Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dimitar155

Pages: [1] 2 3 ... 20
1
Линия 4 на метрото се движи до метростанция Искърско шосе. Причината е инцидент на метростанция Летище София.
Осигурена е заместваща линия с два автобуса. Маршрута ѝ е от ул. Кр. Пастюхов, Искърско шосе, бул. Хр. Колумб, до Света Гора и обратно до бул. Хр. Колумб, Летище София терминал 2 - двупосочно.

Източник ЦГМ
Движението вече е възстановено.

2
Линия 4 на метрото се движи до метростанция Искърско шосе. Причината е инцидент на метростанция Летище София.
Осигурена е заместваща линия с два автобуса. Маршрута ѝ е от ул. Кр. Пастюхов, Искърско шосе, бул. Хр. Колумб, до Света Гора и обратно до бул. Хр. Колумб, Летище София терминал 2 - двупосочно.

Източник ЦГМ

3
Разни / Re: Странични въпроси
« on: 09.05.2021, 22:40:31 »
Някой има ли представа какво е положението в 6-то РПУ следобед? Има ли много хора за документи или е сравнително спокойно?

4
Quote
Министър Желязков: Създадена е организация за обслужване на пътниците по време на модернизацията на жп възел София

Създадена е организация за обслужване на пътниците във връзка с изпълнението на проекта за развитие на железопътен възел София, в участъка София-Волуяк. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при откриването на пресконференция на ръководствата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и Български държавни железници във връзка с координираните действия за изпълнение на реконструкцията и за осигуряване на комфорта на пътуващите.

От 29 април се въвеждат промени в организацията на движение на влаковете през Централна гара София поради стартиране на модернизацията на коловозите. По време на ремонта няма да се използват от първи до седми коловоз. Движението ще се осъществява от 8-ми до 14-ти коловоз, като ще бъде създадена организация за транзитно преминаване на влаковете. По този начин ще се намали времето за композиране и престой на влаковите състави в гарата.

От 560 влака на ден, които се движат в цялата страна, 170 композиции преминават през Централна гара София (85 тръгващи и 85 пристигащи). Това е около 30 % от всички влакове. Допълнително през гарата преминават още 30 служебни влака, предназначени за композиране на състави.

За по-гъвкаво осигуряване на движението, ще бъдат променени разписанията с до 10 минути на около 20 регионални влака.

Развитието на железопътен възел София се съфинансира чрез Механизма за свързване на Европа. То включва два основни договора: „Проектиране и строителство за модернизация на коловозно развитие на Централна гара София и жп участък Централна гара София-Волуяк“ и „Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за управление на влаковете (ERTMS)“.

Модернизацията на железопътната инфраструктура в жп възел София ще доведе до подобряване на  безопасността на железопътната мрежа чрез инсталиране на нови интелигентни системи като Европейската система за управление на железопътното движение (ERTMS), сигнализация и GSM-R комуникации. Ще бъде увеличен капацитетът и скоростта на линията, а жп транспортът ще се превърне в конкурентен на автомобилния.

Източник: НКЖИ

5
1202 - 83 беше на спирка АП Земляне в посока Хюндай България около 21:00. Не успях да видя дали има пътници.

6
Благодаря за информацията. Добавих линии 1, 3, 12 и 104. Тук можете да видите маршрутите им и да кажете дали са верни.

Успях да намеря тази статия в Уикипедия в която има доста подробна информация. Според нея линия 13 не съществува, а линия 3 обръща 500 метра преди стадиона при детска градина №7. Линия 5 пък стигала до Клокотница, а 9 до ж.к. Куба. Другите линии май съвпадат. Ако може да кажете дали информацията в статията е актуална?

За останалите маршрути останаха няколко въпроса:
По кои улици обръщат автобусите в кв. Болярово?
Във Въгларово открих нещо което наподобява заслон с пейки или бивш магазин. Автобусите спират ли там?
Къде се намира обръщалото на автобус 102 в парк Кенана?
Автобус 104 обръща ли на кръговото на бул. Съединение?
Къде се намират спирките в Клокотница и къде обръщат автобусите там?

7
3021 е облепен по случай 120 години трамваи в София. Ще бъде представен на 15-ти април (четвъртък) от 15:00 на  пл. Възраждане. линк към събитието, видео на облепения трамвай

8
Изглежда всичко е вярно, само не намерих спирка "Цигарена фабрика". Нито се вижда да я има на сателитните снимки, нито на Google Street View от 2012 и 2019.

9
В действие ли е вече удълженият маршрут на 308?
Според сайта на Тролейбусен транспорт 308 върви до ЗММ, вероятно имаш предвид 108?

Иначе по темата, някой запознат ли е с градския транспорт в Хасково и кой тролей откъде минава. Аз успях да направя маршрутите на 108 и 308 с информацията на сайта им, но не ми изглежда правилно. Една от двете линии не би ли трябвало да върви обратно на часовниковата стрелка? Освен това ми се струва че спирките са нарядко, вероятно защото съм изпуснал някоя спирка. Трябва ми и информация за автобусните линии, но не успях да намеря такава нито на сайта на общината, нито на сайта на Тролейбусен транспорт.

10
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 09.04.2021, 23:42:46 »
Преди известно време открих един доста интересен сайт (линк) с десетки ретро снимки от множество български градове в периода 1960-1980. Има и хиляди снимки от Русия, които са доста интересни (за хора родени през новия век като мен).

11
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 08.04.2021, 09:14:16 »
2115 - 9

12
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 08.04.2021, 09:06:43 »
Едни от малкото сравнително хубави мои снимки от вчера

2325 - 7


2338 - 1

13
Газово BMC по 64
3311 - 76

14
За нас всичко е ясно. Проблема е че ЦГМ ги обявяват от днес за утре, вместо седмица предварително.

15
Според Монитор (линк) ремонта на участъка от пл. Македония до Бъкстон започва в събота (10.04.2021), но все още липсва информация за маршрутните промени на сайта на СО и ЦГМ.

16
Късо зелено конекто по 102. В момента е на спирка бул. България посока Овча купел 2.

17
Регистрационния номер е напълно законен и струва 300 лева. Повече информация на сайта на МВР (линк).

18
Влаковете са стигнали до Унгария на 27-ми март и са изрисувани частично по път. Отвътре са извадени доста работи, вероятно за резервни части.

19
Не мога да разбера кому са нужни тези цветни изпълнения? Луд на шарено се радва. В транспортните системи по света се ползват успешно точкови дисплеи. Толкова ли е необходимо в софийското метро да се купуват телевизори, за да показват малко по-тешкарски същата информация? Или просто точковите дисплеи не могат да показват графичния дизайн на графичните дизайнери?

Нужни са на Спаси София, които по този начин се задържат над водата. А Спаси София не са дизайнери работят без необходимата квалификация и им плащат пари за нещо, което професионалист след конкурс може да свърши на половин цена. Типична схема на облажване в техния си стил.

Само за протокола, този дизайн ще бъде дарение от Спаси София за Метрополитен, но нали трябва да плюем по някого...

20
От днес или вчера се продават билети за метрото и наземния транспорт за еднократно пътуване в mpass.

Pages: [1] 2 3 ... 20