Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 747416 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз пък съм чувал точно обратното, че откакто доставиха МАН овете преди вече 11 години е било голямо облекчение за работата като са разкарали всички стари автобуси и че волана се върти буквално с 1 пръст. И дума не може да става за сравнение с Икарусите ( на които и аз съм фен ) единственият проблем е липсата на кабина. Просто трябваше да ги поръчат с цяла кабина.

Също факт че трябва да се мисли някакъв план за поетапното им сменяне след няколко години. Икаруса едва избута 6-7 години до ремонт тези още нямат ОР 11 години и са близко до нови. Ресурса им е 2-3 пъти на този на Икарус.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Stierlitz

• Наистина съм луд
    • View Profile
и че волана се върти буквално с 1 пръст.
:)  :) На всички автобуси волана може да се върти с 1 пръст. На Конекто-Г волана е "по-лек" от на МАНа  ;) 

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Не претендирам за голям опит, но Мерцедеса на Сдружението се управлява буквално с два пръста. Та едва ли при по-новите е различно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline 503

• Приятел на ГТ
  • Любима линия: 11 Връбница-Княжево
    • Skype Me™!
    • View Profile
2029 върви по 310 с пронизително пищене и бръмчене, които се чуват от няколко пресечки. Не знам какво му се случва, но не е на добре.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
2029 върви по 310 с пронизително пищене и бръмчене, които се чуват от няколко пресечки. Не знам какво му се случва, но не е на добре.
Вече е аварирал на КВ

Offline 503

• Приятел на ГТ
  • Любима линия: 11 Връбница-Княжево
    • Skype Me™!
    • View Profile
Очевидно съм го видял в предсмъртните му страдания.

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
В Дружба има някаква странна дейност за подмяна на меховете на МАН-ове от двата модела. Приличат на тези които слагаха на Хюлиезите и висят още отсега, изглеждат потресаващо. 3117 и ако не се лъжа 3119 също видях с такъв, отвътре са целите нагънати и криви и при завой ако има някой който се е облегнал пропада навътре. От по-новите 3152 е със сменен, но поне вътрешната пришивка е оставена оригинална и изглежда една идея по-адекватно.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
1155 със напукан заден джам, облепен със скоч, фолио и какво ли не :help: :help: И това нещо е в движение! Този бардак наречен Земляне, вече е крайно наложително да бъде закрит!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Работи се с подръчни материали, защото пари за части не се отпускат веднага ....а автобуса трябва да е на линия защото няма какво да работи. Това е положението ...и да ви харесва и да не ви харесва
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Работи се с подръчни материали, защото пари за части не се отпускат веднага ....а автобуса трябва да е на линия защото няма какво да работи. Това е положението ...и да ви харесва и да не ви харесва
Да бе, това че може всеки момент това чудо да се разпадне и да нареже някой, не е проблем, важното е рейса да се движи. Ми утре направо да пуснат някой автобус без джам, или без врата, все тая нали автобуса трябва е на линия. :help:

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Счупено или пукнато стъкло се таксува като техническа неизправност. Тоест няма "и да ви харесва и да не ви харесва". Не може! Утре няма да се учудя ако излезе някой автобус без гума или врата, защото видиш ли "автобуса трябва да е на линия защото няма какво да работи"...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да вземат да заварят една тенекия отзад.... :help:
По рейс и по жена не се тича!

Offline Niko.G

• Маниак
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Да бе, това че може всеки момент това чудо да се разпадне и да нареже някой, не е проблем, важното е рейса да се движи. Ми утре направо да пуснат някой автобус без джам, или без врата, все тая нали автобуса трябва е на линия. :help:

Неведнъж съм давал примери със същото. Давам препоръка на сменния майстор да оставят кола и да не се подава за работа, тъй като е мъка и за шофьорите, но явно е по-важно да има нещо написано в наряда и виждам същата кола на линия. "С к'во да покрием?". С покривки покривайте драги. Автобусът е със силно напукан колектор, няма мощност на прав участък, какво остава за баира на ТВ кула...но важното е че е зареден на линия, дали е годен за линия не е важно.  :help: :help: :help:
 И в тази тема, наистина най-правилното решение бе бързото спиране от линия на повече от 5 броя ВМС Belde в рамките на месец. Поне да се знае, че наистина няма, а не да седят заредени в наряд някакви хипер изтормозени кошници, които ако успеят да напуснат гаража, аварират на линия.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
Нали са на летни разписания, как така няма какво да работи?

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Едно време какви плексигласи слагаха....
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Плексигласа пак е някакво ниво, аз съм повече за това. :devil: Ала О305.
Да вземат да заварят една тенекия отзад.... :help:

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Нали са на летни разписания, как така няма какво да работи?

Няма, няма...И старшината знае.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
3135 в неделя изоставаше с по няколко минути на обиколка по 88, поради супер тромавото потегляне и ускорение. Бученето от перките стана нормално в жегите при този модел, но губенето на мощност определено дразни и водача, а и другите автомобили, които си изпускат светофарите, когато са зад автобуса.
« Last Edit: 08.07.2025, 21:57:13 by martin4o »

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Вероятно и той е със спукан колектор. Не помня кой дружбенски беше, дали не беше точно този, но наистина плякаше и се движеше тромаво. Има и поне един такъв в Дружба от доставката от 2018г.

Offline snaipera

• Наистина съм луд
    • View Profile
2027 също работи много зле и е със спукан колектор.