Аз направо бих предложил на ОПТ и кметицата да направят целия градски транспорт безплатен - хем ще си направят ефектен пиар, хем ще спестят пари от кондуктори, отчетници, ценни образци, шофьорите няма да си губят времето и т.н. За още по-голямо улеснение - да съкратят линиите до 3-4 основни, които да се движат на интервал 15-20 минути. По този начин може и да се излъже някой да се качи (и това не го казвам саркастично, съвсем реално го мисля).
Миналия месец на два пъти ми се искаше да напиша нещо под разписанието, което Saruman е качил, започвах, но все се отказвах... това подобие на разписание е подигравка както с жителите и гостите на Габрово, така и с екипите, които направиха най-малко три проучвания за последните 10 години на цялата система на градския транспорт. Ако случаен човек преглежда тази тема отстрани със сигурност ще предположи, че отговорните за това безумно подобие на разписание хора в общината не само, че не ползват обществен транспорт, но и не умеят дори да го съставят кадърно по разбираем начин - и това в община, претендираща да е №1 в България по "усвоени" евросредства. Но остава и още един вариант - желание общинската фирма да бъде ликвидирана в даден момент, когато е удобно това да се случи.