Подвижен състав > Тролейбуси
Škoda 27Tr Solaris (1650-1674/2675-2699/2801-2830)
snaker:
1 на 11
2 на 4
4 на 5
като мисля, че всички са ранни коли.
RADOCVET:
1655 се прибра за гараж. Доколкото разбрах един се включи по 11, два по 4 и 3 по 5. По 2 засега няма да се движат, защото трябва да се коригират повдигнатите пътеки по бул. Бъкстон.
T_4:
Супер, да са ни честити. :fan: Днес пътувах с ТБ 5, но не видях от дългите. Дано следобяд се появят повече :)
Само не ми хареса новита в ДИР, че спират Икарусите. Хубаво е, че новите тролеи подменят основно парка, но защо никой не казва колко са орязани разписанията (ТБ6, 7 и 8 ) и каква трагедия е ТБ транспортът в празнични дни?
--- Quote ---90% от тролейбусите в София ще бъдат подменени до края на годината, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при пускане в движение първите 8 нови возила.
Столична община пусна в движение първите 8 от общо 50 нови тролейбуса, които ще дойдат до края на годината и ще се включат в движението в София.
С идването им ще бъдат подменени около 90% от тролейбусите в София.
По думите на кмета, заедно с единичните тролеи, които бяха пуснати преди няколко години, 30-годишните тролейбуси икаруси, които сме свикнали да виждаме по улиците на София, ще бъдат забравени до края на годината.
Стойността за новите тролейбуси е около 55 милиона лева, като 7 процента е съфинансирала Столичната община, а останалите са безвъзмездна европейска инвестиция. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие 2007 - 2013", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
В София вече са доставени общо 12 от бъдещите 50 тролейбуса. Превозните средства ще се въвеждат поетапно след преминаване на необходимия изпитателен период.
Дължината на всеки тролейбус е 18 метра, а капацитетът е за 160 пътника.
Те са с асинхронни двигатели и система за управление, която позволява намаление на използваната електроенергия до 15%.
Тролейбусите са нископодови.
"Това са нови съчленени тролейбуси, с всички възможности за хора с увреждания, майки с колички, климатизация, нещо, което софиянци заслужават", каза кметът на София.
Тези тролейбуси ще се движат в момента по три от линиите.
Регионалният министър Десислава Терзиева каза, че модернизирането на тролеите е приоритет и за правителството.
"През следващия програмен период предвиждаме около 270 млн. евро да бъдат вложени в надграждане на проекти, свързани с модернизацията на градската среда, каза Десислава Терзиева.
На събитието присъстваха посланикът на Чехия у нас Павел Вацек, общински съветници, Бойко Борисов, депутати, както и министрите от предишния кабинет Томислав Дончев и Лиляна Павлова.
--- End quote ---
AGENT 006:
А знаете ли кои точно са колите на тези включили се по 5, защото искам да ги потърся в следобедните часове?
Stoi4o:
Агент аз ще ходя при колегата ми след час, два на скобелев и ще видя кои са на линия 5 и ще пиша
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version