ акумулаторите умират, дори да са съвсем скапани. Това не е нормално и подозирам, че нещо просто не се прави правилно при оставянето им, така че консумацията да е ако не нулева, поне нищожна. Поне при модерните локомотиви, въпреки че редица системи работят дори при "изключен" акумулатор, в наръчника пише, че може да престоят така в продължение на месец. Не ми се рови в наръчника на Песа, но е съмнително да направят трамвай, който си изсмуква батерията за една нощ без ток.
Или акумулаторите са толкова зле, че капацитетът им клони към нула, но това пък значи, че не се зареждат правилно, защото иначе дори оригиналните акумулатори трябваше все още да имат някакъв живот... на колата ми акумулатора е 10-годишен, два пъти забравян и убиван, капацитетът му е 20% от номиналния, но колата пали нормално дори на -15°C.
Dimitar155:
Разходка из депо Красна поляна и неговите халета. Видеото не е мое.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version