Author Topic: Siemens Desiro (ДМВ и ЕМВ)  (Read 230192 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Siemens Desiro (ДМВ и ЕМВ)
« Reply #760 on: 14.07.2026, 23:59:52 »
https://www.facebook.com/share/v/1D6xgUv2xe/ В Румъния модернизират Сименс Дезиро в Пашкан, тука се вижда такава със седалки за дълги пътувания каквито бяха отначало нашите 10001 и 10003. Русе-Букурещ пускат такава някой път от ЧФР.

У нас като че ли също ги пооправиха напоследък, даже ме учуди че има и с нови тапицерии. Дори на 20 години изглеждат напълно модерни и актуални.
« Last Edit: 15.07.2026, 00:02:06 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
« Reply #761 on: 16.07.2026, 10:24:37 »
В 10007/08 пътувах на 14.07. Изключително приятно: чисто, силен климатик, неамортизирана тапицерия, т.н. Колегата ми от Англия дори не повярва, че ДМВто е на 20 години.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #763 on: Yesterday at 12:18:32 »
...

Като добавим, че никой в НКЖИ, БДЖ и МТИТС няма реална експертиза какво е ETCS и как работи и за машинистите това също е нещо съвсем ново и далеч по-непознато от простото каране на нов влак, и се появяват неочаквани проблеми, всичко отново е "Хубаво е, но не е готово".

Иначе аз пътувах още на втория ден в Алстом със 160 между Септември и Пловдив под ETCS контрол и всичко си беше наред.
Продиктувано от цитирания пост на колегата. Предвижда ли се някакво обновяване на мотрисите и внедряване на ETCS и за тези мотрисни влакове (ЕМВ и ДМВ)?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #764 on: Yesterday at 14:29:08 »
Би било доста скъпо, въпреки че ако се внедри по повече линии, ще повиши уж безоапсността. Иначе няма да доведе до повишаване на скоростта им - дизеловите са до 120, а електрическите до 140.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online integra

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #765 on: Yesterday at 15:23:59 »
...

Като добавим, че никой в НКЖИ, БДЖ и МТИТС няма реална експертиза какво е ETCS и как работи и за машинистите това също е нещо съвсем ново и далеч по-непознато от простото каране на нов влак, и се появяват неочаквани проблеми, всичко отново е "Хубаво е, но не е готово".

Иначе аз пътувах още на втория ден в Алстом със 160 между Септември и Пловдив под ETCS контрол и всичко си беше наред.
Продиктувано от цитирания пост на колегата. Предвижда ли се някакво обновяване на мотрисите и внедряване на ETCS и за тези мотрисни влакове (ЕМВ и ДМВ)?
Все още има отворена обществена поръчка, но липсва активност през последните две години...
https://app.eop.bg/today/333628
В края на техническата спецификация има списък с локомотиви и ЕМВ, сред тях 14бр от серия 30 и 10бр от 31.

Edit: Пише, че се финансира чрез NextGenerationEU, т.е. чрез ПВУ (ако не греша). Съответно, очаквам да я прекратят...
« Last Edit: Yesterday at 16:11:45 by integra »