Транспортът в другите градове > Варна

Метро и релсов транспорт във Варна

(1/38) > >>

Sir Humphrey:
Чудно ми е, досега обсъждан ли е вариант във Варна да се гради метро? Бидейки голям град, с много приходящо население особено в последните години, и доколкото чувам, влошаващ се наземен трафик и задръствания, не е ли на дневен ред такава тема?

Дядо Курти:
Доколкото си спомням, коментираше се нещо за метро. Чуваше се нещо за 2050г., но друго не помня.

BB:
В момента нужда от метро според мен има само София,а и там в момента им е по-лесно да го строят защото началото е било поставено през 80-те и някои от тунелите са били прокопани още тогава,а сега само ги довършват.Във Варна според мен трябва да се развива тролейбусният транспорт,като за това трябва да се рзшири обхвата на контактната мрежа в града и естествено се закупят още тролеи,които да са нови.

difian:
Тролеите може да са икономични и екологични, но не трябва да се бъркат с ефикасни, спрямо трафика.При увеличен пътникопоток различните видове транспорт имат различен капацитет и вместяемост.Тролейте са автобуси, вързани по определени фиксирани трасета... И както през 80те в София са положение основите на метрото и сега със закъснение ги осъществяват, така трябва да стане и с останалите големи потенциални градове.като разбира се, никой не е казал точно метро, но определено според нуждите релсов транспорт- трамвай, градска железница, метро, леко метро, монорелсови( според нуждите и условията ще се избере конкретно решение)...

jonckheere:
Досега изобщо не се е говорело за пускане на метро във Варна, тука за пръв път чувам за такова нещо, не знам дали изобщо се е смятало някога да се пуска метро в другите б́ългарски градове освен София.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version