Author Topic: Слухове от София  (Read 5904 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Слухове от София
« on: 09.09.2011, 17:02:54 »
Тъй като често се говори за някакви бъдещи неща, който ще станат готови примерно през Октомври, ама не се знае коя година, пускам обща тема, в която да мога да се обсъждат тези неща.
Даже е за предпочитане не да обсъждаме грамофонните плочи от новинарските сайтове, а по-скоро вътрешни слухове, който може и да бъдат истина.
Щеше ми се да почна с такъв, ама в момента няма нищо интересно май ...

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Слухове от София
« Reply #1 on: 09.09.2011, 19:22:40 »
Предлагам тук с предимство да се преместят всички цитати на арх. Диков.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 09.09.2011, 19:55:22 »
Сългасен ... даже може да се изведат в едно мнение и когато го повтаря, да се добавя просто като дата към основния материал и след време можем да отчитаме като статистика колко пъти се е похвалил пред медиите, преди да се реализира нещо.

Без да съм броил, мога да бъда сигурен, че пробивът Д.Николаев и трамваят до Дървеница ще заемат почетно място в класирането :)

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3 on: 09.09.2011, 19:59:42 »
Много са... Помните ли, че преди 4-5 години се говореше как ще направят Евлоги Георгиев на 2 нива, също и кръстовищата на Орлов мост и НДК... Имаше идея да направят небостъргач до Орлов мост... Или пък идеята на Минко Герджиков да построят жп и автогара до летището :crazy:

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 09.09.2011, 20:02:33 »
Аз имам нещо за споделяне , но то е по-скоро за раздел клюки , ама няма как да ви го напиша там .

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 09.09.2011, 20:56:49 »
Аз имам нещо за споделяне , но то е по-скоро за раздел клюки , ама няма как да ви го напиша там .

Давай с лични съобщения ...

Offline Москвич 2140

• Запален по ГТ
  • 2382
    • View Profile
« Reply #6 on: 09.09.2011, 21:21:47 »
Друг слух е,че искат да затворят коритата на реките в София и те да станат велоалей  :blink: Само не ми се мисли тия реки като придойдат от някой голям дъжд какво ще стане с велоалейте,и тези които са върху тях в даден момент.
Във всеки звяр има капка милост,в мен няма,значи звяр не съм!

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #7 on: 09.09.2011, 23:30:22 »
Прословутият ремонт на линията на ТМ7 по България... или той е към новинарските грамофонни плочи?

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #8 on: 09.09.2011, 23:58:05 »
Прословутият ремонт на линията на ТМ7 по България... или той е към новинарските грамофонни плочи?

Както обикновено г-жа Кмета каза това, с което са я баламосали ...
Ремонт ще има, но ... до година ... тази година се проектира и се осигурява финансиране, защото "тая работа не е като оная".
« Last Edit: 10.09.2011, 02:32:40 by emm_1968 »

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #9 on: 10.09.2011, 01:02:36 »
Май омешваме какво е предложение, подхвърлено публично, с чисти слухове, ЕЖК-ата и градски легенди. Едно нещо с подобна значимост и стойност, за да се осъществи, първо трябва да се роди в нечия глава, да се конкретизира, да се предложи на обществото, да се приеме конкретен вариант, експертно и професионално да се дооформят нещата, да се намери финансиране и изпълнител, не лекото строителство, на каквото се нагледахме да се премине и да се среже лентата накрая, после да следващите няколко избори да припомняш на електората какво си свършил, било то да участваш и само в рязането на лентата. Така че лично аз не знам какво толкова да пишем тук, има тема за големите обекти от соц-а, нереализирани, ремонтите през 90-те. Ясно е, че политическите фигури трябва да трупат точки пред електората и като няма от какво друго, ще въртят едно и също. Утопия е, но хубаво щеше ад бъде мнозинството да имат трезв и неманипулиран поглед върху нещата, а управленците да имат съвест и доблест, за които са се клели при встъпването в длъжност.