Маршрути > Въпроси
Пътуване с карта по променени маршрути
822:
И аз мисля като 701.Колко пъти съм се возил така.А когато беше ремонта на Журналист(по принцип пътувах с 18 до училище,но може и с 9),аз имах карта за 18 и си пътувах с 9,защото друг начин нямаше и като се поразправих няколко пъти с редовните контрольори по линята ме оставиха на мира.
701:
--- Quote from: 822 ---И аз мисля като 701.Колко пъти съм се возил така.А когато беше ремонта на Журналист(по принцип пътувах с 18 до училище,но може и с 9),аз имах карта за 18 и си пътувах с 9,защото друг начин нямаше и като се поразправих няколко пъти с редовните контрольори по линята ме оставиха на мира.
--- End quote ---
Много е важно човек да си знае правата, защото тези контрольори си търсят балъци(най-често това са хора от провинцията), които не знаят на какво имат право и на какво не в транспорта и съответно биват ужилени с по 7, че и повече лева от неграмотните и необразовани проверители
conecto:
--- Quote from: 701 ---Напротив аз знам, че от 5 градска до Триъгълника мога да пътувам, защото правилото било, че на първата спирка, на която се разделят двата маршрута(Триъгълника) трябва да слезна. Говоря за 12 и 6,7,1
--- End quote ---
[/size]
Аз не съм срещал подобен текст в Наредбата. По твоята логика аз мога да пътувам с карта за 280 до Окръжна болница с 213, например, което си е доста голямо разстояние, макар и една спирка.
Голямата простотия е, че нямаш право да пътуваш например от Плиска до Орлов мост с 204, ако имаш карта за 280, макар, че и двете спирки са Орлов мост. И контрольорите обикновено се заяждат за подобни "нарушения", вместо да глобяват истинските гратисчии...
ozzy:
--- Quote from: conecto ---Голямата простотия е, че нямаш право да пътуваш например от Плиска до Орлов мост с 204, ако имаш карта за 280, макар, че и двете спирки са Орлов мост. И контрольорите обикновено се заяждат за подобни "нарушения", вместо да глобяват истинските гратисчии...
--- End quote ---
Когато бях с карта за 76, никой не ми е правил проблеми, че пътувам до Ректората, а са ме проверявали доста пъти
701:
--- Quote from: conecto ---
Аз не съм срещал подобен текст в Наредбата. По твоята логика аз мога да пътувам с карта за 280 до Окръжна болница с 213, например, което си е доста голямо разстояние, макар и една спирка.
Голямата простотия е, че нямаш право да пътуваш например от Плиска до Орлов мост с 204, ако имаш карта за 280, макар, че и двете спирки са Орлов мост. И контрольорите обикновено се заяждат за подобни "нарушения", вместо да глобяват истинските гратисчии...
--- End quote ---
Ами аз това правило съм го чел в сайта на СКГТ, че можеш да пътуваш до първата спирка, на която се разделят двата маршрута. И понеже не съм сигурен дали има това право затова писах тук, ако случайно някой знае нека ми отговори. Въпреки, че ако ми се заяде контролата няма да им дам 1 стотинка на тея неграмотници
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version