Метро > Обща информация
Организиране на предизобрен дебат с кандидат-кметовете за София
boleroto:
Така, вече съм обсъждал на лична кореспонденция с Локум опцията да се вдиигнем един колектив от представители на Форума и да отидем до СБЖ с отворено писмо-предложение, което да описва идеята в рамките на предизборните кампании на кандидатите от частичните местни избори през Октомври да се организира публичен дебат, който да е насочен към метрото и системата на градския транспорт, където ще можем да зададем по-компетентни и рационални въпроси от който и да е журналист.
Медиите ще се съгласят на подобно нещо, ако им обещаем смутени кандидат-кметове и въпроси, които ще предизвикат широкомащабни дискусии до края на кампаниите, а и след изборите.
Бидейки най-големия Форум с пдобна тематика сме длъжни поне да се опитаме да постигнем дебат на тази тема...
KRUPA:
Според мен ако кандидатите се съгласят на предизборни дебати изобщо, в смисъл на всякакви теми, то тогава евентуално някое от изданията може да е на тема 'Транспорт'. Но единствено на тази тематика да се организира подобно мероприятие, ми се вижда нералистично.
boleroto:
KRUPA, всеки дебат се организира на периоди и теми. При местните избори транспортът е ключов фактор. На предните местни избори за транспорта се беше отделил цял час по БНТ само, за да слушаме бабини-деветини и на онзи Мартин какъв беше бълнуванията, че щял да строи по 20 км на година...
Така че натискът да се отдели повече внимание на най-важния аспект от един град трябва да е предваррителен - преди да се е започнала кампанията, за да не се стигне до там да ги гледаме само през екрана...
KRUPA:
Не казвам, че транспортът не е важен.
Но дискусия, специализирана само по тази тема, ми се струва възможна ако има поредица от дебати на различна тематика и просто единият от дебатите бъде този за транспорта в София. Както имаше по БНТ1 поредица дебати преди парламентарните избори, всеки път на различна тема.
Така си мисля поне :rolleyes:
boleroto:
Да де - това е идеята. Винаги за кметски избори в София е имало серия дебати, относно различни теми, така че тази година е важно да се организираме така, че ние да сме част от хората, задаващи въпросите...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version