Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - qwerty95

Pages: [1] 2 3 ... 68
1
Лека му пръст на човека!

Искам за тая тема да е ясно, че като се гласува Like, защото и на мен ми е малко сконфузно, това не е защото някой се радва за смъртта на човека, а защото му отдава чест, а и да благодари на колегата от форума, който споделя тъжната новина, че споменава починалия.

2
Кюстендил-Бургас ???  :D  :D  :D

3
Е с каква скорост е взел завоя, че да изхвърли задната мотриса на другата страна?

4
202 съм го виждал, малко преди да го закрият, да върти на онова мигрантското орбъщало на Монтевидео, където после пуснаха 45. Трябва да е било меджу 2003-2006 г., защото тогава учих в Нов Български и тогава някъде го закриха.

5
Автобуси / Re: Skoda RTO 706
« on: 04.06.2021, 23:55:16 »
Тая снимка скоро ли е правена? Верно, има ли го тоя автобус още?

6
До колкото мога да видя, изглежда допълнителният коловоз за завой към Ботев през тази година още не го е имало.

7
Добре де, машинистите пишат в дневника. Кой трябва да отвори дневника и да възложи написаното като поръчка? Ако връзката между едното и другото се губи, а тя се губи, то какъв е смисълът да се пише изобщо и нищо чудно, че на никой не му се занимава да пише повече от абсолютно задължителното, т.е. наличието на инвентар в локомотива. Да не забравяме колко пъти ти писа за неизправни реостати за един и същи локомотив навремето и въпреки, че знаеше, че никой не обръща внимание, ти смяташе за редно да го пишеш всеки път, както всъщност си и трябва.

8
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 25.05.2021, 22:44:53 »
Веднъж точно с един такъв, бял, щяхме да ходим за прасе от Айтос до Съдиево. Тръгвам да карам, 1-ва, 2-ра, 3-та, 4-та, върви. Викам си, дали има 5-та, малко ме съмнява нали, но гледам, има някаква предавка там, пробвах съвсеееем внимателно, ама не влиза, крррр-крррр-крррр-крррр, викам си, тия само са сложили задна там където на другите коли е 5-та и така се и оказа. Обаче бая вървеше. Като вдигна 110 нещо много яко започна да тресе откъм двигателя, все едно беше яко извън баланс в двигателното, наложи се да намаля. За малко да изтърва разкона на Съдиево. Но Москвичът се справи блестящо, докарахме прасето и всичко беше наред.  :D

9
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 25.05.2021, 22:06:34 »
Това с дневниците за състоянието на локомотивите, дето трябва да се чете в депото и да се отсранява, имам такова особено лично мнение за тия неща, че не мога да се въздържа. Беше ми писнал живота да попълвам тия дневници, едно и също сума ти пъти (Тодораки да потвърди), и на никой не му пука, а хората попълват и попълват за повреди. Не стига че (не мога да се сетя точно номера) 460хх (дали беше 46069) седалката на помощника се откачаше и падаше в движение, а на мястото на стола оставаше един стърчащ, метален шиш, което си беше реално животозастрашаващо. Така съм падал и съм се въргалял по пода, само дето не ми останаха кайсийките на тоя шиш. И машинистите до мен въобще не реагираха, защото те самите са падали безброй пъти и вече не обръщаха внимание, само питаха дали съм ОК.

10
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 23.05.2021, 19:03:30 »
Знае ли някой коя година правят допълнителния коловоз за заводя надясно към Ботев?

11
Кой номер мотриса ще караш? Може да дойда с детето да се повозим, ако успеем да се организираме навреме. Не съм минавал по резервния коловоз на Журналист откакто бяха пуснали 14 по него.

12
Бул. Дондуков - 1973 г., в периода, когато постепенно трамваите минават към оранжево. Имало ли е червени Софии 70 или те направо са били оранжеви (или сини) от самото начало?

13
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 11.05.2021, 14:02:32 »
Нисите в движение бяха седем преди четири години.

14
Някой може ли да познае местото?

15
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 23:33:16 »
Ходил съм и на задължителна бригада в консервна фабрика за гювеч в Плевен от училище и на полето да берем моркови  :D .

16
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 01.05.2021, 22:22:52 »
Хайде сега, имаше две неща, ама бяха истински и евтини. Сега има изобилие от скъпи боклуци и химия. Мерси!

17
Все се каня да питам: Преди няколко дни (вече ремонтът по трасето беше започнал) видях трамвай да влиза в Трамкар по тоя коловоз, който е за излизане, т.е. все едно се е движил обратно на посоката за движение на трамваите и влиза в Трамкар. Бях доста далече, не видях от къде идва. Та исках да питам влизането и излизането от Трамкар и по двата коловоза ли става, или единят е само за влизане, другият за излизане, а трамваят, който съм видял да се е движил обратно на посоката, защото така и така няма други трамваи по трасето заради ремонта? Напред ли влизат или назад, има ли някакви правила или обичаи за това и също така често ли се ползва S-ката и как? Колко често влиза и излиза трамвай там? Много ми е интересно.

18
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 27.04.2021, 22:40:57 »
Това го намерих в класк кар. Тук има и някои снимки, които сме ги виждали, но може да се изберат различни разделителни способности на снимките и в максимално качество снимките са супер.

https://pastvu.com/p/1081065

19
Добре де, аз да питам тогава, че наистина не ми става много ясно. Тия автобуси с въздушни спирачки ли са, като повечето съвременни камиони? И като ще слизаш, дърпаш един лост, който се води ръчна спирачка, но не е като на колите - механична, а действа на въздушните спирачки и камионът е заковал, все едно педалът на спирачката е натиснат до край.  А въздухът всъщност се ползва, за да се освободи спирачката и ако няма въздух, няма освобождаване. Та тоя автобус така ли е устроен и има ли такъв лост?

20
Тролей 10 имаше и по Патриарха през 1980-те, беше с Икаруси.

Pages: [1] 2 3 ... 68