Маршрути > Идеи

Наземен транспорт до Летище София

(1/56) > >>

maniak:
Тази мисъл ми хрумна съвсем случайно, но искам де питам за вашето мнение. Идеята е да се създаде автобусна линия, свързваща летището с гарата. Разбира се това може да се осъществи след изграждането на метрото до Младост и за сметка на някоя от младостките линии.

ozzy:
Е те нали искаха да местят гарата, автогарата при летището, тогава едва ли ще се наложи да се разкрие подобна линия!

difian:

--- Quote from: maniak ---Тази мисъл ми хрумна съвсем случайно, но искам де питам за вашето мнение. Идеята е да се създаде автобусна линия, свързваща летището с гарата. Разбира се това може да се осъществи след изграждането на метрото до Младост и за сметка на някоя от младостките линии.
--- End quote ---
Във Виена имат тринадесет Туризмо, с които свързват града с Летището, но в Австрия са се амбицирали да го направят основен европейски терминал.При нас кой от летището ще хукне към Гарата, а и особено след някои компании вече правят полети и до други летища в страната? Просто не виждам откъде ще се генерира трафик. Но на този етап би било по-добро решение от метро до Летището. Ако 84 се спусне по бул. Левски линията си е готова...

blagun:
Мисля, че е добра идея. Преди години А284 се провали, но тогава нямаше такъв поток до Аерогарата. Този поток ще се увеличава, още повече когато навлязат по-сериозно нискобюджетните авиокомпании.
Разбира се, подобна линия не е за градски автобуси, а за туристически (евентуално с 30-35 места), позволяващи пренос на обемист багаж. Билетът би трябвало да е 2 - 2.50 лв без допълнителна такса багаж (както в междуградски автобус). Линията не трябва да е обременена с други транспортни задачи, а да спира единствено на Аерогарата, Орлов мост и Централна автогара (който има работа в източната част, да ползва А84).
Няма нужда да се чака метрото, може експериментално да се пусне такава линия при откриването на новата аерогара. Мисля, че през летните ваканции, около Коледа и други празници линията ще е натоварена, тъй като в София излита и каца 80-85% от авиотрафика за и от България.

gecasux:
това не е туризмо а трвего туризмо се правят в турция а травего в германия и са класи на туризмото.....  

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version