И тези конструктори бяха адски дефицитни през втората половина на 80те. То всичко беше дефицитно тогава, нищо нямаше из магазините. Искаха ни ги задължително да имаме такъв между първи и трети клас - за часовете по трудово и за ТНТМ кръжоците веднъж седмично, отделно един път в годината правеха и празник на ТНТМ - носехме ги и сглобявахме за изложба. Другата опция от същото място в Брацигово бяха конструкторите "Мусала" - бяха по 5 лева, а тези от клипа - между 10 и 12. Аз бях с "Ретро автомобили". Но имаше и едни по-хубави - Construction от бившата ГДР - бяха една идея по-реалистични - също метални, но и с пластмасови външни части, имаха и моторчета с батерии. Те бяха по 20 лева - тогава 20 лева си бяха бая пари - и също супер дефицитни. Няма да забравя - идваше рожденият ми ден - с майка ми видяхме в Детмаг точно такива. Обаче майка ми: "Ако сега ти купя конструктор, няма да мога яке да ти купя! Хайде утре след работа ще дойда да ти взема!" Казах и: Ако свършат, ти ще си виновна! "Добре, аз ше съм виновна!" За протокола, този ден намерихме и яке дзвънци - нямаше, прибрахме се с празни ръце. На другия ден я чакам да си дойде, дойде си късно...Питам я: Какво става, отиде ли за конструктор? "Отидох - няма, свършили са....." Иначе въпросната ГДРска фабрика съществува и досега, произвежда метални конструктори под името Eitech.