Author Topic: Solaris Urbino 18  (Read 163993 times)

Offline skin

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Solaris Urbino 18
« Reply #520 on: 15.08.2025, 11:14:11 »
И тук се случва да пушат, но когато дърпат ремарке и пушекът е бял. Въобразявам се на парен локомотив!  :D На Мерцедес DPF филтърът се чисти сам, докато на Солариса трябва сервиз, но кой го интересува такъв проблем? Нали върви?!  :rolleyes:
« Last Edit: 16.08.2025, 12:12:16 by skin »

Offline tzvetan.hristov33

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #521 on: 15.08.2025, 11:16:07 »
Както каза Антонов,  на над милион са, възстановяването им е трудно. Така че, свиквайте, и по-зле ще става. На края ще върнат мерцедесите, щото те са на 3 млн и са лесни за възстановяване. Каквото падне в ръчички на ГТ, бързо умира.

Изпратено от моят SM-S918B с помощта на Tapatalk

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #522 on: 15.08.2025, 11:28:14 »
Имайте предвид, че това са автобуси на 13 години, на запад отдавна щяха да са или продадени някъде или бракувани...

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #523 on: 15.08.2025, 11:40:37 »
Както каза Антонов,  на над милион са, възстановяването им е трудно. Така че, свиквайте, и по-зле ще става. На края ще върнат мерцедесите, щото те са на 3 млн и са лесни за възстановяване. Каквото падне в ръчички на ГТ, бързо умира.
Мерцедесите са бракувани вече, не знам какви са тия блянове да ви върнат още при положение че почти всички са без номера, прегледи и граждански. То не се случва да щракнеш с пръсти и да тръгне на линия.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
« Reply #524 on: 31.08.2025, 23:29:02 »
8680 със стилни тъмно-сини тасове. На предната ос седят добре с хромираните болтове.

Offline Tisho

• Маниак
  • В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
    • View Profile
« Reply #525 on: 02.09.2025, 00:16:24 »
8680 със стилни тъмно-сини тасове. На предната ос седят добре с хромираните болтове.

Типично за г-н Хугас Михран. Знаем си го още от времето, когато караше В 6614 КА, преди почти 20 години.  :rolleyes:

А този 8680 повече ще ме впечатли, ако му оправят машината за продажба на билети!
Когато бях във Варна ми се падна да пътувам с него и монетата ми беше заседнала в машината. Обадих се на Тасруд, записаха ми името и после целият автобус след мен пътуваше на... "иде ми, дойде ми"...
« Last Edit: 02.09.2025, 00:18:41 by Tisho »
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

МАН а е най доброто нещо което се е случило за софийския ГТ след метрото в последните 20 години.

Offline Боев

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #526 on: 18.02.2026, 20:11:12 »
По повод пушека и димните ефекти, ще кажа две думи. Първо, дизеловото гориво в Мюнхен или който и да е европейски град, в който има автобуси Соларис, няма нищо общо с горивото, което използваме в България. Второто интересно нещо е, че тези двигатели ,както и много други съвремени дизели, имат филтри, които трябва да се регенерират. Под регенерация трябва да се разбира това, че от време на време въпросното превозно средство е хубаво да се настъпва, да се кара малко по-динамично, на по-високи обороти, респективно с по-високи скорости. Това обаче няма как да се случи в условията на градската среда, ако не броим пътя за Звездица и Константиново, където това е възможно, пътя за Тополи, както и участъка от магистралата. И не на последно място, трябва да се има предвид факта, че повечето от Соларисите, било то дълги или къси, са на около 900-950 000 км. и подръжката на транспортни средства в Градски транспорт Варна, е била винаги с много компромиси. Като гледам как е пълен сервиза , имам усещане, че донорите ще станат доста повече...