Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Bgaming

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Община Хасково обяви обществена поръчка за 6 нови електрически автобуса (9-10 метрови). - https://app.eop.bg/today/326699
(5-те Golden Dragon XML6125CLE, които се експлоатират в момента са 12 метрови с 3 врати)

Линии 1, 4 и 408 ще работят с удължено работно време - https://www.haskovo.net/news/573401/elektroavtobusite-i-troleite-s-udalzhen-grafik-na-patuvane

Пуснаха ли 408? На сайта на общината още няма разписание.
До сега 408 съм го засякъл веднъж на линия. Имам чувството, че просто не се движи (най-вероятно заради необходими ремонти по мрежата му), а те работното му време удължават. Трябваше да се поръчат и тролейбуси, а не само електробуси, нооо...

2
От 15ти септември пускат линия 408  :D :D :D
                                                        - Линк

Има ли 14тр в движение, някой да знае?
От години не са излизали от депото. Да се надяваме, че покрай новата линия ще ги видим.

3
Излезнал е план за устойчива градска мобилност на град Хасково 2023-2040
https://www.haskovo.bg/uploads/posts/2023/8f712c4c50ade5ee937e8c7b1c618feb.pdf

По интересни идеи за градския транспорт са:
Quote
Доставка на нови превозни средства за обществения транспорт (градски и междуселищен)
 5 тролейбусни коли, които обслужват двете тролейбусни линии в град Хасково
 9 електробуса, които да допълнят автобусния парк с нови нулевоемисионни превозни средства.
Идеята е тролейбусен транспорт да поеме всички линии в града.

За жалост няма никъде споменато нищо за разширяване на тролейбусната мрежа, а реконструкция на въздушно-контактна мрежа е оставен според плана за 2036-2040.

4
Понеже планирам да посетя Хасково  :).
Има ли други автобуси освен електробусите (тези за които беше писано предишната страница)? И имат ли други тролеи в експлатация освен като шкодата от по-горе?
А и бях чул че тролейбусният транспорт можел да "фалира" скоро заради "бедната" поддръжка. Вярно ли е?
За билетите имат ли дневна карта? Ако не колко струва един билет?

Електробусни линии са само линия 1 и 4 (бивша 104). Останалите линии (102, 5 и крайградските) все още са на Златно руно и се изпълняват от дизелови автобуси и микробуси.

За тролейбусния транспорт не съм чул такова нещо, ще се радвам да разбера ако някой е по-запознат.
Поддръжката изглежда като да е на ниво с това което имат. Дано в бъдеще да се закупят нови тролейбуси и най-вече да се обнови мрежата!

Дневна карта мисля, че няма. Билета за всички линии на Тролейбусен транспорт е 1 лев, Златно руно 1.20.

5
Линия 1 се обслужва от 2 електробуса. Там нещата изглеждат по-добре от към редовност. Хората от кв. Болярово я използват, но обещанието да ходи до края на квартала не е все още спазено. Има сложен само знак за спирка в края на квартала, но електробусите обръщат, където преди линията да бъде поета от тролейбусния трнспорт.

Линия 4 се обслужва от 1 електробус. Над нея имам повече наблюдения. Сутрин се пълни с ученици, заради гимназия, която е на едната крайна спирка. През останалото време основно се използва от пенсионери. Абсурдното е, че елетробуса след всеки курс почива 30 минути на крайната спирка. Например като тръгне в 10:00 от ДАП-а, до 10:15 е на другата крайна спирка Тих труд, в 10:30 е отново на ДАП-а, а следващия курс потегля в 11:00 от там.

6
Виждам, че актуално разписание не е качвано от много време, а на новите линии изобщо.

Тези са разлепени по спирките в Хасково. Разписанието е за линии 1 и 4 (първата снимка), 108 и 308 (втората снимка), всички на тролейбусния транспорт.
Лошото е, че периодично тези разлепени листи биват унищожавани от маршрутките.

7
Има ли информация какво се случва с 1011 и 1012? Излизат ли на линия изобщо?

За жалост 1011 и 1012 вече не са излизали сигурно от 2 години насам. Двата тролейбуса са в състояние да се движат, но не ги изкарват заради по-новите, които явно са достатъчни за покриването на линиите.

Прилагам сравнително стара снимка, но актуална, защото не са премествани от същото място, откакто са спрени.

П.С. 2422 е оставен в депото на портала, явно за части след като е излизал точно веднъж на линия.

8
Новина от хасковски сайт - Тролейбусен транспорт иска още три автобуса за пиковите часове

Интересно какво са намислили, единия от тези автобуси миналата зима беше редовно на линия. Резерви за електробусите си имат. Тролейбуси при само 2 използвани в делничен ден от налични 6. Вижда ми се странно да искат да пускат и автобуси.

Какво се случва с новите електробусни линии, както и с възстановяването на 409?

Относно този въпрос. Линия 408, въпреки че беше гласувана преди година да се възстанови, все още не се движи и няма наченки да тръгне скоро. Електробусите се движат редовно като 2 броя са по линия 1 и 1 брой по линия 4 от 5 налични. Там минуса е, че нито по спирките, нито в сайта има разписание, тъй че стоиш и чакаш, когато дойде.

П.С. Забравих да спомена, че електробусните линии 1 и 4 така и не претърпяха обещаната промяна. 1 не ходи до края на квартал Болярово, а 4 не минава по бул. Илинден, нито обикаля през ВиК и ж.к. Орфей. Тъжна работа е управлението на транспорта в града щом вече над година от както електробусите пристигнаха тези промени не са завършени.

9
Тази сутрин е имало авария по мрежата на тролейбусите в Хасково, но за щастите тролейбусите са продължили да се движат на дизелово гориво.
Снимки и самата статия ---> Скъсаха се жици от мрежата на тролеите в Хасково

10
Днес 2420 се е повредил на спирката до МБАЛ – Хасково.
Източник - haskovo.info

11
Официално от днес електробусите са по линиите си. За жалост информация за това кога и от къде точно минават новите линии липсва изцяло.

Някой тук във форума има ли идея от кои спирки точно преминават? На четворката на ВИК ли обръща или на пътния възел над ж.к. Орфей?

https://haskovo.info/174897/ - Статия от тази сутрин, има и снимки в нея

12
Добри новини за електробусите в Хасково.  :D - Линк

Въпреки трудностите с частника Златно Руно, който до последно ще си иска двете линии.
Quote
Електробусите ще бъдат пуснати по линиите 1 и 4 в Хасково от 1 август, заяви пред Haskovo.info управителят на Тролейбусен транспорт Албен Манджуков.

13
Тестват електрическите автобуси преди да бъдат пуснати по линиите в Хасково. Снимка: haskovo.info

14
Малко новини от град Хасково. Тази седмица явно са започнали да рязането на тролейбусите оставени в задната част на депото.  :rev:
От изоставените тролейбуси липсва 1016, който явно вече не съществува. Всички други са подготвени.

15
Дано е така, да я пускат тази нова линия за електробусите скоро и да възстановяват 408 с тролейбуси. Защо не да пуснат някоя от сегедските шкоди, затъжил съм се за тях. :D  :D  :D

16
Не следя автобусният транспорт в град Хасково, но днес един градски автобус Setra, който явно е съвсем нов в града (с гражданска отговорност от  19.04.2022г.) ми направи впечатление. Дали идва от друг град в България или някъде от Европа?

17
От тези дни електробусите спрени на портала на депото на тролейбусен транспорт са вече с номера.

Тъй като там са спрени само 3 от 5 видях само номерата: X 0458 KX, X 0459 KX, X 0461 KX. Сигурно има и X 0460 KX, но за петия само мога да гадая.  :D

П.С. Изглежда съобщението за спиране на тролеите заради ремонт от предния ми коментар е било пребоядисване на всички стълбове в депото и може би ремонт на мрежа там.

18
Гледам това съобщение от 05.04.2022г. не е споделено тук.
Quote
Уважаеми граждани,
Уведомяваме Ви, че поради извършване на ремонтни дейности по контактна мрежа за времето от 9,00 до 16,00 часа движението на тролейбусите ще бъде преустановено.
Превозването на гражданите ще се извършва с автобус.
Моля да ни извините за създаденото неудобство.
От ръководството.
Някой има ли идея за какъв ремонт става въпрос, дано е на трасето обратно на часовниковата стрелка и разписанията най-после да се оправят.

19
От 04.04.2022 билета за пътуване с тролейбус в Хасково става 1 лев, до сега беше 80 стотинки.

С пускането на новата линия с електробуси нищо не се случва, същото е положението и с линия 408. Неясно кога ще тръгнат.
Обслужването по линии 108 и 308 е под всякаква критика в последно време. В час пик е що годе добре, но през останалото време ха дойде тролейбус, ха не дойде. Разписанието което миналата година бях забелязал, че почти спазва, в момента е някаква шега.
Въпреки всичко се надявам в скоро време да се случат промените със зачестяване на курсовете, както и пускане на новите линии. Дано до тогава да са останали пътници които да ги ползват.  :laugh: :laugh: :laugh:

20
Тази година разшириха синята зона с доста и сигурно са преценили, че това ще компенсира загубите. А да се надяваме, че няма да са толкова губещи новите линии, все пак още не са тръгнали.  :D

Може би по-добре щеше да е това 408 да се сменя и на обратно 108, както 308 и 108 правят.

Pages: [1] 2 3 ... 5