История > Стара София

Re: Ретро снимки

(1/5) > >>

giorev:

--- Quote from: Ivo on 08.12.2010, 17:01:19 ---...което като че ли отблъсна част от хората и от хубавите трамваи на снимките, ги натика в грозните коли, събирани от морги...
--- End quote ---
Хич не съм съгласен, защото е точно обратното. На тези снимки виждам повече Москвич-и, отколкото се движат в момента в София. Там е работата, че ГТ (с изкл. на метрото) не е подобрил с грам обслужването си в последните години, общо взето средната възраст на подвижния състав, за тези 10 години, се е увеличила с 9 години. А хората могат да си позволят доста по-качествени автомобили от 20 годишен Москвич.

mlk:
ГТ се подобрява все повече, въпреки че е засенчен от отрицателните неща, които се случват.
1. Благодарение на ГПС, вече няма четворки белот на крайните станции заради фиктивни курсове.
2. Подновен е подвижния състав, въпреки, че има и доста стари ПС.
3. Поддръжката е на по-добро ниво. Има повреди, но не е като едно време. Помня 90-те как 79 като изкачваше моста Чавдар и всички се надяваха да стигнем до горе. Сега проблеми от такова естество няма.
Отрицателните няма да ги споменавам, защото си ги знаем.

Ivo:
За поддръжката съм съгласен и за подвижният състав, наистина е доста по-добре в някои отношения от преди-има доста нови превозни средства, старите са по-добре поддържани от преди, част от трамваите, които виждаме на снимките сега са модернизирани и изглеждат далеч по-добре. Лошото са увеличените итервали, както и това, че сега има по-малко съчленени автобуси от преди. А да добавим, и че сега се купуват нископодови автобуси, а допреди 10-тина години само с висок под.

Balkanton:
Аз имах предвид, че някак всичко изглежда захабено и на доизживяване от направеното до 1990 г., няма нищо ново, докато днес вече е съвсем друго...

emo:
Зависи от гледната точка. Лино на мен пък ми писна от лъскави нови сгради строени между коопрации от 30-те години.
Улиците са в трагично състояние, обаче пък вижте колко е приятно като трафикът е в пъти по-малък отколкото сега.

Ако трябва да избирам - бих се спрял на София от 1995-2000 г., отколкото сегашния й вид. Предпочитам Икаруси, Софии, Българии, павета, но за сметка на това спокойствие по улиците, без ултрамодерни сгради и автомобили.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version