Общ форум > Разни

Камиони

(1/108) > >>

Bus_lover:
Някой може ли да разкаже нещо повече за тях? В живота си мисля, че съм виждал само един такъв. Всеки път, когато излизах от детската си градина (ех, сякаш беше вчера!   ), виждах наблизо един лилав камион Преслав, чиято кабина ми напомняше много на старите автобусчета АВИА-Чавдар. Трябва скоро да го потърся дали все още е там или са го дали за вторични суровини. Та, мисълта ми е: колко бройки горе-долу от тях са произведени и дали заводът "Чавдар" не е замесен в това.

etnies:

--- Quote from: Bus_lover ---Някой може ли да разкаже нещо повече за тях? В живота си мисля, че съм виждал само един такъв. Всеки път, когато излизах от детската си градина (ех, сякаш беше вчера!   ), виждах наблизо един лилав камион Преслав, чиято кабина ми напомняше много на старите автобусчета АВИА-Чавдар. Трябва скоро да го потърся дали все още е там или са го дали за вторични суровини. Та, мисълта ми е: колко бройки горе-долу от тях са произведени и дали заводът "Чавдар" не е замесен в това.
--- End quote ---

Естествено, че е замесен - каросерията на кабината е дело на Чавдар. Самият камион е правен в Мадара-Шумен. За бройки не питай. За нито един бг автомобилостроител няма точни данни колко е направил. Според едни източници Чавдар са произвели около 20 000 автобуса, според други - Над 30 000

KRAKOMOBILA:
Интересувате ли се от камиони ? Като цяло аз съм огромен почитател на марката Скания, особено R серията, но напоследък и много се запалих по новият модел на Мерцедес Актрос Спейс Макс.
Камионът е нещо като Longline при Скания, но по-малък. Продължение на Black Edition и Cruiser . Все още не е въведен в серийно производство, но мисля, че ако го въведат ще има доста копувачи, разбира се ако цената е прилична.

С други думи цялата гама Actros BlueTec,Cruiser,Black Edition и Space Max, са предназначени създадът по голям уют за шофьора, като в домашни условия, и да превърнат кабината в удобно място за път.
 Последният от тези модели Actros Space Max е и най-добрият от тях и усъвършенстван от гамата, той представя идеални условия за сън на шофьора. Кабината на Space Max е конструирана така, че тя да бъде приятна както за работа така и за почивка. Водачът може да гледа любимите си ДВД филми на малък плосък екран.
 В основата на Mercedes-Benz Actros Space Max лежи Mercedess- Benz Actros 1860LS с технологийте BlueTec 5 и Mercedes PowerShift, камиона разполага с V8 двигател с мощност 600кс.
 Actros Space Max е създаден от дизаинерите на Mercedess-Benz Trucks, за да покаже, че ограниченото пространство в кабината на един камион, не е предпоставка за лошо пътуване.

Ето снимки на камиона:

borosport:
Брей тази кабина като в бизнес класа на самолет.

difian:
Аз винаги съм приемал тези серии за демонстрационни по изложеня и т.н.Тези кресла са си за бизнесмени, а не за тираджии по потници на мрежицка...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version