Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bagercho

Pages: [1] 2 3 ... 144
1
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: Yesterday at 14:38:07 »
При 5 метровите победителят май си е отдавна предизвестен, но при по-дългите като нищо можем да се сдобием и с някое ново китайче. Интересно е участитето на Ивеко. Няма какво да ни предложат в този сегмент, освен някаква маршрутка, базирана на Дейли :crazy:

2
Е добре, де толкова ли не могат да се снабдяват с пури в топлобяла светлина, че на всякъде по гаражи, депа, даже и в метрото винаги ги сменят с гадните студенобели...

3
Разни / Re: Коронавирус
« on: Yesterday at 00:06:10 »
Аз чакам втора доза Файзер. След първата имаше леко неразположение, но всичко отшумя на следващия ден. Масово хора ме питат защо съм решил да се ваксинирам, защо ми било нужно и т.н. Отговарям им, че е за да съм в тренда и да следвам модата  8)

4
Между другото помните ли, че новата система трябваше да включва и автомати за билети на възлови места като Централна гара например? Май май, този компонент тихомълком е отпаднал от концепцията :neznam:

5
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: 11.09.2021, 13:06:54 »
Айде, ще кажа само, че отдавна им беше дошло времето...още преди да дойдат в БГ.

Извън БГ се движеха по-дълго отколкото тук. Доста бързо им видяхме сметката, а ги платихме бая скъпичко.

Трамваите биха могли да станат на работни мотриси - шлайф, мотриса са чистене на контактната мрежа, снегорин и каквото още се сетиш. В редица депа из Германия точно стари Татри вършат тази работа.
Абсолютно, на бг ветераните, които вършат тази работа им е време да излязат в заслужена пенсия. Като гледам какво се случва, същите мнения като по-горното ще ги четем след година-две и в темата за Шиндлерите...

6
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 03.09.2021, 01:15:19 »
Не ти разбирам възклицанието, като има коли и на 20 и на 30 години за по-високи цени. Не си вникнал в съдържанието и не си разбрал, че сумата от 60к лева се отнася за най-спортните и мощни версии с 300+ коня, които нито са за всеки джоб, нито за всеки като цяло. И не са на 10 години, а на 4-5. Шкода Октавия, която му е близнак на Голфа, не си мисли, че е по-евтина нито нова, нито на старо  ;) ФВ винаги е държал цени, без значение от възрастта. И 20 годишна четворка не можеш за под 3000 по автокъщите, а и се търсят.

7
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 02.09.2021, 23:52:04 »
В северна Америка коли от рода на 124-ката отдавна са придобили статут и цени на класически, и като цяло освен ако не си върл фен, не виждам смисъла да караш такъв. Ето, вчера излезе като по поръчка за дискусията ни едно видео, в което седмицата е представена подробно какво представлява. Като цяло е страхотен автомобил, по-добър и балансиран от осмицата е. Балансиран го казвам от гледна точка на това, че е достатъчно модерен, но тъй като е вече на почти 10 години модел - остана незасегнат от дигиталната ера на колите-играчки и се пали с добрия стар ключ. Ако имах възможност сега, бих си взел такъв. А започваме да ги виждаме все по-често и като таксита, а това си е мерило за представянето на даден модел на родна почва.

8
Други градове / Re: Враца
« on: 31.08.2021, 14:57:36 »
Да вмъкна само една малка поправка - че този модел вече не носи названието "Сябар", а "Ольгерд".

9
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 29.08.2021, 15:05:54 »
В европейската гама на Голф 7 го няма. Отвори произволен сайт за продажба, и ще видиш, че всички Голфове с такъв двигател са внос от САЩ и Канада  :)

10
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 28.08.2021, 23:10:28 »
Американски е ГолфЪТ, нали? Този двигател в Европа изобщо го няма. Напоследък доста навнесоха от там такива. Май по-добре да погледнеш 1.6 TDI, той си е Евро 6 и еко и меко стандарти скоро няма да го засегнат, а ако искаш да караш наистина евтино, търси 1.4 TGI - версията на метан.

11
Чудесно олицетворение на това какво представлява Слънчев бряг като курорт - кочина курорт с кочини автобуси. Дори 35 годишните О 405-ци на предишния оператор биха изглеждали по на място от тези тараби...

12
Единственото хубаво е обособяването на места за зареждане, които трябваше да бъдат заложени още с въвеждането на зоните, защото ги има във всеки нормален град по света. Тук обаче по-важно беше да се прокара първо лобито на едни лимонени тротинетки да има къде да ги наслагат по улиците - btw зоните за тротинетки отдавна не се използват от никой.

13
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 05.08.2021, 20:20:06 »
Повече яснота има ли, щетите какви са?

14
По принцип в България обективни медии няма, всяка представя гледната точка на своя собтвеник, зад който стои винаги някой политик или партия. ;) ТАка_че няма смисъл да спорите. ;)
Не съм съгласен, има медии, които са доста по-обективни от разни жълти парцали, които се цитират. Едно е да цитираш Сега, Дневник, Капитал, Медиапуул, друго е Пик, Телеграф, Монитор, 24 часа, Труд, Уикенд, Петел, Брадва и т.н. Статиите в първите обикновено са написани от конкретен автор, докато при вторите автор не се посочва.
Странно е да споменаваме Труд и 24 часа редом до Уикенд и Пик, но точно 24 часа напоследък така са покафенели, че не е истина. Нивото на статиите е точно на това на Блиц и подобните му лайна, а ориентацията им към определени фигури и организации е очеизвадна.

15
Както вече съм споменавал - тази година положението с маркировката е много зле, не помня да е било така от времената, когато нямаше никаква. Пешеходни пътеки масово са изтрити и не се виждат, легнали полицаи не са обозначени и не се виждат нощем, новата повдигната на Додуков няколко дни стоя необозначена. Нощем излизат някакви орки и чертаят нещо на час по лъжичка, примерно тази седмица на някое кръстовище ще начертаят стрелки, след седмица две ще сложат и линиите. Съмнявам се, че ще успеят до края на годината да обновят маркировката из целия град, но явно не се гони тази цел...

16
Заблудил съм ви малко за точната логация, "възглавниците" всъщност са на третата пешеходна пътека, точно преди ул. Мизия.

17
Какво представляват въпросните берлински възглавници?

Ширината им е такава, че автобус да минава безпрепядствено през тях, но автомобилите са принудени да нямалят.

18
А ето тук, от вчера или днес са изградени първите, ако не се лъжа за София, т.нар. берлински възглавници.
https://goo.gl/maps/vM1a8fruwJ3NxdXb8

19
Транспортът по света / Re: Skoda
« on: 26.07.2021, 14:54:09 »
То не просто си мяза. Това си е модел на Темса с емблема на Шкода.

20
Да, защото номерата със звездите започнаха от около 7000.

Pages: [1] 2 3 ... 144