За Форума > Вашето мнение
Предложения и препоръки относно конкурса "Снимка на месеца"
AGENT 006:
Не съм съгласен с начинът, по който се организира конкурсът "Снимка на месеца". Качват се прекалено малко снимки, които не отговарят на реалната картина на постваното през месеца и се толерира един и същ стил на снимане от почти едини и същи потребители. Настоявам в конкурса да се обръща внимание и на дребните фотографи, а не само не тези с "възвишените пейзажи". Нямам против тези снимки, но в конкурса трябва да има място за всички, а в момента няма и когато попитам Emperor защо, той ми отговаря, че организира конкурса така, защото само такъв стил снимки се харесват и имат шанс за победа. Аз пък си мисля, че в случая не е толкова важна победата.
NULL:
Единственият начин темата да стане обективна е модераторите, организиращи "конкурса" да се сменят или да се изберат независими такива.
Когато снимките се подбират от един и същ човек, то той е пристрастен и налага малко (или в случая - много) своите виждания, въпреки че модераторите би трябвало да бъдат обективни и безпристрастни.
Относно текущата анкета - 50% от снимките са на модератора, а другите - на две "други лица". Ако се занимавах с фотография, то аз никога не бих си позволил толкова голям процент от снимките да са мои.
В случай, че не ви се избира нов модератор, то нека занапред снимките за анкетата да бъдат подбирани по брой харесвания към датата на анкетата!
Отделно така всички ще бъдат стимулирани да like-ват само нещата, които наистина им харесват!
mihailo:
Когато приложих идеята фотографите сами да си избират снимките, с които да участват, се разревахте, че не искате да е така. Но така конкурсът щеше да е 100% обективен. Върнахме се обратно на идеята да се избират снимки от модераторите. Пак ревете, че не ви харесва. Искам да дадете нова идея как точно конкурса да бъде напълно обективен и как да се избират снимки, за да бъдете Вие, фотографите, напълно удовлетворени. Идеята на NULL е добра, но издиша на едно място - ако поставим един праг, да речем над 5 лайка за пост от темите със снимки, и толкова лайкове събере пост на Агента с 28491026 снимки в него, нали се сещате, че идеята толкова снимки само от един пост да бъдат в месечен конкурс, плюс още от останалите фотаграфи, е не само налудничава, а граничи с крайно безумие. Просто ще се обезсмисли цялата идея на конкурса. Та давайте идеи, все ще стигнем до някакъв компромис.
А иначе до Агента - човече, виж, нямаме нищо против теб и снимките ти (поне аз, защото аз само за себе си мога да говоря), но разбери, че да изберем твоя снимка за конкурса, измежду още 30 еднакви, е трудна работа :/
София 70:
Абсолютно .
Влади , не се сърди , но ти по-скоро правиш хроника на преминаващите превозни средства , отколкото да търсиш хубави пейзажи.
Снимка на Месеца е именно това - не само снимано превозно средство , но и околността да е нещо по-различно . При теб количеството е за сметка на качеството . При Фантомас, Мравчо , Емперор и Конекто е точно обратното.
https://farm1.staticflickr.com/382/19067850854_c60d755da5_c.jpg - Ако това е твоя снимка - аз бих гласувал за нея и то не за месеца а за годишна .
AGENT 006:
Не става дума за моите снимки. Говоря по принцип, че губя интерес към конкурса в този му вид. Аз не мрънкам, просто изборът не е обективен. А от постовете ми с много снимки едни са от архивата, а други от колекции и за колекциите сме се разбрали с Emperor да не качва от тях.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version