Общ форум > Разни

Топло

(1/50) > >>

kristian40t097:
От южната дъга на Околовръстното или Северната тангента е достатъпно да се види смога.

Kingpin:
Ето и причините - отопление на твърдо гориво (просташка работа), отопление на въглища/дърва, стари МПС без катализатори, и също това, че Софийското поле е котловина - при липса на вятър се образува и задържа смог. Всяка зима - едно и също.

kom6ito:
Защо пък отоплението на твърдо гориво да е чак пък просташка работа? По- скоро това е бедняшка работа. Когато се вдигне стандарта на хората, те сами ще се преориентират към алтернативите (въпреки, че винаги ще ги има и възрастните хора, които живеят сами и няма кой да се занимава с тях и следователно отоплението на твърдо гориво няма да изчезне по естествен път). А и щом градове като Париж имат такъв проблем, значи вероятно има и други причини. Не ме разбирайте погрешно, не съм привърженик на чадещите кюмбета, но считам че имаме още доста път да извървим в тази посока и това го показват неадекватните изказвания на кметицата. Тя просто си няма и на идея какво да прави с този проблем.

qwerty95:
Отоплението на твърдо гориво (най-вече дърва и въглища) е отвратителна и мръсна хамалогия, но и най-евтиния начин на отопление, както и единствения възможен за много хора. На този етап е абсолютно незаместимо. За съжаление.

Kingpin:
Тук отоплението е основният проблем. За провинцията съм съгласен, но не мисля, че Софиянци са чак толкова бедни (тук не броя циганите). По мои лични наблюдения има не малко хубави къщи, обновени, но се топлят на дърва, на въглища, на каквото им падне. Не от недоимък, не защото нямат възможност да се газифицират, а защото толкова им е мисленето. По-добре по-евтино да излезе, ама никой не мисли, че трови хората. Че деца растат тук, че израстват с астми и алергии.  Съществуват и такива неща като филтри за комини, но на кого ли му пука. Бай-Ганьовска работа.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version