Author Topic: Как да стигна до ... ?  (Read 566683 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Re: Как да стигна до ... ?
« Reply #1340 on: 20.03.2025, 10:37:39 »
И по самолетите ли е почнало да има масово циганьори? Преди поне там нямаше, за международните автобуси си знам, че бяха основно такива, но в самолетите почти не съм срещал...
Има по някой направления, предимно по-далчени в западна Европа, където има концентрация на емигранти - най-вече Англия и Франция. И винаги половината не са разбрали, че за по-големия багаж се плаща допълнително :) Към централна Европа, Италия и туристическите дестинации са по-скоро изключение.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1341 on: 20.03.2025, 10:56:36 »
За сметка на това във влаковете в ЗЕ не съм виждал или са били единици, дори в Румъния в международните. В нормалните авиокомпании ( не нискотарифните) също не съм виждал.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1342 on: 20.03.2025, 11:07:57 »
То и в центъра на София няма много - в голямата си част те са компактна маса, която рядко напуска местообитанието си, освен за ходене до работа. Не те ходят на ексурзии (освен на море евентуално), по музеи или дори за да се разходят далеч от дома. И това е обясимо - трудно могат да се оправят сами, защото доста от тях са неграмотни, необразовани и не знаят езика, когато са в чужбина.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1343 on: 20.03.2025, 11:39:30 »
в голямата си част те са компактна маса, която рядко напуска местообитанието си, освен за ходене до работа.
Амииии - от стотици години техният произход е чергарски и движението е техният живот. При демокрацията те бяха първите, които се усетиха - до пазара в Пирот и Капалъчарши за дойче марки, до Немско и Италианско - за вехти коли. За автобусите и влаковете - вътрешни и международни вече говорихме - там ги има бол. От нискобюджетните полети - най-вече към Меминген и Шарлероа. Малкото летище в Меминген е едно парче от Балканския полуостров и най-вече от цветнокожите му обитатели. Когато и да съм се озовавал там, на таблото над 80% от полетите са до балкански дестинации. Не мога да си представя, както каза Иво, че в Румъния не пътували, след като и по чаушеското време пътуваха.
Може би в Западна Европа са малко по-културни и законосъобразяващи се от приливната вълна след 2012 г. от Сирия, Афганистан и нататък.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1344 on: 20.03.2025, 11:57:25 »
ААа, пътуват си има ги в Румъния, но в международния влак бяха повече чужденци и младежи, в Дачия-та навръщане също не видях такива. Явно са им скъпи, то билета за тези влакове е по-скъп от този за нискотарифните компании.

Цигани съм виждал повече в южната част на Румъния да пътуват, в Северната и западната не съм виждал. И в района на гара де Норд ги има, ама там е такава навалица от народ че някак се губят между масите. Това сигурно е една от европейските гари на които съм виждал най-големите навалици, то денонощно на тази гара де Норд не може човек да се размине от народ.  На Кьолн и на Виена които също са възлови като че ли няма чак такъв народ и тълпи. Ходил съм и преди 20 години там и като че ли беше много по-пусто и занемарено тогава.
« Last Edit: 20.03.2025, 11:59:19 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline BoyanH151

• Приятел на ГТ
  • Гоце Делчев, моят рай! 🪽🪽🪽 76💋
    • View Profile
    • Email
« Reply #1345 on: 22.05.2026, 12:41:34 »
Някой знае ли как мога да стигна от кв. Драгалевци до пл. княз Александър Батенберг за ретропарада Спасовден? Благодаря, предварително!
✝️Български лев🇧🇬 (1880-2025)г.✝️

Новото пред старото е нищо!

Фен на трамваите Schindler и всички съфорумници.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО РАЗГЛЕДАТЕ МОЯТА Flickr ГАЛЕРИЯ:
https://www.flickr.com/photos/203120108@N03/

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1346 on: 22.05.2026, 13:37:29 »
В зависимост в коя част на кв. "Драгалевци" си, с автобус 64 или 68/98 до МС Витоша, където можеш да се прекачиш на метрото до станция Сердика или на трамваи 10,13 или 15 до пл. "Гарибалди". И при двата варианта има малко ходене.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline BoyanH151

• Приятел на ГТ
  • Гоце Делчев, моят рай! 🪽🪽🪽 76💋
    • View Profile
    • Email
« Reply #1347 on: 22.05.2026, 23:26:29 »
Това е несериозно, да не знаеш как да стигнеш до Центъра с метро...Да не говорим, че има гугъл мапс.
Аз знам как да стигна до центъра, просто исках да питам какви са вашите алтернативи, и моля Kukicha да се държи по-уважително с мен.
✝️Български лев🇧🇬 (1880-2025)г.✝️

Новото пред старото е нищо!

Фен на трамваите Schindler и всички съфорумници.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО РАЗГЛЕДАТЕ МОЯТА Flickr ГАЛЕРИЯ:
https://www.flickr.com/photos/203120108@N03/

Offline 04Boris22

• Защо пиша толкова много?
  • 2055
    • View Profile
    • Email
« Reply #1348 on: 23.05.2026, 10:18:17 »
Колегата си го каза напълно нормално, изразява мнение... ако си се обидил от това, да не дава Господ... :help:
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)