Author Topic: МВМ 81-740.2/741.2 и 81-740.2Б/741.2Б (Русич/новите влакове)  (Read 475874 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Пропускаш края на 2010, когато пристигат още 3 състава, вече различни от предишните и идентични с поръчаните за МД2 - с повече врати и климатик в салона.

Те бяха с пряко договаряне, заобикаляйки Закона за обществените поръчки, добре подплътено беше всичко с мантрата че "други влакове не може", "трябва да са точно тези влакове", "само тези влакове работят с нашите системи" и т.н., не бяха анекс към стария договор. Когато Братоев почне да дава пари на МВМ ги знае всички финтове как се прави:

https://forum.gtsofia.info/index.php?topic=128.msg172244#msg172244
« Last Edit: 05.11.2022, 17:44:18 by fafan »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email

Offline Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
Силно се надявам да не съм объркал темата, тъй като за пръв път пиша в този раздел.

Два пъти попадам на влак М12 и още един влак от тези с по-малкото врати в подобно състояние: отвратително пращене на озвучаването в салона, бавно и мъчително потегляне на моменти, странни звуци при движение, нещо като боксуване -  за пръв път ми се случва да пътувам във влакче в подобно състояние, дори старите преди ремонта не оставяха такова чувство за предстоящ разпад  :crazy:

Offline Mizchiev_Dev

• Писател
  • **
    • View Profile
Силно се надявам да не съм объркал темата, тъй като за пръв път пиша в този раздел.

Два пъти попадам на влак М12 и още един влак от тези с по-малкото врати в подобно състояние: отвратително пращене на озвучаването в салона, бавно и мъчително потегляне на моменти, странни звуци при движение, нещо като боксуване -  за пръв път ми се случва да пътувам във влакче в подобно състояние, дори старите преди ремонта не оставяха такова чувство за предстоящ разпад  :crazy:
М12 мисля че е част от Номерните, не Русичите, но не знам дали е от модернизираните или не

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
А12 е номерен състав, един от 4те немодернизирани.
М12 е номера на разписанието, което се изпълнява в дадения ден.
В конкретният случай- колата е М12, а съставът-неизвестен Русич от първата доставка.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
С колоните наистина го има като проблем, има такива бройки. "Бавно и мъчитено" потегляне на електромотор ми е трудно да си представя как се разбира. Вероятно просто водача е тръгвал по-леко. Странните звуци при движение обикновено са от съчлененията и са си така от много отдавна - наистина е неприятно понякога, но нищо от това не е "състояние на предразпадад".

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Абе не баш, всяка сутрин се возя в тях, повечето като интериор, а и донякъде от към техническата част са зле. Онзи ден, не си спомням кой влак беше, машиниста на всяка станция се опитваше по 5-6 пъти да затвори вратите.

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Някой Русич се е сдобил с пластмасови седалки.

Offline TRIZUBECA

• Маниак
  • пендел
    • View Profile
Абе, нали не са от БМЦ Белде, това е най-важното...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Ами това е решение, след масовото вандалстване на чисто нови кожени седалки и да няма влак в който всеки ден, не се режат седалки. Жалко че пак, обикновения пътник ще страда, заради подрастващи вандали!