Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Bgaming

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Новина от хасковски сайт - Тролейбусен транспорт иска още три автобуса за пиковите часове

Интересно какво са намислили, единия от тези автобуси миналата зима беше редовно на линия. Резерви за електробусите си имат. Тролейбуси при само 2 използвани в делничен ден от налични 6. Вижда ми се странно да искат да пускат и автобуси.

Какво се случва с новите електробусни линии, както и с възстановяването на 409?

Относно този въпрос. Линия 408, въпреки че беше гласувана преди година да се възстанови, все още не се движи и няма наченки да тръгне скоро. Електробусите се движат редовно като 2 броя са по линия 1 и 1 брой по линия 4 от 5 налични. Там минуса е, че нито по спирките, нито в сайта има разписание, тъй че стоиш и чакаш, когато дойде.

П.С. Забравих да спомена, че електробусните линии 1 и 4 така и не претърпяха обещаната промяна. 1 не ходи до края на квартал Болярово, а 4 не минава по бул. Илинден, нито обикаля през ВиК и ж.к. Орфей. Тъжна работа е управлението на транспорта в града щом вече над година от както електробусите пристигнаха тези промени не са завършени.

2
Тази сутрин е имало авария по мрежата на тролейбусите в Хасково, но за щастите тролейбусите са продължили да се движат на дизелово гориво.
Снимки и самата статия ---> Скъсаха се жици от мрежата на тролеите в Хасково

3
Днес 2420 се е повредил на спирката до МБАЛ – Хасково.
Източник - haskovo.info

4
Официално от днес електробусите са по линиите си. За жалост информация за това кога и от къде точно минават новите линии липсва изцяло.

Някой тук във форума има ли идея от кои спирки точно преминават? На четворката на ВИК ли обръща или на пътния възел над ж.к. Орфей?

https://haskovo.info/174897/ - Статия от тази сутрин, има и снимки в нея

5
Добри новини за електробусите в Хасково.  :D - Линк

Въпреки трудностите с частника Златно Руно, който до последно ще си иска двете линии.
Quote
Електробусите ще бъдат пуснати по линиите 1 и 4 в Хасково от 1 август, заяви пред Haskovo.info управителят на Тролейбусен транспорт Албен Манджуков.

6
Тестват електрическите автобуси преди да бъдат пуснати по линиите в Хасково. Снимка: haskovo.info

7
Малко новини от град Хасково. Тази седмица явно са започнали да рязането на тролейбусите оставени в задната част на депото.  :rev:
От изоставените тролейбуси липсва 1016, който явно вече не съществува. Всички други са подготвени.

8
Дано е така, да я пускат тази нова линия за електробусите скоро и да възстановяват 408 с тролейбуси. Защо не да пуснат някоя от сегедските шкоди, затъжил съм се за тях. :D  :D  :D

9
Не следя автобусният транспорт в град Хасково, но днес един градски автобус Setra, който явно е съвсем нов в града (с гражданска отговорност от  19.04.2022г.) ми направи впечатление. Дали идва от друг град в България или някъде от Европа?

10
От тези дни електробусите спрени на портала на депото на тролейбусен транспорт са вече с номера.

Тъй като там са спрени само 3 от 5 видях само номерата: X 0458 KX, X 0459 KX, X 0461 KX. Сигурно има и X 0460 KX, но за петия само мога да гадая.  :D

П.С. Изглежда съобщението за спиране на тролеите заради ремонт от предния ми коментар е било пребоядисване на всички стълбове в депото и може би ремонт на мрежа там.

11
Гледам това съобщение от 05.04.2022г. не е споделено тук.
Quote
Уважаеми граждани,
Уведомяваме Ви, че поради извършване на ремонтни дейности по контактна мрежа за времето от 9,00 до 16,00 часа движението на тролейбусите ще бъде преустановено.
Превозването на гражданите ще се извършва с автобус.
Моля да ни извините за създаденото неудобство.
От ръководството.
Някой има ли идея за какъв ремонт става въпрос, дано е на трасето обратно на часовниковата стрелка и разписанията най-после да се оправят.

12
От 04.04.2022 билета за пътуване с тролейбус в Хасково става 1 лев, до сега беше 80 стотинки.

С пускането на новата линия с електробуси нищо не се случва, същото е положението и с линия 408. Неясно кога ще тръгнат.
Обслужването по линии 108 и 308 е под всякаква критика в последно време. В час пик е що годе добре, но през останалото време ха дойде тролейбус, ха не дойде. Разписанието което миналата година бях забелязал, че почти спазва, в момента е някаква шега.
Въпреки всичко се надявам в скоро време да се случат промените със зачестяване на курсовете, както и пускане на новите линии. Дано до тогава да са останали пътници които да ги ползват.  :laugh: :laugh: :laugh:

13
Тази година разшириха синята зона с доста и сигурно са преценили, че това ще компенсира загубите. А да се надяваме, че няма да са толкова губещи новите линии, все пак още не са тръгнали.  :D

Може би по-добре щеше да е това 408 да се сменя и на обратно 108, както 308 и 108 правят.

14
Днес в общински съвет са одобрили предложението за разкриване на двете нови линии в град Хасково (линия 7 и линия 408) - Линк към статията

Интересно ми е от кога ще започнат да се изпълняват?

15
@Bgaming, в тази таблица си мисля, че е грешен маршрута на 108 - начална спирка ЗММ?!

Напълно вярно и аз се учудих защо така са я написали, а е публикувано в сайта на общината. Предполагам е техническа грешка.

16
А тази линия 7 от електрически ли ще се обслужва? Защото си мисля, че беше с номер 1 като я представиха. Това означава, че само 2 от 5 ел буса ще работят скоро.

Би трябвало тях да пуснат, ако ще я обслужват тролейбусен транспорт. Реално те имат само едно дизелово автобусче, тъй че няма да имат много избор.  :laugh:

17
Ето извадка от проекта на общинската транспортна схема относно тролейбусните маршрути. С подобна транспортна схема струва ли ми се или 3 тролейбуса в делничен ден по линиите няма да са достатъчни, по-скоро към 4 ми изглеждат. Два по 108 и по 1 на 308 и 408.

18
Страхотни новини, най-после развитие!
В други градове намалят транспорта, а при нас увеличават, мога да изкажа само поздравления за което!
Редовно 408 предполагам значи, че ще позакърпят и мрежата в обратна посока. Освен това седемте тролейбуса в движение ще се оползотворяват както трябва.

Ето новината и от другия сайт: https://www.haskovo.net/news/534221/sled-20-godini-otnovo-obshtestven-transport-kam-kv-makedonski#comments_list

19
На снимката не се виждат електробуси,само тролейбуси.

Трябваше да уточня че през прозорците на гаража отзад се вижда покривът на електробус. Ако погледнете снимката на електробусите на предната страница, ще видите, че са абсолютно същия цвят.

20
Един ъпдейт за електробусите в Хасково, явно всички 5 са пристигнали заедно на 05.11.2021. На снимката която прикачвам се вижда, че има прибрани електробуси в един от гаражите на територията на депото.
Въпросът защо са в депото, а не са обявени в никоя медия и не са изкарвани и веднъж си остава.

В последните дни тролейбусите по 308 се движеха изцяло на дизел в ранните сутрини, явно поради обледеняване на проводниците в посока веригите в края на града.

Pages: [1] 2 3 ... 5