Author Topic: История на маршрутната мрежа и на градския транспорт в Бургас  (Read 163277 times)

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile

А мястото!? Стадион Българска армия?
Снимката е от Бургас. Това е стадиона на Нефтохимик, тунела за излизане на пистата на стадиона а отгоре е старото табло за резултата.
« Last Edit: 06.10.2024, 17:19:09 by go6o »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Karosa  ŠL 11 в жилищен комплекс"Лазур"(бивш Толбухин) през 70-те години на XXв.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
 "Чавдар"  11М4 на Бургасбус, заснет през 90-те години на миналият век. Автор и притежател: Иван Иванов.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
  Skoda 706 RTO, Karosa и друг автобус пред храмът Св. Св. Кирил и Методий през 80-те години на XXв. Източникът е изписан върху изображението.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Отново Берлие - надписът вляво отзад е точно тяхната емблема.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес с колегата did_ko се разходихме до Екопарк Вая, който се намира по пътя между кв. "Горно Езерово" и село Братово, за да направим по една фотосесия на Мерцедеса 9657, който дори извън движение успя да отърве флекса. Както се вижда, пребоядисан е и има силни изменения по него, особено отвътре. Питах едно момиче, което работи там, за какво го ползват и точните му думи бяха: "За украса". Малко е странно, че не са избрали нещо по-достолепно, защото О405Н-овете, бидейки нископодови, някак минават все още за що-годе модерни автобуси, но Чавдари и Икаруси отдавна трудно се намират по обясними причини. От поне петилетка е там, като съм сигурен, че е точно 9657, защото в началото беше все още с последната си реклама, дори още не му бяха махнали табелата за 16-ката на предното стъкло.

Иначе ето и три кратки клипчета от лятото на 2017 г., в които виждаме 9657 в действие именно по 16-ката. На третото направо излита след Капчето и по голямото нанагорнище на "Захари Стоянов" изпреварва една лека кола  :bb:

Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
Много ми е интересно как така did_ko написа в един друг форум преди няколко часа, че не знае кой е автобуса и има само съмнения че е бивш от Бургасбус, а ти знаеш кой е и от колко време стои там. Вие двамата като сте били заедно не си ли приказвате?
« Last Edit: 07.06.2026, 18:34:42 by difian »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Много ми е интересно как така didko написа в един друг форум преди няколко часа, че не знае кой е автобуса и има само съмнения че е бивш от Бургасбус, а ти знаеш кой е и от колко време стои там. Вие двамата като сте били заедно не си ли приказвате?

Питай него. Мислех, че съм го убедил, че е той :D
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
  "Чавдар" М80 с рег. № БГ 09 43 заснет през 70-те години от съветски турист.

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
  "Чавдар" М80 с рег. № БГ 09 43 заснет през 70-те години от съветски турист.
Това е кръстовището на ул. Христо Ботев и ул. Фердинандова. На мястото на Домът на оглеклото и триетажната къща до него сега е градинкта пред бургаската опера. Чавдарът се движи по ул. Фердинандова (ул. Девети септември по времето на снимката). Не знаех че по нея са минавали автобуси, а както се вижда на снимката има пътен знак, че улицата е забранена за движение на автомобили.