Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 287
1
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 28.01.2023, 23:25:31 »
От ден насам по HBO Max може да се гледа "Петя на моята Петя"!
Гледайте го!
Малко български филми имат висока стойност и този е един от тях!

2
Разни / Re: Коронавирус
« on: 23.01.2023, 22:48:22 »
Турбо рак какво е? Все си го представям с щипки и реактивни двигатели  :)
Иначе аутопсиине правят ли, че пада такова гадаене?!
Най-голямото опровержение на ковид ваксините си идва от самата фармация като наука-  научиха се инжекции, които нямаха яснота за честотата на употреб, за страничните ефекти и за ефикасността. Демек ппадна голяма научна разработка с доброволци наблъскани със страх.
В България ваксинираните не изглежда да умират или да страдат от нещо повече от животаси в България, ама се съмнява, че е останала някаква файда и в имунитета.
Инжекции за зелен сертификат!

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 20.01.2023, 14:31:28 »
Днеска ГЕРБ, ДПС и БСП се разбраха за общо управление след избори.
Проблемът не е в това, че е след избори, а в това че е след 24.02.2022 г!!!
https://www.dnevnik.bg/politika/2023/01/20/4440364_posleden_opit_ninova_borisov_ianev_i_karadaiu_obsujdat/?ref=home_mainStory


4
Разни / Re: Коронавирус
« on: 20.01.2023, 14:29:58 »
Мне, просто е правилния метод - дават ти да папкаш, имаш право да гласуваш свободно, обаче след като избраните от теб приемат закон - трябва да го спазваш.
Иначе става България!
Няма институции, няма правила - хаос и анархия!

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.01.2023, 00:23:41 »
Да си горд, че си Българин!
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Stranata-koiato-tajno-spasi-Ukrajna-Germanskiiat-Di-Velt-pishe-za-ba_793705.html

Quote
„България беше известна с позицията си срещу доставките на оръжие за Украйна. Но изследване на „Ди Велт“ разкрива, че София масово е подкрепяла Киев с муниции и дизел през решаващите месеци на войната. Ексклузивен поглед върху една тайна стратегия – и безпрецедентна храброст“ – така започва текста си за българската помощ за воюваща Украйна външнополитическият редактор на изданието Филип Фолкман-Шлук.

Фолкман Шлук се връща към визитата на бившия български премиер Кирил Петков в Киев на 28 април м. г. Петков пътува до украинската столица за да обещае подкрепата си на Володимир Зеленски, но без да има какво да предложи. Поне не и официално, отбелязва „Ди Велт и сочи причината - коалиционният партньор на Кирил Петков в София – Българската социалистическа партия е категорично против доставките на оръжие заради солидарност с Русия. Когато Петков и Зеленски най-накрая се появяват заедно пред камерите, те обявяват споразумение, което звучи доста странно. България ще ремонтира военна техника от Украйна. Двамата се усмихват и си стискат ръцете, а публиката се чуди какво става.
България влезе в историята с позицията си, че е единствената страна от НАТО, освен Унгария, която не доставя оръжие на Украйна, отбелязва „Ди Велт“. Това, което е останало извън полезрението на широката общественост, според изданиет, е че още тогава при визитата на Петков в Киев българското правителство е започнало процедура за оказване на цялостна военна помощ на Украйна.

Според германския вестник България тайно е доставяла на Украйна гориво и компоненти за оръжия от съветски тип. Тези доставки са били пазени в тайна, за да не бъдат осуетени от проруски политици в българското правителство. Изданието отбелязва, че в първите месеци на руската инвазия украинската армия изпитва остър недостиг на гориво и боеприпаси за оръжия от съветската епоха. България се притича на помощ. Заради проруската ориентация на значителна част от българския елит, София демонстрира, че не въоръжава Украйна. Но това се оказва "димна завеса".

Въз основа на разговори с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, с бившия министър-председател на България Кирил Петков и с неговия финансов министър Асен Василев, журналистите от „Ди Велт“ създадават "картина за това как България се намесва" в ранните етапи на войната. Българското правителство чрез посредници помага на Киев, като достави критично необходимите му оръжия и боеприпаси, както и дизелово гориво за военни превозни средства, факти, които не са чак толкова голяма тайна в България.

Германската медия стига до констатацията, че българското правителство не е сключвало междуправителствени споразумения с Украйна, а е организирало доставки чрез посреднически фирми в България и чужбина. Военна стока е отивала в Румъния, Унгария и Полша, а оттам в Украйна.

„По наши оценки около една трета от боеприпасите, необходими на украинската армия в ранния етап на войната, идват от България“, е казал Петков в разговор за „Ди Велт“. Според Василев дизеловото гориво, изпратено от България за Украйна, идва от преработката на руски суров петрол в завода на „Лукойл в България“.

„България се превърна в един от най-големите износители на дизелово гориво за Украйна и на моменти покриваше 40% от нуждите на страната“, казва бившият български финансов министър, цитиран от германците.
Украинският външен министър Дмитро Кулеба потвърждава тези цифри, отбелязвайки, че без помощта на България руснаците щяха да превземат повече села и градове, "убивайки, измъчвайки и изнасилвайки" повече украинци.

6
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 19.01.2023, 00:08:28 »
Mesechnite abonamenti za mob. uslugi se indeksirat sas srednogod. indeks na potrebitelskite tseni na NSI za 2022 s 15.3% ot fevruari. Info: https://yttl.bg/im

Интересно получих СМС, на таблета дето е в средата на договора, на моя телефон дето е подписан договора през лятото, но на двата телефона подновени на 31.12.2022 няма СМС!
Щеше да е твърде нагло, да индексират цени, на които са се съгласили преди по-малко от месец.

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.01.2023, 22:31:06 »
На мен по-ГНУСНА ми е историята около Соледар!
Това изпращане на заколение на вагнеровци :
https://m.offnews.bg/news/DW_18800/Rusiia-veroiatno-niama-da-nadzhivee-Putin_793276.html

Какво е това всрвсрство на първо място към своите?! Да ги трепеш своите  на поточна линия за да убиваш и някой чужд?!

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.01.2023, 22:42:55 »
Съсредоточи се как шефката на  ЦИК и мнозинството от членовете й са представители на партия (ИТН), която не можда да влезе в НС и един член на коалиция ИБГНИ, която не е от предното НС.
Съсредоточи се, че бивша първа, а сега втора партия-коалиция ПП нямат и един представител!
Туй ако е ЦИК?!

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 09.01.2023, 22:43:39 »
Добре де, как цитираш комунист, русофил, агент на ДС, който навремето си измисли дарението на Чорни за фондацията на Елена Костова?
Това е политическа птоститутка, която е топяла по-кадърните от нея във БТ, в собственото и предаване на ДС, че не са отчетливо,аредени с комунизъм!
Да припомним ли следизборните студия в дните около 10 юни 1990та, където заедно с Гарелов лустросаха 7 ВНС и още издухваме супника на онези избори през Конституцията, най-вече съдебната система.

10
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 08.01.2023, 19:35:50 »
Еми аз гледам тв на телефона само сутрин докато разхождам кучето щото ми е скучно да не ми работи главата. Даже съм най-рахат да слушам сутрешен блок по радиото, но при БНТ не става.
Затова се ядосвам, че са пуснали твто с такова яко качество, което върти трафик на вятъра.
Пък у нас телевизия почти не гледам. Истинския телевизор го зяпам на някой филм разсеяно към 20:00-22:00 .

11
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 08.01.2023, 18:40:55 »
Само дето след 6тия месец май беше като изкара картата в роуминг ще пуснат оная опция за справедливо ползване в роуминг, която е:
Quote
Ако постоянно използвате мобилен телефон в чужбина, например ако се преместите в друга страна и продължите да използвате SIM картата от вашата страна, вашият мобилен оператор може да ви таксува допълнително за роуминг. Тези такси обаче са ограничени по силата на политиката за справедливо ползване.

Quote
В някои специфични случаи (вижте по-долу), може да ви се наложи да платите допълнителна такса за роуминг на данни, равна на максималната такса на едро за данни в ЕС. През 2022 г. тази максимална такса е 2 евро за 1 гигабайт (GB) данни плюс ДДС и с времето ще намалява. От 2027 г. нататък тя ще бъде ограничена до 1 евро за 1 GB плюс ДДС

12
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 08.01.2023, 16:48:11 »
Ама какво говориш!
То на Витоша докато разхождам кучето сутрин не мога да слушам нормално сутрешни блокове. И то около симеоновските езера. А на самите тях няма обхват и за GSM телефония.
Така схванах, че в някои дни с лош обхват е по умно да спра, да пусна за 30 дек. самолетен режим, че като го изключа хваща най-силният сигнал, а иначе пробва да държи клетка докато тече интернет поток.

13
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 08.01.2023, 14:28:55 »
На зелените 4G телефон има по-добра връзка от 5G. Навярно ако се изключи 5Gто и другият телефон ще литне.

14
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 07.01.2023, 18:37:04 »
Не съм! Аз казах "зелените" демек бившите сини - Йеттел преди Теленор .
Вивател съм имал допълнителна само 2007-2008ма и след като не искаха да я прекратят след изтичане на договора щото ту не съм платил, ту трябвало 1 ден по-рано и аз я изхвърлих през терасата тахната СИМ карта

15
Разни / Re: Мобилните оператори
« on: 06.01.2023, 21:41:12 »
На колко стсри договори? Ние сме на зелените, но на жената и детето го преподписаха на 31.12. Едва ли е нормално да ти вдигат таксата, която са си избрали сами преди 10 дни по време на инфлацията?!
Логично е да е поне подписан договора в края на 2021, че да се приеме цената за определена при други икономически условия.

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 06.01.2023, 15:47:10 »
Хърватските медии казват ли що в България има висока инфлация с понижаващи се цени на горивата, с дерогация за руски петрол, без евро, с правителство на русофил и без да се компенсират доходите?
В Унгария еврото кога го въведаха?

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 31.12.2022, 08:33:55 »
България няма договор от утре с Газпром тъй, че....

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 30.12.2022, 22:33:50 »
Докато чакат близкрига на Путлер да успее на 4ти Март 2022г Симов и жена му Юлия Ал Хаким пуснаха една снимка от хотел с думите
"В очакване на ядрената зима"

Семейство прасеви даже колаж с Грозев не могат да имат!!!!

20
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.12.2022, 13:59:15 »
На вашите покварени политици - например Радев, онези от АБВ всичките и всички останали рософили, дето ги държат с компромати от ФСБ - точно такъв посланик от Украйна върши работа!
Ще се опитам да се изразя максимално точно - когато човешката емпатия ви е в гащите, точно сексолог ви трябва!
Щото вие мислите за хората само докато си мислите как се правят хора!

Pages: [1] 2 3 ... 287